Autor Wątek: Kim Myong Won - program wyborczy  (Przeczytany 3243 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Kim Myong Won - program wyborczy
« dnia: Pią, 04 Mar 2016, 01:34:41 »

Szanowni Obywatele!

O moim starcie w wyborach prezydenckich zadecydowała panująca sytuacja w kraju. Nie ukrywajmy, jest ona dosyć chaotyczna i wymaga poprawy. Oczywiście, nie mam tu zamiaru wyolbrzymiać problemów, które dotykają Bialenię, ale jednak wydaje mi się, że potrzebny jest powiew świeżości.

Przede wszystkim chciałbym skupić się na dwóch wyrazach - "spokój" i "profesjonalizm". Myślę, że właśnie nimi powinna kierować się osoba pełniąca funkcję Prezydenta. Swoim spokojnym postępowaniem powinna dawać przykład obywatelom, powinna zachęcać ich do pracy na rzecz państwa; pracy pozbawionej zbędnych emocji, będącej wyrazem oddania się jednostki na rzecz większej społeczności - na rzecz Bialenii. Musimy pamiętać o tym, że należy tworzyć prawdziwe obywatelskie społeczeństwo, wolne od podziałów i wzajemnej nienawiści. Jeżeli chcemy, aby Nasz kraj funkcjonował sprawnie, to musimy współpracować i szukać elementów, które łączą Nas wszystkich.

Jeżeli chodzi o profesjonalizm, to powinien on być wizytówką mikronacji. Działania Prezydenta powinny inicjować falę, która napędza innych, która przez wyższych urzędników państwowych trafia do zwykłego obywatela. Powtarzam, należy skupić się na budowie społeczeństwa obywatelskiego - aktywnego i pozbawionego podziałów. Obywatel bialeński nie powinien czuć się ograniczony, powinien mieć wpływ na to, co dzieje się w JEGO kraju.

Kierując się tymi dwoma wyrazami opracowałem program, który mam zamiar wprowadzić w życie, jeżeli zostanę Prezydentem.

Program Kim Myong Wona - "Spokój i profesjonalizm drogą ku lepszej Bialenii"

1. Sprawy bieżące:

- pomoc Prezydenta przy organizacji Mundialu - Prezydent jako łącznik między Narodem, a Komisją Organizacyjną;
- budowa wzajemnego zaufania - zorganizowanie konferencji, która pomoże zacieśnić współpracę między Bialenią, a krajami stowarzyszonymi;
- wybór Sędziego Ludowego - organizacja konkursu;
- organizacja obchodów IV Rocznicy Powstania Marcowego.

2. Sprawy wewnętrzne:

- wznowienie Bialeńskiego Programu Kosmicznego;
- próba pobudzenia Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej - zmiany kadrowe.

3. Polityka zagraniczna:

- utrzymanie dotychczasowej polityki

4. Sprawy ustrojowe:

- zorganizowanie debaty obywatelskiej dotyczącej pomysłu wprowadzenia Senatu
- zmiany w Ordynacji Wyborczej, zezwalające na start w wyborach parlamentarnych, jak i prezydenckich osobom, posiadającym tylko obywatelstwo bialeńskie;
- próba zniesienia ustawy o partiach politycznych; jeżeli to się nie uda, wtedy złagodzenie ustawy (zniesienie art. 6 ust. 1);

Program nie będzie oczywiście niezmienny. Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju obywatelskie inicjatywy i jeżeli uda mi się zostać Prezydentem, to oczywiście będę starał się w miarę możliwości wprowadzać je w życie.

Zachęcam także do zadawania pytań.
« Ostatnia zmiana: Pią, 04 Mar 2016, 07:18:21 wysłana przez Kim Myong Won »
(-) Iwan Pietrow

Offline Hewret Faradobus

Odp: Kim Myong Won - program wyborczy
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 04 Mar 2016, 09:40:03 »
Piękne!
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pią, 04 Mar 2016, 16:29:29 »
Szanowni Obywatele!

Musimy pamiętać, że Republika Bialeńska jest państwem wielonarodowym, dlatego nie można dopuszczać, aby wyniszczały ją różnego rodzaju konflikty etniczne. Bialeńczycy, Brodryjczycy, Hasselandczycy, wszyscy tworzymy wspólnotę, przeto powinniśmy działać na jedno konto - Naszą Bialenię, którą można porównać do organizmu. Jeżeli wszyscy współpracują, wtedy organizm jest zdrowy. Zaczyna jednak chorować, kiedy rodzą się podziały i kłótnie.

