« dnia: Sob, 24 Sty 2015, 22:10:35 »
Testament Wladimira Grutina z 3 sierpnia 2014 roku:
Drodzy Rodacy! Drodzy Przyjaciele!
Na wstępie chciałem podziękować wszystkim tym, którzy wytrzymali ze mną tyle czasu i pomagali w trudnych dla mnie momentach. Kiedy będziecie to czytać, ja będę u Świętego Piotra prosić o wybaczenie za swoje grzechy. W swojej ostatniej woli chciałbym Was prosić o jedno: "Nie oddajcie w Brodrii w obce łapy! Nie dajcie się bialeńskiej propagandzie, która po mojej śmierci pewnie szaleje z zachwytu i już z góry widzę jak w Bialenii szanuje sie śmierć innych." To są właśnie masońskie sposoby, przejąć coś czyimś kosztem i śmiać się wśród swojej elity w ukryciu. Powtarzam Wam raz jeszcze! Naprawcie kraj, który zniszczyłem i nie oddajcie Go nikomu! Swoją rezydencję w Sankt Mikhailovie oddaję wieloletniemu przyjacielowi i jedynemu, który mnie rozumiał w tym kraju Abdullahowi Aykmowi. Wszystkie moje oszczędności rozdajcie biednym. A notatki i rzeczy osobiste spalcie i posypcie moją trumnę. Nie oczekuję hucznego pogrzebu z fanfarami, żałobą narodową, ale szacunku do śmierci jako do śmierci człowieka. Przekazuję Wam wszystkim rodakom w kraju i poza nim niski ukłon, bo nie zdążyłęm podziękować Wam za wszystko za życia. Dziękuję, przepraszam i prosze o wybaczenie.

BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej