Autor Wątek: Z archiwum X ...  (Przeczytany 614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
Z archiwum X ...
« dnia: Sob, 24 Sty 2015, 22:10:35 »
Testament Wladimira Grutina z 3 sierpnia 2014 roku:

Drodzy Rodacy! Drodzy Przyjaciele!

Na wstępie chciałem podziękować wszystkim tym, którzy wytrzymali ze mną tyle czasu i pomagali w trudnych dla mnie momentach. Kiedy będziecie to czytać, ja będę u Świętego Piotra prosić o wybaczenie za swoje grzechy. W swojej ostatniej woli chciałbym Was prosić o jedno: "Nie oddajcie w Brodrii w obce łapy! Nie dajcie się bialeńskiej propagandzie, która po mojej śmierci pewnie szaleje z zachwytu i już z góry widzę jak w Bialenii szanuje sie śmierć innych." To są właśnie masońskie sposoby, przejąć coś czyimś kosztem i śmiać się wśród swojej elity w ukryciu. Powtarzam Wam raz jeszcze! Naprawcie kraj, który zniszczyłem i nie oddajcie Go nikomu! Swoją rezydencję w Sankt Mikhailovie oddaję wieloletniemu przyjacielowi i jedynemu, który mnie rozumiał w tym kraju Abdullahowi Aykmowi. Wszystkie moje oszczędności rozdajcie biednym. A notatki i rzeczy osobiste spalcie i posypcie moją trumnę. Nie oczekuję hucznego pogrzebu z fanfarami, żałobą narodową, ale szacunku do śmierci jako do śmierci człowieka. Przekazuję Wam wszystkim rodakom w kraju i poza nim niski ukłon, bo nie zdążyłęm podziękować Wam za wszystko za życia. Dziękuję, przepraszam i prosze o wybaczenie.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Z archiwum X ...
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 24 Sty 2015, 22:24:15 »
i już z góry widzę jak w Bialenii szanuje sie śmierć innych
<haha> Wróżbita "dziś w nocy będzie ciemno" Vladimir. :D WCW wie, o czym ja mówię. :D

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Moderator
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 09:29:51 »
To odejście Grutina jest jak mitoza - z jednego organizmu powstają dwa potomne (Grutin --> Chruszczenko + Gałkina).
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 09:51:51 »
To odejście Grutina jest jak mitoza - z jednego organizmu powstają dwa potomne (Grutin --> Chruszczenko + Gałkina).

Ale jest to opóźniona mitoza zmęczonego organizmu, przez co, na razie, utworzyły się 3 potomki Chruszczenka i Gałkiny, a powinny 4. Niedługo znowu będzie odejście + kolejna mitoza. :D 
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 11:58:30 »

Gdyby moja pani profesor biologii usłyszała, że z mitozy (2n) powstają dwa różne komórki (1n), to by mnie za drzwi na zbity pysk wywaliła. :D
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 12:05:00 »
W Brodrii obowiązuje rewolucyjna biologia.  :))

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 12:11:48 »
Gdyby moja pani profesor biologii usłyszała, że z mitozy (2n) powstają dwa różne komórki (1n), to by mnie za drzwi na zbity pysk wywaliła. :D

Przecież powstają klony... DNA mają identyczne, ale nazwy inne. Potem się przepoczwarzają w te twory, dzięki mutacji. :D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #7 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 16:04:13 »
Przecież powstają klony... DNA mają identyczne, ale nazwy inne. Potem się przepoczwarzają w te twory, dzięki mutacji. :D

Nazwy inne? Czego? Jak chcesz nazwać inaczej dwie takie same diploidalne komórki potomne po telofazie?
« Ostatnia zmiana: Nie, 25 Sty 2015, 16:04:46 wysłana przez Hugon Hewret »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Nie, 25 Sty 2015, 17:18:22 »
Nazwy inne? Czego? Jak chcesz nazwać inaczej dwie takie same diploidalne komórki potomne po telofazie?

Rewolucyjna brodyjska biologia. A, i rzeczywiście, błąd logiczny, ale jak to inaczej wytłumaczyć?