Dlatego jako Prezydent chciałbym dbać o dobre zdrowie Bialenii. Chciałbym być przedstawicielem wszystkich osób będących obywatelami Republiki Bialeńskiej. Bo nie konflikty, a współpraca pozwala budować silne i dobrze prosperujące państwo.
(-) Iwan Pietrow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 04 Mar 2016, 20:02:10 »
pracy pozbawionej zbędnych emocji, będącej wyrazem oddania się jednostki na rzecz większej społeczności - na rzecz Bialenii.
Z komunisty-monarchisty stałeś się komunistą-monarchistą-muzułmaninem?

Musimy pamiętać o tym, że należy tworzyć prawdziwe obywatelskie społeczeństwo, wolne od podziałów i wzajemnej nienawiści.
*Przywrócić.

- zmiany w Ordynacji Wyborczej, zezwalające na start w wyborach parlamentarnych, jak i prezydenckich osobom, posiadającym tylko obywatelstwo bialeńskie;
Jeżeli mamy niebotyczne trudności z obsadzeniem jednego stanowiska z takimi wymogami, to jak chcesz obsadzać tak aż osiem, i to bardziej kluczowych?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pią, 04 Mar 2016, 22:30:11 »
IWAN.png
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 04 Mar 2016, 23:00:45 »
Czemu używasz starej flagi?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 05 Mar 2016, 19:57:29 »
Jeżeli mamy niebotyczne trudności z obsadzeniem jednego stanowiska z takimi wymogami, to jak chcesz obsadzać tak aż osiem, i to bardziej kluczowych?

Macieju, zauważ proszę, że urząd Sędziego Ludowego związany jest z nieco innymi obowiązkami i tak naprawdę porównywanie go do posła mija się z celem. Liczę na to, że wprowadzenie owej poprawki do OW pomoże zwiększyć profesjonalizm Bialenii. O mandat poselski będą mogli ubiegać się obywatele zdecydowani służyć Republice Bialeńskiej. Pragnę także zauważyć, że będę starał się również znieść Ustawę o partiach politycznych. Zatem z jednej strony będziemy mieli złagodzenie przepisów, a z drugiej, zwiększenie profesjonalizmu.
(-) Iwan Pietrow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 05 Mar 2016, 21:33:53 »
No, sędzia coś robi tylko wtedy, kiedy inni popełniają błędy, a posłowie i konduktor muszą coś robić praktycznie cały czas.
A na pierwsze pytanie nie odpowiesz? :/
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 05 Mar 2016, 21:48:46 »
No, sędzia coś robi tylko wtedy, kiedy inni popełniają błędy, a posłowie i konduktor muszą coś robić praktycznie cały czas.
A na pierwsze pytanie nie odpowiesz? :/

Macieju, masz oczywiście rację, niemniej jednak pełnienie funkcji Sędziego niesie za sobą większą odpowiedzialność. W dodatku nie cieszy się taką popularnością i prestiżem, jak stanowisko posła. To jest, moim zdaniem, powodem tego, że jest tak mało chętnych do pełnienia tej funkcji.

Pierwsze pytanie jest zaiste interesujące. ;) Powiem wprost, nie, muzułmaninem nie zostałem i zostać nie zamierzam. :)
(-) Iwan Pietrow

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 05 Mar 2016, 23:46:24 »
Na ulicach pojawiły się nowe plakaty wyborcze:

Plakat prezydencki.jpg

Plakat prezydencki 2.jpg
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 06 Mar 2016, 12:15:17 »
1. Sprawy bieżące:

- pomoc Prezydenta przy organizacji Mundialu - Prezydent jako łącznik między Narodem, a Komisją Organizacyjną;

A co z Federacją Bialeńską? Czy ona sama sobie nie poradzi?

- budowa wzajemnego zaufania - zorganizowanie konferencji, która pomoże zacieśnić współpracę między Bialenią, a krajami stowarzyszonymi;

Coś na kształt Kongresów Regionów? Były już takie 3 i nie przyniosły wielkich efektów, ani nie przyciągnęły dużej uwagi. Jak to zmienić?

- wybór Sędziego Ludowego - organizacja konkursu;

Co jeśli znów nie będzie chętnych?

- organizacja obchodów IV Rocznicy Powstania Marcowego.

Kto je zorganizuje i co wejdzie w skład obchodów?

