Autor Wątek: Witam od nowa.  (Przeczytany 1281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kazimierz Sabatowski

• Przechodzień
  • *
  • : 0
    • Odznaczenia
Witam od nowa.
« dnia: Wto, 16 Gru 2014, 17:03:03 »
Panowie!
Mam zaszczyt przywitać się z Wami jako prezydent Związku Brodryjskiego! Funkcję tą będę sprawował, chyba że Pani Ewa oficjalnie mnie zwolni. Jako prezydent będę starał się wspomóc rozwój Brodrii i nawiązać oficjalne rozmowy z Republiką Bialeńską. Mam nadzieję, że uda się nam coś z nich "wynieść".

Pozdrawiam,

Kazimierz Sabatowski, prezydent Związku Brodryjskiego

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Witam od nowa.
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:08:06 »
Funkcję tą będę sprawował, chyba że Pani Ewa oficjalnie mnie zwolni.
Związek Brodryjski musi mieć strasznie ciekawy system prawny, skoro ktoś jednoosobowo może tak po prostu zwolnić prezydenta. :D

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:10:19 »
A tu się Pan myli, gdyż działam za przyzwoleniem Pani Ewy.
Jeżeli tak bardzo nie chcecie prowadzić rozmów, to nie musimy. Na Bialenii v-świat się nie kończy.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:11:10 »
Wiem tylko, że szybciej zrobilibyście to ze mną, niż jakimkolwiek innym Brodryjczykiem ( ze Związku ).

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:16:07 »
Wiem tylko, że szybciej zrobilibyście to ze mną, niż jakimkolwiek innym Brodryjczykiem ( ze Związku ).
Ja chętnie pogadam masz mości Kazimierzu gg?

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:18:15 »
50533799, ale mogę dopiero o 20. Ewentualnie proszę teraz szybko napisać ale nie gwarantuję że od razu odpowiem.

« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:20:25 »
Jeżeli tak bardzo nie chcecie prowadzić rozmów, to nie musimy. Na Bialenii v-świat się nie kończy.
No to jak się nie kończy, to nie wiem dlaczego wciąż tutaj jesteście i piszecie o Grutinie w formie żeńskiej.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:29:21 »
Funkcję tą będę sprawował, chyba że Pani Ewa oficjalnie mnie zwolni.
Związek Brodryjski musi mieć strasznie ciekawy system prawny, skoro ktoś jednoosobowo może tak po prostu zwolnić prezydenta. :D
No przecież ta wg nas "organizacja terrorystyczna", bo przecież za państwo tego nie uznajemy (prawowita Brodria - to Carstwo Brodryjskie) małpuje ZSRR czyli jest "przywódca", którego można "zwolnić" (czytaj "wyeliminować" - wszak Grutiny mają pełną informatyczną władzę) i jest jakieś wszechmocne "Biuro Polityczne" - tyle, że w ichnim przypadku to Grutiny... pod różnymi postaciami.  ;D

Atak na marginesie - Jak to "jednoosobowo"? Mało jest tam "osób-Grutinów"? Nawet mogą "głosowania" robić...

Znaczy, że Grutin-Ewa musi dać przyzwolenie na bywanie tzw. Prezydenta ZB w RB i prowadzeniu rozmów?

A na RB świat się nie zaczyna, ani nie kończy - to fakt... czyli "powodzenia".

Rozmawiamy z Tobą (nie tytułuje - bo skoro nie uznajemy ZB, a raczej uznajemy za "organizację terrorystyczną" to trudno używać "tytuologii") - bo faktycznie da się z Tobą rozmawiać, ale jako z człowiekiem (prywatnym) Kazimierzem Sabatowskim.

Natomiast raczej nie licz na rozmowy o tzw. "Związku Brodryjskim" bo tego tworu nie uznajemy i dla RB jedynym prawnym sukcesorem Brodrii jest Carstwo Brodryjskie. Nawet formalnie nie da się rozmawiać o czymkolwiek co dotyczyłoby ZB bo jak sobie wyobrażasz rozmowy z czymś co uznajemy za uzurpatorów i terrorystyczną organizację?

Raczej nikt tutaj nie chce mieć z Grutinami i tym "Grutinlandem" nic wspólnego - nawet jeżeli wysyłają emisariusza, z którym jako z człowiekiem da się gadać (prywatnie) i pewnie w innej sytuacji moglibyśmy z powodzeniem współpracować w wielu sprawach. Ale z tzw. "Związkiem Brodryjskim" współpraca jest raczej wykluczona... z założenia.
« Ostatnia zmiana: Wto, 16 Gru 2014, 20:08:07 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 18:35:51 »
Hahaha..... Bardzo dużo u Was demokracji. No cóż w każdym demokratycznym państwie o wyborze i dymisji prezydenta decyduje tylko i wyłącznie jedna osoba. :D
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 19:01:58 »
Ciekawa sprawa... niby na Bialenii świat się nie kończy, ale jak przychodzi co do czego, to Grutin zapomina na chwilę o tym, jakimi "dezerterami, zdrajcami, kłamcami i masonami" jesteśmy. ::)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 19:17:22 »
Hahaha..... Bardzo dużo u Was demokracji. No cóż w każdym demokratycznym państwie o wyborze i dymisji prezydenta decyduje tylko i wyłącznie jedna osoba. :D
W zasadzie Szanowna Aleksandro to może być nawet "demokratyczne"... wszak posiadając odpowiednią ilość klonów (a Grutin/Chruszczenko/Gałkina/Filaret/Karol Wilhelm I etc. -  przecież je tworzy na potęgę, gdy tylko mu to pasuje) można wygrać każde "demokratyczne" wybory...  >:D

