Autor Wątek: Wybór Marszałka Parlamentu Republiki Bialeńskiej XI kadencji  (Przeczytany 1042 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
W związku z powołaniem mnie na marszałka-seniora przez Wiceprezydenta, rozpoczynam proces wyboru marszałka sejmu. Czas składania kandydatur potrwa 48 godzin od momentu wysłania tej wiadomości, po czym nastąpi również 48-godzinne głosowania. Do czasu wyłonienia spośród grona parlamentarnego marszałka - jako marszałek-senior jego funkcję będę pełnił ja. Zaznaczam również, iż przy zgłaszaniu osoby trzeciej, potwierdzenie chęci kandydowania jest niezbędne.

Zgłaszam kandydaturę Andrzeja Swarzewskiego.
(–) Kristian Arped

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Wybór Marszałka Parlamentu Republiki Bialeńskiej XI kadencji
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 02 Mar 2015, 22:30:03 »
Potwierdzam swoją kandydaturę.
Codziennie jestem na forum popołudniu i wieczorem, więc nie byłoby problemu leżenia przez tydzień jakichś projektów. :) To pierwsza i najważniejsza zaleta mojej kandydatury.
Marszałek Parlamentu to zasadniczo nie jest to polityczna funkcja, więc żaden program nie ma uzasadnienia. A CV składać chyba nie muszę. ;)
Zapowiadam tylko, że pod moimi rządami albo będzie Wersal, albo represje, na które Marszałkowi pozwala Regulamin. Oto kilka przykładów:
"1. W przypadku niewłaściwego zachowania posła, po dwukrotnym zwróceniu uwagi , Marszałek Parlamentu ma prawo wyrzucić posła z sali obrad."

"3. [w przypadku niezagłosowania] W razie braku wytłumaczenia się, może zostać on ukarany przez marszałka sejmu karą grzywny w wysokości do 500 środków wymiany grzywny"

"3. Osoba nieuprawniona do zabrania głosu w Parlamencie nie ma prawa tego uczynić, a wszystkie jej wypowiedzi zostają przeniesione do działu "Kosz". Marszałek Parlamentu może zadecydować o odebraniu danej osobie prawa wstępu do Parlamentu, jeżeli nagminnie narusza ona ten ustęp Regulaminu."

Zdecydowałem, iż powołam stałego Wicemarszałka Parlamentu, w postaci Kristiana Iversena. Tak więc- jako, że poseł Iversen też jest praktycznie codziennie- w przypadku jakiejkolwiek mojej nieobecności, nie będzie zastoju w parlamencie.

Pozdrawiam. :)

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 03 Mar 2015, 17:54:23 »
Jako Prezydent Republiki udzielam poparcia tej kandydaturze.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Moderator
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 03 Mar 2015, 19:04:12 »
Zgłaszam swoją kandydaturę.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 05 Mar 2015, 00:26:05 »
Przechodzimy do głosowania. Zgłoszono dwie kandydatury: Andrzeja Swarzewskiego oraz Macieja Kamińskiego.

Za kandydaturą Andrzeja Swarzewskiego.
(–) Kristian Arped

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 05 Mar 2015, 09:49:39 »
Za sobą.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 05 Mar 2015, 16:21:55 »
Ech, tutaj tak samo, przepraszam za moją sklerozę. Zapomniałem poinformować, że głosowanie będzie trwało dwie pełne doby od momentu jego rozpoczęcia.
(–) Kristian Arped

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Moderator
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 05 Mar 2015, 19:27:08 »
ZA sobą.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 05 Mar 2015, 22:43:45 »
Za Maciejem Kamińskim, coby było nieco bardziej dramatycznie.  :D
Obie kandydatury są tak samo dobre, lecz beton is beton.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 07 Mar 2015, 01:46:56 »
No i mamy problem, bo Konstanty nie zagłosował, a jest remis... Przedłużam więc głosowanie tak, że skończy się ono 10 marca o tej samej godzinie, co głosowanie rozpoczęto. Mam nadzieję, że nie będę musiał naginać przepisów...
(–) Kristian Arped

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pon, 09 Mar 2015, 16:16:19 »
Za Maciejem, choć i Andrzej jest równie dobry. Jak powiedział car-senior beton is beton.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Pon, 09 Mar 2015, 17:58:01 »
Zamykam głosowanie. Maciej został Marszałkiem Parlamentu RB XI kadencji, zaraz wydam rozporządzenie.

Edit: w sumie nie będzie rozporządzenia, bo to nie moja kompetencja. Następnym razem przypomnijcie komuś, żeby to było w formie uchwały parlamentu. Póki co - po staremu, czyli bez aktu prawnego. Powodzenia, Macieju! :) W ramach wyjaśnienia: aktywne głosowania lub projekty do podpisania przyklejałem.
« Ostatnia zmiana: Pon, 09 Mar 2015, 18:02:39 wysłana przez Kristian Iversen »
(–) Kristian Arped