Autor Wątek: Złożenie urzędu Prezydenta Republiki Bialeńskiej  (Przeczytany 347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hewret Faradobus

Złożenie urzędu Prezydenta Republiki Bialeńskiej
« dnia: Wto, 01 Mar 2016, 22:36:54 »

Szanowni Obywatele!
          Szanowni Państwo!

Z tą myślą długo chodziłem. Zastanawiałem się, czy dotrwać do końca kadencji, czy też zrezygnować. Ostatnio jednak się przekonałem, że nie mogę dłużej pełnić najważniejszego urzędu w Republice Bialeńskiej. Nie mam już pomysłów, ani programu na resztę dni kadencji, która nawet jeszcze nie trwa połowy ustawowego czasu. Po prostu moja wizja była tylko na najbliższy okres czas. Poza tym coraz mniej mam realnego czasu, który mogę poświęcić Bialenii. Oznacza to, że funkcję tę powinien pełnić ktoś, kto ma zapał, motywację i wizję. Tak więc postanawiam ze skutkiem natychmiastowym ogłosić, że z dniem dzisiejszym rezygnuję z pełnienia urzędu Prezydenta Republiki Bialeńskiej, a od tej chwili pełniącym obowiązki Prezydenta Republiki Bialeńskiej jest Kim Myong Won, zgodnie z sukcesją prezydencką.

Miesiąc mojej prezydentury to miesiąc dużych zmian w Republice. Przede wszystkim była to moja ciężka praca, która kosztowała mnie dużo czasu i wysiłku. Wspólnie z moim Rządem udało się dokonać kilka osiągnięć; udało się uratować V-Mundial w Bialenii, przywrócono Bialeńskiemu Związkowi Sportowemu członkostwo w MUP, zweryfikowano listę uznawanych państw, dokończono proces zmian prawnych w Bialenii począwszy od wprowadzenia nowej konstytucji. Tak więc z pełnym sumieniem mogę stwierdzić, że "oddaję" stery okrętu gotowe do dalszego działania.

Chciałbym życzyć obecnemu Rządowi, jak i być może przyszłemu, oraz przyszłemu Prezydentowi pomyślności i dobrych zmian dla Naszej wspólnej V-Ojczyzny. Dla mnie już czas.

Z poważaniem
       /-/ Heinrich Hewret Wettin

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Złożenie urzędu Prezydenta Republiki Bialeńskiej
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 01 Mar 2016, 22:46:00 »
Smutna wiadomość.
Dziękuję za świetną pracę! o/

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 01 Mar 2016, 22:53:20 »

:\ :\ :\
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 01 Mar 2016, 23:31:42 »
I kolejny już nie usiedział. :8[

Hewret, na zawsze Jerzy Lwie Serce. <3
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 02 Mar 2016, 00:36:49 »
Szanowni Obywatele!

Zgodnie z Konstytucją składam przysięgę prezydencką:

Ślubuję uroczyście, obejmując urząd Prezydenta Republiki, wedle najlepszego rozumienia i zgodnie z sumieniem, rzetelnie pracować dla dobra Narodów Bialenii, praw demokratycznych Republiki święcie przestrzegać, godności Narodów i Państwa strzec niezachwianie, sprawiedliwość względnie wszystkich bez różnicy obywateli za pierwszą mieć sobie cnotę, obowiązkom urzędu i służby poświęcić się niepodzielnie.

Nie będę tworzył kwiecistej wypowiedzi, pełnej pięknych sformułowań. Nie jest to zresztą w tym momencie potrzebne. Trzeba naprawić obecną sytuację, tj. jak najszybciej wybrać nowego Prezydenta. W związku z tym proszę Marszałka Parlamentu, aby zgodnie z Konstytucją RB przeprowadził przyspieszone wybory. Do czasu zakończenia wyborów dopilnuję, aby wszystko w Bialenii funkcjonowało tak, jak należy.

/-/ Kim Myong Won
p.o. Prezydenta RB
(-) Iwan Pietrow