W związku z uzupełnianiem mapy - BBK kieruje do właściciela lenna zapytanie:
Jakie miejscowości na terenie lenna są uznane za na tyle duże by umieścić je na mapie ogólnej, a jakie będą znajdowały się tylko na mapie szczegółowej lenna?
Proszę kierować się np. porównaniem mojego lenna Razorno na mapie głównej i na mapie szczegółowej lenna, która znajduje się tutaj:
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=412.0. Pomimo, tego, że na mapie szczegółowej znajduje się kilkanaście małych miejscowości oraz łączące je drogi - to na mapie głównej jest tylko Razorno i Thirsk. Po prostu nie sposób nanosić każdego drobnego szczegółu na mapę główną, bo stała by się mało czytelna, a praca nad nią byłaby koszmarem (i tak na skutek wielu zmian to kilkadziesiąt warstw w formacie PSD). Moja propozycja to zrobienie sobie mapy lenna w innej skali i tam prowadzenie działań szczegółowych - jeśli potrzeba ro mogę taki powiększony "podkład" dostarczyć, na których sobie będziesz już działał choćby w Paincie nawet.
Na razie naniosłem na mapę główną miejscowość "Patrykpolis" i drogą łączącą to miasteczko z drogą nr 14.
PS. Proszę o pilna odpowiedź - ponieważ do poniedziałku chciałbym uaktualnić naszą mapę główną i przygotować kolejne wydanie.