Autor Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie.  (Przeczytany 30697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie.
« Odpowiedź #200 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 17:42:02 »
Taka mała zmiana.

1. Republika Bialeńska może uznać państwowość mikronacji, która:

a) Posiada stałą liczbę aktywnych obywateli, nie mniejszą niż 5,

Możemy wszystko, nic nie musimy.  ;)

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #201 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 17:44:26 »
Jak to mają być takie problemy, to w ogóle żadnych zasad nie ustalamy. I tak jak prezydent z MSZ się zmówią, to mogą uznawać i nie uznawać kogo chcą. ;)

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #202 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 17:49:21 »
Taka mała zmiana.

1. Republika Bialeńska może uznać państwowość mikronacji, która:

a) Posiada stałą liczbę aktywnych obywateli, nie mniejszą niż 5,

Możemy wszystko, nic nie musimy.  ;)
To nie taka mala zmiana bo przez to "moze" nasza partia zablokowala juz 3 projekty tej ustawy. :)
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

« Odpowiedź #203 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 18:11:35 »
Zaiste wielkie to bohaterstwo. Po wyborach w których było 5 kandydatów na 5 miejsc, a obecnie jeden z nich jest nieaktywny i nie bierze udziału w głosowania, to zarówno JB, jak i BPD może zablokować dowolne projekty ustaw.
Także nie wiem, czy jest powód, by tak się tym chlubić. Mam nadzieję, że wyborcy tym razem będą mieli większy wybór i wybiorą osoby, które nie będą do sprawy podchodzić z uśmiechem i stwierdzeniem "wszystko możemy zablokować" albo "mamy większość, także nie dyskutujcie".

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #204 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 18:15:10 »
Zaiste wielkie to bohaterstwo. Po wyborach w których było 5 kandydatów na 5 miejsc, a obecnie jeden z nich jest nieaktywny i nie bierze udziału w głosowania, to zarówno JB, jak i BPD może zablokować dowolne projekty ustaw.
Także nie wiem, czy jest powód, by tak się tym chlubić. Mam nadzieję, że wyborcy tym razem będą mieli większy wybór i wybiorą osoby, które nie będą do sprawy podchodzić z uśmiechem i stwierdzeniem "wszystko możemy zablokować" albo "mamy większość, także nie dyskutujcie".
Miglbys jasniej? XD Ja tylko stwierdzilam ze to "moze" jest bardzo istotne w kontekscie tej ustawy, tak wazne ze przekreslilo ja juz 3 razy, a ty tworzysz jakies spiskowe teorie o chwaleniu sie pozycja...
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #205 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 19:28:12 »
Ale o tym, że JB proponowała rozpisanie nowych wyborów to Ty pamiętaj. ;)
(–) Kristian Arped

« Odpowiedź #206 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 20:40:50 »
No ja do tego byłem chyba dosyć pozytywnie nastawiony, ale nie pamiętam, czy publicznie też o tym pisałem.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #207 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 20:45:20 »
No i z dyskusji nad projektem ustawy zeszliśmy do "wycieczek"... może powrócimy do tematu, bo projekt skorygowany przez MvP jest całkiem sensowny i w zasadzie rozwiązuje większość problemów w kwestii uznawania.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #208 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 21:35:55 »
A ja bym pominął punkt o ilości obywateli, bo to bezsensu. Mikronacja może przybierać różne formy i nie musi być wyłącznie forumową rozrywką.
Ale jednak wypada, żeby działała tam więcej niż jedna osoba?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #209 dnia: Czw, 25 Gru 2014, 22:02:55 »
A ja bym pominął punkt o ilości obywateli, bo to bezsensu. Mikronacja może przybierać różne formy i nie musi być wyłącznie forumową rozrywką.
Ale jednak wypada, żeby działała tam więcej niż jedna osoba?
Ja nadal jestem oburzony, że nie uznajemy Cesarstwa Leblandii (najpierw typowy żarcik Akrypy).
Jak dla mnie 3 osoby nie są dobrym pomysłem. 5 jest lepszym, jeśli ktoś ma inne zdanie to niech poda mi przykład aktywnej mikronacji gdzie jest mniej niż 5. Ja bym jednak przystał przy zerowym wymogu bo jeśli nie ma wystarczająco mieszkańców i aktywność jest mała a jak ktoś chce się bawić w 2 osoby to nie widzę problemu byśmy ich uznali (oczywiście jeśli te 2 osoby nie mają 20 klonów).
« Ostatnia zmiana: Czw, 25 Gru 2014, 22:07:00 wysłana przez Tomasz Rabotowicz »

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #210 dnia: Pią, 26 Gru 2014, 00:06:13 »
Ja bym jednak przystał przy zerowym wymogu [...] a jak ktoś chce się bawić w 2 osoby to nie widzę problemu byśmy ich uznali (oczywiście jeśli te 2 osoby nie mają 20 klonów).
Po raz kolejny... chyba nie czytacie nad czym się dyskutuje - przecież w propozycji, którą sfinalizował(ła) MvP stoi wyraźnie, że można taką mikronację uznać. Nie ma tylko obligatoryjnego wymogu uznania i słusznie bo w takich przypadkach to indywidualne podejście do danego v-kraju.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #211 dnia: Pią, 26 Gru 2014, 08:28:50 »
Ja bym jednak przystał przy zerowym wymogu [...] a jak ktoś chce się bawić w 2 osoby to nie widzę problemu byśmy ich uznali (oczywiście jeśli te 2 osoby nie mają 20 klonów).
Po raz kolejny... chyba nie czytacie nad czym się dyskutuje - przecież w propozycji, którą sfinalizował(ła) MvP stoi wyraźnie, że można taką mikronację uznać. Nie ma tylko obligatoryjnego wymogu uznania i słusznie bo w takich przypadkach to indywidualne podejście do danego v-kraju.
Ja ciebie nie rozumiem.
Ja wyraziłem opinię nad tematami i propozycjami jakie tu były ignorując całkowicie dyskusje tu i w parlamencie.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #212 dnia: Pią, 26 Gru 2014, 12:53:15 »
Ja ciebie nie rozumiem.
Ja wyraziłem opinię nad tematami i propozycjami jakie tu były ignorując całkowicie dyskusje tu i w parlamencie.
No to w takim razie ja Cibie nie rozumiem... wyrazić opinię "ignorując całkowicie dyskusję" i jeszcze spodziewać się zrozumienia, absurd.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #213 dnia: Pią, 26 Gru 2014, 14:57:10 »
Odnośnie obecnie prowadzonej dyskusji poprawki do Regulaminu.
Nie lepiej wprowadzić prawo do debaty dla każdego obywatela?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #214 dnia: Pią, 26 Gru 2014, 15:35:55 »
Nie lepiej wprowadzić prawo do debaty dla każdego obywatela?
Obligatoryjnie raczej nie... w wielu sprawach byłby tylko niepotrzebny bajzel i paraliż pracy Parlamentu. Natomiast faktycznie można by się zastanowić czy nie zapisać (w sensie czytelnej możliwości) lub po prostu stosować (bo tak naprawdę marszałek to ma takie prawo) zasadę umożliwiania publicznej debaty w przypadkach, które by to uzasadniały.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #215 dnia: Pią, 26 Gru 2014, 16:46:20 »
Przecież bywało już tak, że Marszałek na potrzeby projektu wpuszczał wszystkich chętnych do Parlamentu... Nie ma potrzeby tworzyć kolejnego paragrafu, obecny regulamin już na takie działania zezwala.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #216 dnia: Nie, 05 Kwi 2015, 13:55:24 »
To co się dzieje w parlamencie bo nie jestem na topie?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #217 dnia: Nie, 05 Kwi 2015, 14:39:56 »
W skrócie to widmo monarchizmu.

(–) Kristian Arped

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #218 dnia: Nie, 05 Kwi 2015, 14:46:13 »
Chciałbym panować w Bialenii jako Hugon I i być postacią "dekoracyjną". :D

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #219 dnia: Czw, 09 Kwi 2015, 19:19:09 »
Popieram, stopień generała broni to zbyt mało dla największego dowódcy w historii Pollinu, z którym równać może się co najwyżej Hetman Magnuszewski.

Nie powiem, ale to nasz Wielki Sternik był najgenialniejszym strategiem, jaki kiedykolwiek urodził się na Polinie, a mimo to nadal jest tylko generałem-lejtnantem.  ;)
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #220 dnia: Czw, 09 Kwi 2015, 20:09:47 »
Nie powiem, ale to nasz Wielki Sternik był najgenialniejszym strategiem, jaki kiedykolwiek urodził się na Polinie, a mimo to nadal jest tylko generałem-lejtnantem.  ;)
I dlatego pierwszy napotkany w RB oddział go zdjął.

« Odpowiedź #221 dnia: Czw, 09 Kwi 2015, 20:12:42 »
Marszałek miał na ten temat inne zdanie. :P

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #222 dnia: Czw, 09 Kwi 2015, 20:33:12 »
Z tego co wiem to Słońce Aralii nigdy nie zaświeciło nad Bialenią. Waszą ziemię uświęcił swą krwią Premier Tysiąclecia, który akurat jest marszałkiem, bo marszałkiem trzeba się urodzić, a raczej dostać ten stopień po znajomości.
« Ostatnia zmiana: Czw, 09 Kwi 2015, 20:34:44 wysłana przez Ametyst Faradobus »
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

« Odpowiedź #223 dnia: Czw, 09 Kwi 2015, 21:05:32 »
Niestety nigdy nie zaświeciło. :(

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #224 dnia: Wto, 02 Cze 2015, 22:27:28 »
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=3261.0;topicseen

Albo niech wnioski o obywatelstwo rozpatruje Parlament, gdzie posłowie przez głosowanie decydują o przyjęciu nowego obywatela.