Autor Wątek: W sprawie wyjaśnienia...  (Przeczytany 465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
W sprawie wyjaśnienia...
« dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:41:47 »
Moi Kochani! Zbliżają się wybory prezydenckie, w których biorę udział, więc pora się ''oczyścić'' z tego co się w ostatnim czasie działo :D.
Zapewne Wszyscy zauważyli zmianę mojego zachowania, porywcze kroki i agresywne odpowiedzi.
Śpieszę z wyjaśnieniem: Nie, nie jestem taka :D. Jeśli Ktoś poczuł się urażony, to przepraszam.
Muszę się przyznać, że była to forma kampanii a przy okazji badania socjologicznego, na własny użytek.
W jakim sensie kampanii? Otóż, pragnę stworzyć w Brodrii unikalny klimat kraju, gdzie monarcha jest niemal ''świętością'', gdzie liczą się megalomańskie gesty, wiecie coś w stylu monarchii absolutnej. Poza tym liczyłam, że poczynania ''szalonej monarchini'' wzbudzą zainteresowanie wśród osób, które poszukują swojego miejsca w microświecie i dzięki temu przybędzie rąk do pracy i w Brodrii i w tak silnie związanej z nią Bialenii. W tej ''kampanii czarnego PR-u'' był sens, ale w pewnej chwili straciłam nad nią kontrolę i wykroczyła poza planowane ramy.
Widząc, że budzi raczej negatywne skojarzenia (sondaże, a jakże :P ) zapowiadam jej finisz.
Pewnie Ktoś mi zarzuci: ''robi to pod publiczkę, bo zbliżają się wybory''. Odpowiem: Tak, robię to bo zbliżają się wybory. Kto zdążył mnie poznać ten wie, że może mi zaufać. A liczę i na zaufanie Reszty Społeczeństwa. Wiem, że mam pomysł na tę prezydenturę i wiem, też że koniec z ''czarnym pr''. Jednocześnie przypominam, że poza Brodrią, Rosyją i Anatolą Brodryjską ''Sermiramida Północy'' nie panuje nad żadnym terytorium.
Pragnę przeprosić Tych, których niestety w trakcie kampanii reklamowej, poczuli się obrażeni.
Przede wszystkim: mojego pierwszego męża, wspaniałego człowieka: Adama Aleksandra Dostojewskiego, Konstantego Jerzego Michalskiego, Ivana von Vincis, Kristiana Iversena, Zdzisława Marlenę Pytiewicza.
To na kogo oddacie za tydzień głos, to Wasza sprawa (choć liczę, że na mnie :) )ja jednak musiałam dzisiaj już z tym skończyć i zdjąć z siebie maskę ''terrorystki z irc'a''.

Pozdrawiam .
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: W sprawie wyjaśnienia...
« Odpowiedź #1 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:48:53 »
Otóż, pragnę stworzyć w Brodrii unikalny klimat kraju, gdzie monarcha jest niemal ''świętością'', gdzie liczą się megalomańskie gesty, wiecie coś w stylu monarchii absolutnej. Poza tym liczyłam, że poczynania ''szalonej monarchini'' wzbudzą zainteresowanie wśród osób, które poszukują swojego miejsca w microświecie i dzięki temu przybędzie rąk do pracy i w Brodrii i w tak silnie związanej z nią Bialenii
Niejaki Grutin już próbował "uświęcać" osobę na czele Brodrii. Jakie wnioski z tego?

Kto zdążył mnie poznać ten wie, że może mi zaufać.
...

Anatolą Brodryjską
Nie znasz nawet nazwy własnego terytorium?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Zdzisław Marlena Pytkiewicz

• Lokator
  • **
  • : 16
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:49:46 »
O takowym "badaniu" mogłaś poinformować chociażby administrację kanału IRC #bialenia tj Kristiania "Policja tu była" Iversena. Poza tym wydaje mi się, że IRC nie jest najlepszym miejscem na tego typu działania, a twoje zachowanie jeszcze na długo przed rozpoczęciem "badania" urągało wszelkim normom, co potwierdzają choćby twoje niewybredne opinie na temat Wandystanu, homoseksualistów etc. pojawiające się już wiele miesięcy temu. Nazywanie nas "sarmackimi ścierwami" także było częścią kampanii? Bo jeśli o takie określenia zamierzasz zbudować klimat w Carstwie, to tłumów tamże nie wróżę. Poza tym, czy budowanie klimatu opierającego się na czczeniu twojej osoby nie jest trochę hm... zbyt megalomańskie?

EDIT. Przeprosiny oczywiście przyjęte.
« Ostatnia zmiana: Nie, 21 Cze 2015, 20:54:51 wysłana przez Maciej Kamiński »
@Sukces IRC #bialenia

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:52:09 »
O takowym "badaniu" mogłaś poinformować chociażby administrację kanału IRC #bialenia tj Kristiania "chuja" Iversena. Poza tym wydaje mi się, że IRC nie jest najlepszym miejscem na tego typu działania, a twoje zachowanie jeszcze na długo przed rozpoczęciem "badania" urągało wszelkim normom, co potwierdzają choćby twoje niewybredne opinie na temat Wandystanu, homoseksualistów etc. pojawiające się już wiele miesięcy temu. Nazywanie nas "sarmackimi ścierwami" także było częścią kampanii? Bo jeśli o takie określenia zamierzasz zbudować klimat w Carstwie, to tłumów tamże nie wróżę. Poza tym, czy budowanie klimatu opierającego się na czczeniu twojej osoby nie jest trochę hm... megalomańskie?

Badanie i kampania rozpoczęły się wówczas, gdy powrócił Adam Aleksander, a ja byłam carycą.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:54:05 »
Badanie i kampania rozpoczęły się wówczas, gdy powrócił Adam Aleksander, a ja byłam carycą.
Czyli te wcześniejsze, identyczne działania były szczere. Dobrze wiedzieć.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:56:47 »
Czyli te wcześniejsze, identyczne działania były szczere. Dobrze wiedzieć.
Chodzi mi o pierwszy powrót Adama, w zimie.
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Ivan von Lichtenstein

• Obywatel
  • Mieszkaniec
  • **
  • : 5
    • NPE: BI14111500131
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 20:57:25 »

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 21:05:49 »
Mogę poświadczyć wiarygodność słów Aleksandary. ;)

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Tomasz Wettin

• Obserwator
  • **
  • : 0
  • MAM METODĘ NA GŁODA
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Nie, 21 Cze 2015, 21:22:14 »
Wyszło jak wyszło, co wcale mnie nie dziwi. Naprawdę pani myślała ,że ktoś przybędzie do kraju gdzie rządzi "szalona monarchini"?
(-) Dan Mark

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pon, 22 Cze 2015, 01:01:19 »
Widzę że Andrzej miewał dosyć szalone pomysły... Wydaje mi się jednak, że owej "świętości" nie da się stworzyć ex nihilo, tu trzeba wykazać się roztropnością w rządzeniu.  ;)
Cóż przeprosiny przyjmuję, ale do Brodrii i tak wracać nie mam zamiaru. Jestem ino ciekaw co na te "badania" powiedzą sojusznicy Waszej Wysokości, którzy planowali budowanie imperiów nordackich.
Co zaś się tyczy samych wyborów - oddałbym na Panią głos, gdybym miał 100 procentową pewność, że władzę będzie sprawował de facto kniaź Swarzewski, ale takiej gwarancji nie mam, więc głos i tak oddam na szanownego kontrkandydata.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep