Weto jest wentylem bezpieczeństwa, tak samo jak możliwość odwołania nieodpowiedniego ministra.
I apeluję o nienadużywanie serc w budynku Parlamentu, który ma być reprezentacyjny dla klasy politycznej Republiki Bialeńskiej.
Podobnież wentylem bezpieczeństwa będzie możliwość usunięcia Prezydenta przez Parlament.
Co takiego złego jest w serduszkach?
Odwołanie prezydenta Republiki Bialeńskiej jest wentylem bezpieczeństwa, tak samo jak jest nim prawo weta.
Odwołanie Prezydenta jest nieuszanowaniem woli społeczeństwa. Prezydent wybierany jest w prostych wyborach, każdy obywatel wie, kogo wybierze. Nie zawsze wybiera dobrze, aczkolwiek wybór należy uszanować. Jest to podstawa demokracji.
A weto nieuszanowaniem woli i społeczeństwa, i Parlamentu, który wybrało... A czy ja wysuwam takie górnolotne myśli?

Jest Pan bezczelny. Nie robi Pan tego, aby posunąć debatę do przodu, ale w celu dezorganizacji pracy i obrad parlamentu.
Żeby nie zakaz wstępu dla Policji, to bym walnął tu wpis na czerwono...
A tak na przyszłość - to Marszałek kieruje debatą w Parlamencie.
Ach, nie wiem, czy zapomniałeś, ale witamy w kraju, gdzie nikt się do siebie nie zwraca per pan.

Mi się pomysł podoba w pierwotnej formie, ale jeśli mielibyśmy mieć potem pokaz takiej argumentacji jak tutaj, to chyba wolę wersję Konstantego.