tylko, że na początku nie przewidywałem, że to się tam rozwinie i że będzie potrzebna mapa 5000 x 5000 pxs. Była planowana mała i kilka powiększonych najważniejszych kwadratów... a przekształciło się to... no wiadomo w co. :lol:
Ja się bardzo cieszę, że to się tak rozwinęło i mapy specjalistę, którzy może się tym zająć.
No, bo ja takich rzeczy po prostu nie potrafię, nigdy się tym nie zajmowałem.
Nie ma problemu lubię się czasem w Photoshopie pogrzebać dla odprężenia od "klepania literek" przez pół dnia.
W zasadzie już wrzuciłem na zbiorczą mapę wszystko to co było na wykonanych kwadratach (poza tym, że drogi zrobiłem od nowa - w innym kolorze - ciemno czerwony dla autostrad i żółty dla pozostałych), poza opisami (bo te dam na końcu w paru warstwach (nazwy geograficzne, duże miasta, mniejsze miejscowości, opisy dróg, opisy obiektów wojskowych itp.).
Jak chcecie pomóc to powymyślajcie nazwy dla miejscowości (nawet jak nie chcecie kombinować gdzie jaka to już sobie poradzę), dla dużych lasów (puszcz), dla innych rzeczy jak np. jakiś rezerwat, itd. I co Wam jeszcze do głowy przychodzi. Nie będę tracił czasu na kombinowanie jak co nazwać...
Może parę jakiś wielkich zakładów przemysłowych (na razie dałem jedną stocznię) itp.
A na naszym forum jest jakiś limit? Bo jeśli nie ma, to można korzystać śmiało, serwer phorum jest duży i pojemny.
No mnie się nie pytaj... nie wiem, to Ty tutaj administrujesz. Obawiam się, że jako załącznik nie wejdzie, a normalny hosting obrazków też takiego pliku może nie przyjąć i pewnie nie przyjmie bo mają ograniczenia. Jedyne do jest dla mnie dostępne to serwer jak Rapidshare, ale tam po pewnym czasie wygasa (a ponadto problemy mają ci co nie mają normalnego swojego IP tylko zbiorczy - bo serwer ma ograniczenia w pobieraniu z jednego IP).
Zastanawiałem się czy nie możesz wrzucić na serwer bezpośrednio i wstawić jako link na forum, ale na tym to znowu ja się nie znam, choć wiem, że to możliwe (bo parę lat temu gdy robiłem moda do symulatora lotniczego to kolega tak na swoje forum to wrzucił czyli bezpośrednio na serwer i dał link).