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 20:05:23 »
Ciekawa sprawa... niby na Bialenii świat się nie kończy, ale jak przychodzi co do czego, to Grutin zapomina na chwilę o tym, jakimi "dezerterami, zdrajcami, kłamcami i masonami" jesteśmy. ::)

Zapomniałeś o separatystach nordackich.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 20:38:53 »
Proszę wybaczyć, ale Grutin to już przeszłość. Nie mamy ostatecznych dowodów na to, że Pani Gałkina to Chruszczenko i zarazem Grutin. Dodatkowo nawet jeżeli by tak było to to zaledwie jedna osoba, a więc wątpię, że jej głos miałby decydujący wpływ w wyborach prezydenckich  ::) I co to za wymysły z tym "Grutinlandem"? No proszę Was... Nikt nie wysłał, żadnego emisariusza, sam przybyłem tu z własnej nieprzymuszonej woli. I ja nikogo jednoosobowo nie odwołałem, mam pełne poparcie Pana Abdullaha i Pani Ewa też mi na to pozwoliła. Panie Kamiński, kontekst Pańskiej wypowiedzi pozwala mi myśleć, że snuje Pan domysły jakoby ja również jestem Grutinem... Proszę Was, to trochę żenujące...

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 20:44:51 »
Ależ skąd, widzę przecież IP. ;) Chodziło mi tylko o udzielone przez Wiktora Grutinkinę Wilhelma Filakuwarowa I Krasińskiego (osobę w świetle bialeńskiego prawa martwą po wsze czasy) "przyzwolenie".
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #14 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 20:47:09 »
Pan Sabatowski ma moderatora globalnego w Brodrii, może to przecież sprawdzić i obalić Nasze tezy. :P
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 20:55:20 »
Wszystkie te osoby z wyjątkiem Chruszczenki i Ewy nie posiadają kont w Związku Brodryjskim, także przytaczanie ich nazwisk nic dla mnie nie wnosi.
Jeszcze raz powtarzam, że działam z osobistych pobudek niezachęcany przez nikogo.
Skoro Grutin jest martwy, to po co o nim rozmawiamy? Nie rozumiem, dlaczego jego cień wciąż wisi nad Związkiem Brodryjskim.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #16 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 20:56:44 »
Bo Grutin dalej działa pod klonami, dlatego fizycznie dalej uczestniczy w życiu państwa działając na jego szkodę.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 21:01:38 »
Mogę sporządzić Wam listę użytkowników forum z nich tylko dwie osoby są podejrzane o kloning. Dobra, myślę że na razie trzeba zakończyć tą dyskusję do czasu aż nie pojawią się jakieś nowe fakty, bo jej kontynuowanie na ten moment nic nie wnosi.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 21:18:27 »
Proszę wybaczyć, ale Grutin to już przeszłość.
W jakim sensie? Fakt zmieniania forumowych personaliów, duplikowania postaci nie wskazuje na to, że jest to jakaś przeszłość, a jak najbardziej teraźniejszość.

Nie rozumiem, dlaczego jego cień wciąż wisi nad Związkiem Brodryjskim.
No to już nie wiem jak do Ciebie przemawiać byś zrozumiał... Grutin, Chruszczenko, Gałkina (i jeszcze po drodze parę innych postaci) to jest ta sama osoba realna - to jak nie ma wisieć jej "cień" na tzw. "Związkiem Brodryjskim". To, że gość sobie tylko zmienia tożsamości i mnoży byty nie oznacza, że go nie ma lub że "jest przeszłością". Bo jest cały czas Waszą (ZB) teraźniejszością.

Nie mamy ostatecznych dowodów na to, że Pani Gałkina to Chruszczenko i zarazem Grutin.
Wy nie macie (albo widzieć ich nie chcecie... a może Grutin-Gałkina zabrania?) - ale my mamy i nie będziemy raczej tego dalej wałkować, ponieważ screeny gdzie występuje identyczny adres IP zostały przedstawione. Choć oczywiście można zawsze twierdzić, że zostały złośliwie wykonane w programie graficznym, ale to już nie nasz problem.

Dodatkowo nawet jeżeli by tak było to to zaledwie jedna osoba, a więc wątpię, że jej głos miałby decydujący wpływ w wyborach prezydenckich  ::)

Jedna co do której mamy pewność... jako osoby z zewnątrz. Natomiast akceptacja procederu kloningu i jak widać nawet jego przeczenie pomimo dowodów informatycznych pozwala przypuszczać, że nie jest to przypadek odosobniony.

