Autor Wątek: Zapytanie  (Przeczytany 910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wergiliusz Postawny

• Obserwator
  • **
  • : 0
    • Odznaczenia
Zapytanie
« dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:28:16 »
Panie Prezydencie,

Jako, że bardzo bym chciał zostać posłem w tutejszym Parlamencie, to chciałbym się dowiedzieć, czy po napisaniu 50 postów będę mógł się starać o wcześniejsze przyznanie mi pełnego obywatelstwa? Pytam dlatego, bo nie lubię cierpieć bezsensownie czekając i chciałbym się dowiedzieć, czy Pan Prezydent ukoi mój ból. :)

Z głębokimi ukłonami,
Wergiliusz Postawny

Offline Hewret Faradobus

Odp: Zapytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:42:19 »
Szanowny Panie Wergiliuszu,

Zgodnie z Ustawą o obywatelstwach Republiki Bialeńskiej, aby otrzymać obywatelstwo stałe należy spełnić określone przez ustawę wymagania, tj. spełniać wymagania do otrzymania obywatelstwa tymczasowego, być mieszkańcem (zarejestrowanym na forum) Republiki Bialeńskiej od 10 dni oraz napisać co najmniej 30 postów. Poza tym należy napisać wniosek zawierający informacje wskazane przez ustawę oraz mieć poparcie minimum 2 stałych obywateli Republiki Bialeńskiej.
Niestety nie ukoję Pańskiego bólu, gdyż w wyborach przyspieszonych do Parlamentu Republiki Bialeńskiej XVIII kadencji nie spełni Pan wymagań określonych przez Ordynację Wyborczą, by zostać posłem. Najbliższa okazja to kwiecień, kiedy to odbędą się wybory do Parlamentu XIX kadencji.

Z poważaniem
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:46:25 »
Cóż, myślałem, że to nie jest normalna sytuacja, że muszę czekać tak długo na obywatelstwo, aby móc robić coś, co lubię, a tu się jednak okazuje, że to jest normalna sytuacja.

W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź. :)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:48:28 »
Bialeńczycy z biegiem czasu stali się mniej ufni i potrzebują dużo czasu, by zaufać.
Poza tym, bycie prezydentem / ministrem / posłem to nie są jedyne zajęcia w Bialenii. :)
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:55:24 »
Przepraszam bardzo, ale czy Pan Prezydent chce mi powiedzieć, że obywatelstwo w tym kraju jest przyznawane na podstawie zaufania? Ja nie szukam tu kandydatów na mężów, tylko chce wejść po ludzku do polityki w tym kraju. Myślałem, że to zbędna formalność, ale się już pomęczę skoro jest takie prawo. Jestem przekonany, że inni nie będą mieć tyle cierpliwości, co ja. :)

Skoro to nie są jedyne zajęcia, to sobie poleżę. :)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:57:13 »
Nie bez powodu wymaga się uzyskania poparcia 2 obywateli z dłuższym stażem. W końcu obywatelstwo to nie tylko formalna więź między jednostką, a Republiką, ale także przyjęcie do społeczności bialeńskiej. To taki chrzest, tylko że w biurokratycznej wersji. :))

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 19:59:34 »
A może mi Pan Prezydent powiedzieć, dlaczego w Bialenii wyznaje się sarmacki system przyznawania obywatelstwa?

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:01:05 »
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, gdyż nie znam zamysłów autora tej ustawy.
Sam jestem ciekaw, na czym polega "sarmacki system przyznawania obywatelstw".

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:02:41 »
A kto jest autorem ustawy i gdzie v-mieszka teraz autor ustawy?

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:09:22 »
To nie jest sarmacki. W Sarmacji można się sprzeciwić, a u nas albo się zgadzasz, albo omijasz wątek.  ;)
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:11:57 »
Za wiele nie zmieniono. Ignorancja jest rodzajem sprzeciwu.  ;)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:16:01 »
Tej konkretnej? Andrzej. Pomysł na samo poparcie obywatelskie, poszerzony w nowszej odsłonie aktu prawnego, wzięty jest z poprzedniej wersji autorstwa Hewreta.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:20:26 »
Jak to jest możliwe, że pytam prezydenta, a odpowiada Fiodor i Maciej?

Nie musicie go kryć. On sam sobie da radę. :)

Zatem, zadam raz jeszcze pytania - kto jest autorem ustawy o obywatelstwie w tym kraju i gdzie obecnie v-mieszka autor?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:22:04 »
Odpowiadam, bo mnie drogą prywatną o to prosił.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:23:22 »
A ja chciałbym porozmawiać z prezydentem, a nie z jego pionkami. :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:26:25 »
A ja chciałbym porozmawiać z prezydentem, a nie z jego pionkami. :)
Boję się, że źle to odbierasz. To nie jest gra w szachy, kotku. ;* To jest rozrywka w typie Forzy.

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:31:32 »
To, że się boisz, to nie musisz się chwalić, bo wiem o tym. I mam uprzejmą prośbę, Macieju, czy mógłbyś wyrzucić swoje posty i posty Fiodora do kosza? Ponadto, moje odpowiedzi na wasze posty też wyrzuć do kosza, bo uważam, że są niezgodne z estetyką tutejszego działu.

Przyszedłem do Pana prezydenta, a nie do pieska na posyłki o imieniu Maciej, więc jakbyś był tak miły to spełnij także i tę prośbę. :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:35:47 »
Przykro, lecz nie uwzględnię tej opinii. Za estetykę odpowiada admin - a ponieważ to admin kazał mi tu odpowiedzieć, to znaczy, że moja wypowiedź spełnia jego myśl estetyczną.

Buźki.

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:41:42 »
Szkoda, że prezydent ma pieski, które za niego odpowiadają, ale skoro lubi głaskać pieski, to cóż ja mogę. Aport, Maciuś!

Tak czy inaczej, dobrze wiedzieć, że niejaki Hewret, autor ustawy o obywatelstwie, nie zna zamysłów autora ustawy o obywatelstwie. :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 20:52:25 »
Szkoda, że prezydent ma pieski, które za niego odpowiadają, ale skoro lubi głaskać pieski, to cóż ja mogę. Aport, Maciuś!

Tak czy inaczej, dobrze wiedzieć, że niejaki Hewret, autor ustawy o obywatelstwie, nie zna zamysłów autora ustawy o obywatelstwie. :)
Szybki kurs czytanie ze zrozumieniem, pysiu:
Tej konkretnej? Andrzej. Pomysł na samo poparcie obywatelskie, poszerzony w nowszej odsłonie aktu prawnego, wzięty jest z poprzedniej wersji autorstwa Hewreta.
Co zrobiłeś nie tak? :X

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 21:03:27 »
Chyba ktoś Ci dzisiaj wypomniał, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, Maciuś, prawda? Nie ucz mnie czytania ze zrozumieniem, bo Ty masz solidne problemy w tym zakresie i nie przekładaj swoich skaz na mnie, bo pewnego dnia możesz się obudzić z blizną na twej przepięknej twarzyczce. O innych zakresach, w których błądzisz, nie będę mówił publicznie, bo mógłbyś się źle poczuć. :)

Gdybyś choć trochę miał oleju w głowie, Macieju, to byś wiedział, że pytam o konkretny mechanizm ujęty w ustawie o obywatelstwie, ale Ty jak zwykle się czepiasz nie tego, co masz, więc po raz kolejny Ci mówię, abyś zajął się czymś pożytecznym niż publicznym rżnięciem psa pana Prezydenta! :)

Nie mogę się doczekać momentu, kiedy Ty siebie zapytasz, co Ty robisz źle.  ;D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #21 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 21:50:31 »

Mój projekt ustawy miał inny kształt, niż obecna: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/parlament-republiki-bialenskiej-ix-kadencji/projekt-ustawy-o-obywatelach-republiki-bialenskiej/
Obowiązującą do dzisiaj Ustawę o obywatelach zgłosił Andrzej: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/parlament-republiki-bialenskiej-ix-kadencji/projekt-nowej-ustawy-o-obywatelach/
Oparł swój projekt o mój projekt ustawy i wprowadził m.in. podział obywatelstw.

Polecam przeczytać całą debatę parlamentarną, zwłaszcza w projekcie Andrzeja.

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 22:00:02 »
Nie można było tak od razu? :)

Dziękuję bardzo, Panie prezydencie. Zawsze ceniłem sobie informacje z pierwszej ręki. :)