Autor Wątek: Katastrofa  (Przeczytany 661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Katastrofa
« dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:05:04 »
Jan de Kaniewski nie może się dostać do forum, Krzysztof Razorblade ma z tym znaczne problemy.
To nie problem po stronie użytkowników lub administracji Republiki, lecz po stronie serwisu "phorum".
Oto dowód: http://pomoc.phorum.pl/viewtopic.php?t=3984
Mam nadzieję, że to naprawią jak najszybciej, bo bez tego toniemy...
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Re: Katastrofa
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:07:33 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Jan de Kaniewski nie może się dostać do forum, Krzysztof Razorblade ma z tym znaczne problemy.
To nie problem po stronie użytkowników lub administracji Republiki, lecz po stronie serwisu "phorum".
Oto dowód: http://pomoc.phorum.pl/viewtopic.php?t=3984
Mam nadzieję, że to naprawią jak najszybciej, bo bez tego toniemy...
Przyznam, że też nie byłem w stanie się zalogować z laptopa, siedzę tu teraz dlatego, że na komputerze, w którym po 20 wrócił mi Internet, mam ustawione, żeby mnie nie wylogowywało z forum.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:08:17 »
Cytat: "Lehrabia"
Przyznam, że też nie byłem w stanie się zalogować z laptopa, siedzę tu teraz dlatego, że na komputerze, w którym po 20 wrócił mi Internet, mam ustawione, żeby mnie nie wylogowywało z forum.
Mam nadzieję, że się to naprawi. Janek nigdzie nie był zalogowany na stałe i w ogóle nie może wchodzić. A on jest Marszałkiem-Seniorem...

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:13:47 »
Mówiłem ci nie raz Budując państwo korzystaj z cba.pl ostatnio cba.pl nie ma żadnych  problemow jak te darmowe fora a teraz (...) bo phorum nie da nam kopi baz danych  wiec  chyba jednak  utoniemy  cosik mi sie wydaje.

Czy ja czegoś nie mówiłem o przeklinaniu?
Boris Hristow

« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:15:40 »
Cytat: "Abdullah Aykm"
Mówiłem ci nie raz Budując państwo korzystaj z cba.pl ostatnio cba.pl nie ma żadnych  problemow jak te darmowe fora a teraz (...) bo phorum nie da nam kopi baz danych  wiec  chyba jednak  utoniemy  cosik mi sie wydaje.
No, ale na phorum istnieją setki aktywnych forów, wszystkie będą chciały, żeby naprawić błąd. Już na oficjalnym forum phorum jest szum, pełno wątków, pełno postów. Muszą naprawić to, i to dość szybko.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:21:45 »
Mówiłem ci nie raz Budując państwo korzystaj z cba.pl ostatnio cba.pl nie ma żadnych  problemow jak te darmowe fora a teraz dup@ bo phorum nie da nam kopi baz danych  wiec  chyba jednak  utoniemy  cosik mi sie wydaje.
No, ale na phorum istnieją setki aktywnych forów, wszystkie będą chciały, żeby naprawić błąd. Już na oficjalnym forum phorum jest szum, pełno wątków, pełno postów. Muszą naprawić to, i to dość szybko.

Andrzej  przecież gołym okiem widac  ze te phorum za  chwilkę naprawdę przestanie funkcjonować jeśli już maja problemy z  łączeniem sie z  serwerami  to już jest po hostingu.
Boris Hristow

« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:23:12 »
Andrzej przecież gołym okiem widac ze te phorum za chwilkę naprawdę przestanie funkcjonować jeśli już maja problemy z łączeniem sie z serwerami to już jest po hostingu.
Głupoty opowiadasz. To zbyt duża inicjatywa, żeby mogła tak po prostu upaść. Za dużo forów, za duże zyski z reklam dla właścicieli. Prędzej czy później naprawią. Oby jak najszybciej.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:27:51 »
Andrzej przecież gołym okiem widac ze te phorum za chwilkę naprawdę przestanie funkcjonować jeśli już maja problemy z łączeniem sie z serwerami to już jest po hostingu.
Głupoty opowiadasz. To zbyt duża inicjatywa, żeby mogła tak po prostu upaść. Za dużo forów, za duże zyski z reklam dla właścicieli. Prędzej czy później naprawią. Oby jak najszybciej.

Kaktus mi wyrośnie na dłoni jak naprawa i dalej będą za free  dawać fora .

