Autor Wątek: Mam nadzieję...  (Przeczytany 4238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
Odp: Mam nadzieję...
« Odpowiedź #25 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 10:38:43 »
Tak jak obiecałem, poleje się krew. Jak wrócę ze szkoły.

Sam również posłucham co Brodryjczycy robili w Rzplitej. ;) Proponuję Macieju dokończyć tę dyskusję do końca, bo zamiatanie problemów pod dywan nic nie daje.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 10:48:21 »
Sporo tych minusików reputacji mi się dzisiaj uzbierało.
Gwoli ścisłości Związek Brodryjski nie jest państwem klonów. Proszę się nie martwić, jako osoba nie biorąca udziału w rewolucji dogłębnie przeanalizowałem te teorie i z całą pewnością mogę stwierdzić, że jedynym klonem może być Pani Prezydent Gałkina i to w takim ciągu: Grutin - Chruszczenko - Gałkina. Możecie mi wierzyć lub nie, ale tak jest, a biorąc pod uwagę fakt że Chruszczenko prawdopodobnie zakończył swoją karierę polityczną wychodzi 1 osoba, czyż nie tak?

Jest państwem pełnym tych drzewek, mamy na to dowody. Chruszczenko jeszcze nie umarł, a istnieje Gałkina, więc nawet tylko to pozwala nam sądzić iż Grutinrodia jest krajem pełnym klonów, których to lasów klonowych jest około 70%. Co do zachowania Bialeńczyków, proszę być powściągliwym. Nie zniżajmy się do ich poziomu.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 11:25:49 »
Immanuel, weź pisz mniej dwuznacznie...
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 11:27:30 »
Immanuel, weź pisz mniej dwuznacznie...

Co tu jest dwuznacznego? Przecież około 70% lasów ZB to klony.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 11:41:05 »
Co do zachowania Bialeńczyków, proszę być powściągliwym. Nie zniżajmy się do ich poziomu.
Maciejowi chodziło o to.
(–) Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 12:17:40 »
Co do zachowania Bialeńczyków, proszę być powściągliwym. Nie zniżajmy się do ich poziomu.
Maciejowi chodziło o to.

Ach, nie zniżajmy się do poziomu [CENZURA].

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 18:08:43 »
Sam również posłucham co Brodryjczycy robili w Rzplitej. ;) Proponuję Macieju dokończyć tę dyskusję do końca, bo zamiatanie problemów pod dywan nic nie daje.

Właśnie, właśnie. Chętnie posłuchamy.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Kazimierz Sabatowski

• Przechodzień
  • *
  • : 0
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 20:17:53 »
Panie Adamie, postanowiłem napisać to nieco łagodniej niż początkowo zamierzałem, także proszę mnie posłuchać.
Na początku chciałbym podkreślić że bardzo Pana szanuję - to Pan wprowadził mnie w świat mikronacji, w którym teraz czuję się naprawdę dobrze. Gdy zaszła potrzeba, pomagał mi Pan i wspierał Federację Brodryjską ( ach stare dobre czasy... ) swoją wiedzą i skutecznością w działaniu.
Teraz jednak powiadam - skończ, Panie, tę komediancką farsę, którą odgrywa Pan od miesiąca w ZB. Przyznaję że dowcip się udał i go doceniam - stworzył Pan postać idioty o poglądach skrajnie lewicowych, wypowiadającego się w sposób charakterystyczny dla "kultury eliternej" gdy mu się podoba, i w sposób tragiczny merytorycznie i technicznie w innych sytuacjach. W głupi sposób siał Pan zamęt wśród Brodryjczyków, którzy ( wielce spostrzegawczy ) wchodzili w to bez pytań. Pózniej bronił Pan jako Kuwarow własnej "polemiki" co dla Kuwarowa jako "pszeciwnika masonskiego" byłoby niedopuszczalne. Szczerze mówiąc, zastanowił mnie sam wizerunek Władimira Grutina na avku z powiewającą brodryjską flagą, ale nie chciałem wyrażać swoich wątpliwości w państwie i tak podejrzewanym o kloning. Zdaję sobie sprawę z poświęconego przez Pana czasu i błyskotliwości całego planu, ale WYSTARCZY. Dlatego apeluję do Pana - jeżeli zależy Panu na naszych stosunkach i nie tylko, dziś lub jutro przyzna się pan do zarzucanych czynów i po prostu sobie odpuści. Jest też inna opcja - nie przyzna się Pan i zwyczajnie zaangażuje w życie ZB, wspierając to państwo jako Kuwarow. Proszę się nad tym zastanowić, gdyż Pański żart zaczyna się robić niesmaczny. Ze swojej strony mogę obiecać, że nie będę krytykował na swoim forum Bialeńczyków - pozostanę bezstronny w tej kwestii.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 20:56:19 »
Może ja wam opowiem o tej RON, bo widzę że Pan Hewret nie jest skory do przemawiania. Mam to zrobić?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 21:05:05 »
Jeśli da radę to zrobić bez rzucania się do gardła Hugonowi, to śmiało. Tu panuje wolność słowa, najwyżej Policja wyciągnie konsekwencje, jeśli owa wolność przekroczy prawo.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 21:35:02 »
Dobrze, jutro napiszę. Słyszałem też że cierpię na niedojebanie śródmózgowe. Czy Ekscelencja Hewret jest też lekarzem?

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 21:36:31 »
Dobrze, jutro napiszę. Słyszałem też że cierpię na niedojebanie śródmózgowe. Czy Ekscelencja Hewret jest też lekarzem?

Nie. Pan Montini to najlepszy lekarz mikroświata. Zdiagnozował wiele chorób u Pewnego Spadochroniarza Rotryjskiego Przebywającego w Pewnym Dużym Cesarstwie Bynajmniej Nie Leblandii. Proszę się do niego zgłosić, w zaświatach. Z powrotem może być trudno, ale cóż...

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 21:38:59 »
Biorąc pod uwagę że toczy się postępowanie przeciwko mnie z proponowanym wyrokiem śmierci, może się z nim jakoś skontaktuję.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Pią, 12 Gru 2014, 21:44:31 »
Biorąc pod uwagę że toczy się postępowanie przeciwko mnie z proponowanym wyrokiem śmierci, może się z nim jakoś skontaktuję.

Widzi pan jak miło się składa? Może i u pana coś zdiagnozuje, w szpitalu im. de Mirii lub w klinice im. Armina*?

*miałem tam pewien pobyt, w okolicach stycznia br.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Sob, 13 Gru 2014, 12:48:11 »
Miałam się już nie wypowiadać w tej kwestii, ale nie mogę znieść tego, że broni się ZB a pan Sabatowski nie widzi nic złego w postępowaniu Gałliny i jej klonów.... może Chruszczenko zakończył życie polityczne, ale dla przykładu w poprzednich wyborach prezydenckich kandydat Chruszczenki p.A. Swarzewski (jak sądzę nieświadomy zaistniałej wtedy sytuacji) wygrał głosem Gałkiny.
Sama Gałkina też ciekawym trafem pojawiła się wtedy, gdy Chruszczenko potrzebował poparcia; podobnie pojawił się Filaret - również klon....
Nie wiem jak pan, ale ja nie chce żyć w państwie w którym decyduje ten, który ma więcej klonów.
« Ostatnia zmiana: Sob, 13 Gru 2014, 16:23:52 wysłana przez Maciej Kamiński »
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #40 dnia: Sob, 13 Gru 2014, 15:22:47 »
dla przykładu w poprzednich wyborach prezydenckich kandydat Chruszczenki p.A. Swarzewski (jak sądzę nieświadomy zaistniałej wtedy sytuacji) wygrał głosem Gałkiny.
Uważam, że stwierdzenie jakobym był "kandydatem Chruszczenki" jest nieprawdziwe i krzywdzące. To jemu zależało na tym, żebym ja wystartował, a nie mi. Chciałbym też zauważyć, że oddałem głos na Panią, a nie na siebie.
O klonach Chruszczenki nie wiedziałem. Wiedziałem tylko, że wcześniej prowadził on konto Grutina, od dawna już nieaktywne. Pani z resztą tez nie wiedziała o tym, że Gałkina jest klonem.
Ostatecznie, Chruszczenko nie wyszedł dobrze na poparciu mnie, ale Brodria jak najbardziej. Kraj ten po wielu miesiącach wyrwał się z klątwy yoyonacyjności, a jego obywatele wreszcie są bezpieczni.

Offline Ivan von Lichtenstein

• Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
    • NPE: BI14111500131
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Sob, 13 Gru 2014, 16:02:44 »
Może ja wam opowiem o tej RON, bo widzę że Pan Hewret nie jest skory do przemawiania. Mam to zrobić?
Bez owijania w bawełnę - mów pan.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:24:34 »
wyszedł dobrze na poparciu mnie, ale Brodria jak najbardziej. Kraj ten po wielu miesiącach wyrwał się z klątwy yoyonacyjności, a jego obywatele wreszcie są bezpieczni.
I wreszcie od czasów walki o hegemonię na Nordacie ( jak sam Pan pisał w swojej pracy ) Brodria dostała się w strefę Bialeńskich wpływów - chyba nikt temu nie zaprzeczy. To tylko opinia, Panie Swarzewski, a sformułował Pan ją jak fakt. Tu trzeba dowodów, nawet statystyk.
Bez owijania w bawełnę - mów pan.
Szczerze? Sprawa jest tak błaha, że nie ma nawet specjalnie o czym pisać. Po prostu - Pana Fiodora/Adama poznałem na stronie zadane.pl gdzie udzielałem pomocy z historii. To on powiedział mi o mikronacjach. Pierwszą jego i moją mikronacją była RON. Wtedy Pan Adam ( tam Zawilichowski ) otrzymał tytuł podskarbiego, a ja kanclerza tak jak realnie Zamoyski. Niestety, nie miałem wielkiego zapału i doświadczenia, przez co niezbyt wywiązałem się z powierzonych mi na tym stanowisku obowiązków. Biorąc jednak pod uwagę kryzys aktywności, który nękał RON w tamtym czasie, nie było to nic strasznego. Sądzę więc, że Pan Hewret robi przysłowiowe "z igły widły".

« Odpowiedź #43 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:28:50 »
I wreszcie od czasów walki o hegemonię na Nordacie ( jak sam Pan pisał w swojej pracy ) Brodria dostała się w strefę Bialeńskich wpływów - chyba nikt temu nie zaprzeczy.
Walka o hegemonią w ostatnich miesiącach nie miała już miejsca, co zauważył chyba każdy aktywny wówczas działacz mikronacji. Bialenia została jedynym aktywnym i stabilnym krajem na Nordacie. Brodria dalej staczałaby się po równi pochyłej, gdyby nie decyzja mojego rządu o schronieniu się w Bialenii, a następnie decyzja Dumy o zmianie ustrojowej.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:31:54 »
O zmianie ustrojowej? Czy Carstwo naprawdę może być ratunkiem dla kryzysu aktywności? Ja nie byłbym taki pewien. Panie Swarzewski, ale jak wielka jest autonomia CB? Z całym szacunkiem, ale czy mają oni możliwość oddzielenia się od Republiki Bialeńskiej? Przecież nie posiadają nawet własnego forum.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #45 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:33:17 »
Pozwolę sobie odpowiedzieć: CB jest całkowicie niezależnym państwem od Republiki Bialeńskiej. Gdyby chcieli zaistnieć na osobnym forum - droga wolna.
(–) Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:33:35 »
O zmianie ustrojowej? Czy Carstwo naprawdę może być ratunkiem dla kryzysu aktywności? Ja nie byłbym taki pewien. Panie Swarzewski, ale jak wielka jest autonomia CB? Z całym szacunkiem, ale czy mają oni możliwość oddzielenia się od Republiki Bialeńskiej? Przecież nie posiadają nawet własnego forum.

Zadajmy pytanie inaczej - czy chcą.

« Odpowiedź #47 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:34:21 »
Oczywiście, że mają możliwość oddzielenia się. Mogą w każdej chwili stworzyć swoje forum i całkowicie uniezależnić się od Republiki.
Byłoby to jednak nierozsądne, bowiem w Bialenii mają wszystko, czego potrzebują. Nawet na Anatolii mają teraz mieć wydzierżawiony jakiś teren, który według własnego uznania zagospodarują. Mądre decyzje Cara mogą z Brodrii stworzyć naprawdę liczący się kraj.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #48 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:38:35 »
A może zrobimy kraj "Brodri" i "Brodrii"? Wszakże car byłby skłonny do tej pierwszej wersji.
Dopóki istnieje Związek Brodryjski, CB nigdy nie zostanie uznane przez wszystkich. Mam  podać procentowo, ilu obywateli CB posiada również obywatelstwo bialeńskie?  My natomiast stworzyliśmy nasze państwo od całkowicie niezależnych osób, i Ekscelencje na pewno wiedzą, że nie są one klonami.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #49 dnia: Nie, 14 Gru 2014, 13:49:23 »
Dopóki istnieje Związek Brodryjski, CB nigdy nie zostanie uznane przez wszystkich.
Do póki istnieje Carstwo, to Brodria jeszcze nie jest skreślona w oczach mikroświata.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej