Szanowni Obywatele! Szanowni Państwo! Z tą myślą długo chodziłem. Zastanawiałem się, czy dotrwać do końca kadencji, czy też zrezygnować. Ostatnio jednak się przekonałem, że nie mogę dłużej pełnić najważniejszego urzędu w Republice Bialeńskiej. Nie mam już pomysłów, ani programu na resztę dni kadencji, która nawet jeszcze nie trwa połowy ustawowego czasu. Po prostu moja wizja była tylko na najbliższy okres czas. Poza tym coraz mniej mam realnego czasu, który mogę poświęcić Bialenii. Oznacza to, że funkcję tę powinien pełnić ktoś, kto ma zapał, motywację i wizję. Tak więc postanawiam ze skutkiem natychmiastowym ogłosić, że z dniem dzisiejszym rezygnuję z pełnienia urzędu Prezydenta Republiki Bialeńskiej, a od tej chwili pełniącym obowiązki Prezydenta Republiki Bialeńskiej jest Kim Myong Won, zgodnie z sukcesją prezydencką.
Miesiąc mojej prezydentury to miesiąc dużych zmian w Republice. Przede wszystkim była to moja ciężka praca, która kosztowała mnie dużo czasu i wysiłku. Wspólnie z moim Rządem udało się dokonać kilka osiągnięć; udało się uratować V-Mundial w Bialenii, przywrócono Bialeńskiemu Związkowi Sportowemu członkostwo w MUP, zweryfikowano listę uznawanych państw, dokończono proces zmian prawnych w Bialenii począwszy od wprowadzenia nowej konstytucji. Tak więc z pełnym sumieniem mogę stwierdzić, że "oddaję" stery okrętu gotowe do dalszego działania.
Chciałbym życzyć obecnemu Rządowi, jak i być może przyszłemu, oraz przyszłemu Prezydentowi pomyślności i dobrych zmian dla Naszej wspólnej V-Ojczyzny. Dla mnie już czas.
Z poważaniem /-/ Heinrich Hewret Wettin