Wróże ze  nie dość ze naprawa to jeszcze  zrobią  opłaty za  korzystanie z  pełnoprawności forum zęby podreperować  budżet  i płacić active24.pl za serwery.
Boris Hristow

« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:36:14 »
Proszę nie siać defetyzmu w naszym społeczeństwie. Oboje wiemy, że tak zrobić nie mogą, nigdy z taką sytuacją nigdzie się nie spotkałem. Wszystko wróci do normy.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #9 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 21:50:51 »
Proszę nie siać defetyzmu w naszym społeczeństwie. Oboje wiemy, że tak zrobić nie mogą, nigdy z taką sytuacją nigdzie się nie spotkałem. Wszystko wróci do normy.

Dobra dobra pożyjemy zobaczmy.
Boris Hristow

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pon, 03 Lut 2014, 23:15:58 »
Moja rada jest taka - skoro nie ma możliwości uzyskania bazy danych (nie wiem, nie znam się - moderuje czy administruję na paru forach, ale nie miałem nigdy do czynienia z darmowymi), to pokopiować co się da.Czyli wszelkie "akty prawne", wszystko to co nazywać można dobrem Republiki i rozglądać się za innym miejscem... bo ten hosting długo nie pociągnie. To nie "defetyzm", a ostrożność i roztropność.

Przy takich możliwościach połączeń (no ja obchodzę problem stosując inną przeglądarkę - normalnie używam Firefox, ale z niego zalogować się nie mogę, udało się z Operą to ją trochę potrzymam na kompie, ale do czasu) to raczej trudno będzie przyciągnąć tutaj kogokolwiek.

Powiem tak - znak kilka for (np. Forum Miłośników Symulatorów Lotniczych, czy Tanksim) gdzie kilku "aktywistów" zrzuca się rocznie po jakieś śmieszne 50zł (pół litra w nie najlepszej knajpie i to bez zagrychy) i wszystko chodzi znakomicie, są wszelkie kopie baz danych (żadna awaria nie jest groźna) i pełen komfort. Ktoś się chyba znajdzie kto się na tym zna w naszym na razie niewielkim gronie?

Należy się zastanowić bo obecnie to jest ostatni dzwonek na podjęcie ewentualnej decyzji o przenosinach... poddaje pod zastanowienie.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #11 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 08:42:17 »
Chłopie tutaj jest kilka osób które w dalszym  ciągną cyca mamusinego  gdzie tutaj   składki.  

Ja zawsze proponuje cba.pl najlepszy hosting  za darmo.
Boris Hristow

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 10:08:49 »
Chłopie tutaj jest kilka osób które w dalszym  ciągną cyca mamusinego  gdzie tutaj   składki.
Nie wiem - jestem tutaj stosunkowo "świeży", nie znam Was spoza Forum  (w profilu masz ustawione 47 lat to raczej nie podejrzewam Ciebie o to, wiek około 30-tki też widziałem w spisie użytkowników). Znacie się dłużej to sami musicie rozstrzygnąć tą kwestię...

Ja zawsze proponuje cba.pl najlepszy hosting  za darmo.
Również nie wiem - to nie moja branża (ale z profilu widzę, że Twoja) to nie będę polemizował. Natomiast coś trzeba wykombinować, bo oczywiście można się z tydzień pomęczyć z tymi problemami technicznymi (obchodząc je "naokoło"), ale jak to się będzie przedłużać, powtarzać to w zasadzie straci to sens. Czyli czas na jakieś decyzje - ja się dostosuje.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #13 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 14:42:54 »
Czyli w pełni rozumu ludzie powinniśmy zrobić awaryjne forum na cba.pl i po prostu ręcznie przenosić  ważne posty na nowe forum  bo te już raczej hosting  upada powoli    nawet na e-maila firma ta nie odpowiada  ewidencyjny koniec hostingu  phorum.pl.
Boris Hristow

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 15:09:58 »
Czyli w pełni rozumu ludzie powinniśmy zrobić awaryjne forum na cba.pl i po prostu ręcznie przenosić  ważne posty na nowe forum  bo te już raczej hosting  upada powoli    nawet na e-maila firma ta nie odpowiada  ewidencyjny koniec hostingu  phorum.pl.

Jestem tego samego zdania - trzeba działać, bo ten hosting się sypie i raczej lepiej nie będzie. Myślę, że to może być najważniejszym zadaniem III kadencji... nawet jakby to miało nieco opóźnić prace nad aktami prawnymi itp. Inaczej ten projekt i RB padnie dość szybko... Ty jesteś fachowiec w tej dziedzinie, to zdaję się na Twoją opinię w kwestii hostingu itd.

Ze swojej strony deklaruję przeniesienie całego działu Sił Zbrojnych - zdjęcia mam na zewnętrznym hostingu (choć jak administrator da mi w tym dziale uprawnienia pełne to nawet z linkami przekopiuję w 2-3 godziny - bez tego w dzień czy dwa bo będę musiał jeszcze raz pobierać linki i wstawiać w odpowiednie miejsca, teksty ważnych postów mam oczywiście skopiowane), dokumenty (mapy, wykazy itd.) na twardym dysku. Ze strony Armii problemu nie będzie.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #15 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 15:28:13 »
Ja bym proponował cba.pl.

Andrzej trzeba działać inaczej (...) i upadniemy jak najszybciej  załóż konto na cba.pl i skonfiguruj forum na cba.pl  bo ten hosting sie sypie  to będziemy w (...) wiec  jak ktoś ma wolnego miejsca na dysku twardym  niech skopuje wszystkie ważne akty republiki plus tego będzie taki ze wiecej mikronacji nas poprze jak będziemy mieli nie co lepsze forum niż na tym  hostingu  .
Boris Hristow

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 15:54:46 »
Andrzej trzeba działać ...
Pełne poparcie - jak obrobię się z przenosinami armii, to oczywiście pomogę z innymi sprawami wg wyznaczonych zadań przez administratora.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #17 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 17:07:01 »
Informacja  

Informuje sie ze trwają przygotowania do uruchomienia nowego forum RB  

oto nasz nowy adres  forum  http://bialenia.cba.pl/

Na tym Hostingu nie groza nam już anomalie z  brakiem dostępu do  forum
Boris Hristow

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #18 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 17:36:13 »
Uprasza sie o ponowa rejestracje na wyżej podanym linku w celu weryfikacji użytkownika  na nowym forum RB .

oraz pomoc administracji w  skopiowaniu potrzebnych  plików tekstowych na nowe forum  czyli skopuj-wklej.
Boris Hristow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 18:38:39 »
Abdullah, Ty chyba chcesz po głowie zebrać za słownictwo...
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Anonymous

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 19:07:40 »
Piszę tu jako Gość, gdyż nie mogę się normalnie zalogować. Musiało mnie przez noc jakoś samo zablokować. Chyba nie ma wyjścia innego niż chociaż tymczasowe przeniesienie się na forum awaryjne. Trzeba wszystkim poinformować i najlepiej jakieś ogłoszenie tutaj wywiesić jakoś. Lehrabia pozostaje "szefem" tego forum dopóki nie odzyskam dostępu. Niech się nie wylogowuje w ogóle.
Stanu wyjątkowego jeszcze nie ogłaszam, bo zepsułby nam te wszystkie kadencje, rządy itd.
Niech się wszyscy rejestrują na nowym forum.
Równocześnie witam serdecznie OutiesaPL ponownie. Obywatelstwo przywrócę, gdy będę mógł tutaj, albo ad hoc na nowym forum, jeśli tam złożysz wniosek. Prawo można tam przenosić, jeśli to forum się naprawi, to tam będzie to już awaryjnie na przyszłość. Na wszystkich forach serwisu "phorum" wielki alarm. Pozostaje mieć nadzieję, że uda się to właścicielom jakoś naprawić.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 20:06:05 »
Jeśli nikt nic nie ma przeciwko to pobawię się w przenoszenie Biuletynu Ustaw na nowe forum póki jeszcze mam tu dostęp, gdyż jakby nie patrzeć on (i papiery kulturalne z wojskiem) jest najważniejszy.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #22 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 20:12:32 »
Cytat: "MvP"
Jeśli nikt nic nie ma przeciwko to pobawię się w przenoszenie Biuletynu Ustaw na nowe forum póki jeszcze mam tu dostęp, gdyż jakby nie patrzeć on (i papiery kulturalne z wojskiem) jest najważniejszy.

Naród będzie ci wdzięczny  za pomoc :).
Boris Hristow

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Wto, 04 Lut 2014, 20:56:19 »
Wszystkie akty prawne zostały skopiowane i opublikowane w Biuletynie na nowym forum.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Nie, 02 Mar 2014, 14:37:17 »
Teraz to dopiero katastrofa "nowe" forum upadło.