I nie jest odosobniony bo poplecznik Grutina czyli wspomniany poście niejaki Aykm też miał epizody z klonami... i tam i tutaj. Jeden, dwóch... to może i trzech - niby skąd mamy wiedzieć? ZB poza samą formą przejęcia władzy i terenu Brodrii w sposób informatyczno-siłowy dyskwalifikuje w naszych oczach właśnie dopuszczalność klonowania postaci i co śmieszniejsze obrona tego stanu rzeczy lub zaprzeczanie faktom.

I co to za wymysły z tym "Grutinlandem"? No proszę Was... [...], mam pełne poparcie Pana Abdullaha i Pani Ewa też mi na to pozwoliła.
Skoro Grutin-Gałkina "pozwala" osobie przedstawiającej się jako prezydent tzw. "Związku Brodryjskiego" na cokolwiek to zgadnij czemu nazywam to "Grutinlandem"?

Panie Kamiński, kontekst Pańskiej wypowiedzi pozwala mi myśleć, że snuje Pan domysły jakoby ja również jestem Grutinem... Proszę Was, to trochę żenujące...
Tego nikt nie sugeruje - zakładamy w dobrej wierze, że jesteś tym Kazimierzem Sabatowskim, którego kojarzymy sprzed tego wszystkiego... Jak Maciej wyjaśnił - skro przybywasz jako "prezydent" tworu zwanego "Związek Brodryjski", a jednocześnie twierdzisz, że otrzymałeś przyzwolenie Grutina-Gałkiny to traktujemy Ciebie jako "głos Grutina".

Mnie zastanawia jedno - Ile jeszcze można, starając się zachować zasady kulturalnej dyskusji pokazywać tzw. "Związkowi Brodryjskiemu" drzwi?

To może powiem wprost - nie chcemy mieć nic wspólnego z czymś co sobie nazwaliście "Związkiem Brodryskim", Grutinem, klonami i czymkolwiek co się z tym obecnym tworem zajmującym terenu Brodrii kojarzy. Natomiast (przynajmniej ja osobiście - ale sądzę, ze też większość innych) nic nie mamy do Ciebie jako do osoby prywatnej... tylko daj już sobie u nas spokój z tym całym ZB, Grutinem-Gałkiną-etc. i resztą tej żenady, bo z tym nie chcemy mieć nic wspólnego. Bądź sobie u nas miłym gościem... jako prywatna osoba.

Czy to jest wystarczająco jasne?

« Ostatnia zmiana: Wto, 16 Gru 2014, 21:27:36 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 21:28:05 »
Apeluję, aby wreszcie ten temat skończyć, bo jak już widzę nowe posty nt. temat to mam odruchy wymiotne. Ile można ciągnąć ten jeden temat, który w żaden sposób nas nie dotyczy?

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 21:52:36 »
Jak na razie okazuję tyle szacunku tej jednej osobie, że go jeszcze nie zamknąłem.

Jeszcze.

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 23:08:58 »
Bardzo bym nie chciał, aby ktoś przeze mnie musiał zwrócić swój posiłek, dlatego w trosce o Wasz układ pokarmowy będę już kończył.
Jeszcze raz powtórzę - Pani Ewa wydała zgodę na przejęcie rządów przez moją skromną osobę, a nie na przybycie tutaj. Ech...
Niestety na podstawie przeprowadzonej niedawno ankiety którą określiłem jako wiążącą jako prezydent ZB muszę zakończyć nawiązywanie jakichkolwiek kontaktów z Wami. Jeszcze dziś ostatecznie wylatuję do ZB.
Zrzekam się też dalszego udziału w rozprawie. Sądzę, że wyrok będzie dla mnie na tyle pozytywny, że nie będę musiał obawiać się o swoje życie.
Życzę Wam powodzenia w dalszej pracy i po cichu apeluję, abyście w bardzo prześmiewczy sposób nie komentowali wydarzeń w ZB.
Wiem, że jeszcze się spotkamy.
Żegnam.

« Odpowiedź #22 dnia: Wto, 16 Gru 2014, 23:16:46 »
Cóż, dziękujemy za Twoje wypowiedzi w Bialenii. Były sensowne i czytało się je dobrze. Wiadomo, że jako Prezydent Związku Brodryjskiego niektóre oczywiste- dla Ciebie też ;) - fakty musiałeś celowo ignorować.
Liczę na to, że jeszcze nasze drogi kiedyś się zejdą, gdy zdecydujesz pobawić się w jakiejś poważniejszej mikronacji bez klonów i  z bezpieczną przyszłością. ;)
Tymczasem życzę miłej podróży do ZB i powodzenia. ;) Może jakoś wyprowadzisz ten kraj na ludzi. ;)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Śro, 17 Gru 2014, 08:38:26 »
A wątek zamykamy.