Ciof!
Witajcie!
Jestem Tomasz Rabotowicz choć wiele osób kojarzy mnie też pod nickiem "Akrypa". Swoją przygodę z mikronacjami zacząłem około 2010-2011 roku ale pewnie nikogo to nie obchodzi więc opowiem tylko o tym co robiłem w Bialenii.
Nie wszystko pamiętam ale miałem kilka ważnych funkcji. Byłem premierem w czasie jednej kadencji, 3 albo 4 razy posłem, członkiem trybunału najwyższego, gubernatorem, ministrem, sędzią ludowym a jak mówią moje ordery człowiekiem zasłużonym dla policji (spałowanie Grutina chyba było największą zasługą), kultury, budowniczego kraju i uczestnika walki o niepodległą ojczyznę. Pełniłem też kilka razy funkcję głowy państwa poza Bialenią.
Uważam iż funkcja prezydenta powinna się ograniczać do reprezentowania Bialenii i mieszkańców ew. w zaradzaniu konfliktów politycznych. Główną rolę w państwie powinien pełnić 2 izbowy parlament.
Powołam też stałego wiceprezydenta którym jeszcze nie wiem kto będzie ale najprawdopodobniej 2 po mnie osoba w wyborach.
W Bialenii mamy za mało pałowania, kodeks nalezy ograniczyć do kar grzywny, banicji i pałowania które jest najlepszą karą za znieważenie i brak kropek.
Jestem za wprowadzeniem II tury wyporów prezydenckich gdyż 1 tura to kpina z demokracji.
Uznałem, że główną władzę "wykonawczą" powinien pełnić rząd/rada ekspertów/rada państwa nazwa jest mało ważna. Członków powinna powoływać izba parlamentu. Takimi sprawami jak kultura, sport, zagranica itd. będą zajmować się eksperci więc ja, prezydent, jako iż nie jestem ekspertem w każdej dziedzinie oddam ten zaszczyt godniejszym.
Jako prezydent mam zamiar być jednym z mieszkańców a nie wielkim bratem z za biurka jak moi poprzednicy. Nie chcę was zanudzać moją wizją kraju gdyż uważam iż wasza wizja i to jak zagłosujecie w wyborach do parlamentu jest ważniejsze. Ja jestem od tego by ładnie wyglądać a nie myśleć za was. Ufaj sobie a nie prezydentowi i rządzącym. No i najważniejsze, głosując na mnie sprawisz iż będziesz miał więcej luzu i więcej władzy w swojej małej ojczyźnie Bialenii.
A teraz hasła wyborcze bo to one sprawią ze głosujesz w wyborach a nie małe literki.
Najpierw stare które nadal są aktualne:
Głos na mnie to głos na więcej pałowania w przestrzeni publicznej!
Głos na mnie to głos na Mnie!
Głos na mnie to głos który pozwoli mi być prezydentem!
Twój głos na mnie to głos który sprawi, że będę szczęśliwy!
A teraz nowe:
Nie wiesz oczom, głosując na mnie głosujesz tak naprawdę na siebie!
2 tura oznacza, że będziesz mógł 2 razy głosować a to 2 razy więcej zabawy!
Parlament ma fajniejszą nazwę od prezydenta więc zasługuje na więcej władzy!
Twój głos na mnie to głos który sprawi, że będziesz szczęśliwszy!