2. Sprawy wewnętrzne:

- wznowienie Bialeńskiego Programu Kosmicznego;

Czy jest już kandydat na szefa programu?

- próba pobudzenia Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej - zmiany kadrowe.

Zmiany na jakich stanowiskach?

3. Polityka zagraniczna:

- utrzymanie dotychczasowej polityki

To znaczy? Nie będziemy dążyć do większej aktywizacji choćby ambasad i ambasadorów? Nie będzie więcej wydarzeń współorganizowanych przez nas?

4. Sprawy ustrojowe:

- zorganizowanie debaty obywatelskiej dotyczącej pomysłu wprowadzenia Senatu

Taka debata już się odbyła. Właściwie wszystko zostało wtedy ustalone.

Czy to nie zmniejszy jeszcze liczby kandydatów na posła? Ostatnio zgłosiło się tylko 6/7 osób. A co myśli Pan o zmniejszeniu liczby posłów?

- próba zniesienia ustawy o partiach politycznych; jeżeli to się nie uda, wtedy złagodzenie ustawy (zniesienie art. 6 ust. 1);

Jestem przeciwny temu punktowi, tak jak cała Wspólnota Rozwoju. Po co odbierać partiom ich właściwie jedyny przywilej?

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 06 Mar 2016, 12:48:44 »
A co z Federacją Bialeńską? Czy ona sama sobie nie poradzi?

Zarząd nad Bialeńskim Związkiem Sportowym sprawuje MKiS. Oznacza to, iż zajmuje się tym przedstawiciel Rządu. Prezydent także jest tym przedstawicielem, dlatego chciałbym aktywnie zaangażować się w organizację Mundialu. Będę, tak jak wspomniałem wcześniej, starał się stanowić łącznik pomiędzy Narodem, a Komisją Organizacyjną.

Coś na kształt Kongresów Regionów? Były już takie 3 i nie przyniosły wielkich efektów, ani nie przyciągnęły dużej uwagi. Jak to zmienić?

Myślę, że przede wszystkim powinniśmy porozmawiać nad tym, dlaczego występują konflikty pomiędzy przedstawicielami narodów, które zamieszkują teren Republiki. Należy wypracować wspólny dialog i przyjąć wspólne stanowisko. Przyjmie to formę konferencji, w czasie której zostanie zainicjowana dyskusja.

Co jeśli znów nie będzie chętnych?

Mogę WKM zapewnić, że chętni się znajdą.

Kto je zorganizuje i co wejdzie w skład obchodów?

Chciałbym powołać specjalną komisję organizacyjna, która złożona będzie z osób bezpośrednio uczestniczących w tamtych wydarzeniach. Jeżeli zostanę Prezydentem, wtedy będę dążył do tego, żeby obchody zostały zorganizowane z wielkim rozmachem. Święto Powstania Marcowego jest jednym z najważniejszych świąt w Naszym kraju, dlatego z całych sił będę starał się, aby zostało odpowiednio uczczone.

Czy jest już kandydat na szefa programu?

Tak.

Zmiany na jakich stanowiskach?

Chciałbym powołać dowódców poszczególnych rodzajów Sił Zbrojnych, a dodatkowo utworzyć stanowisko Prezesa Bialeńskich Zakładów Zbrojeniowych, który odpowiadać będzie za działania przemysłu zbrojeniowego.

To znaczy? Nie będziemy dążyć do większej aktywizacji choćby ambasad i ambasadorów? Nie będzie więcej wydarzeń współorganizowanych przez nas?

To znaczy, że Republika Bialeńska będzie prowadzić rozsądną politykę zagraniczną. Wychodzę z założenia, że wpierw należy zająć się sytuacją wewnętrzną, a dopiero później otwierać się na świat.

Taka debata już się odbyła. Właściwie wszystko zostało wtedy ustalone.

Nie jest to jednak powodem do tego, żeby rezygnować z kolejnej debaty.

Czy to nie zmniejszy jeszcze liczby kandydatów na posła? Ostatnio zgłosiło się tylko 6/7 osób. A co myśli Pan o zmniejszeniu liczby posłów?

Myślę, że się nie zmniejszy. Na ten temat rozmawiałem już z Maciejem. Pomysł zmniejszenia liczby posłów powinien zostać poddany pod dyskusję społeczną. Niech obywatele rozstrzygną, czy jest to dobra propozycja.

Jestem przeciwny temu punktowi, tak jak cała Wspólnota Rozwoju. Po co odbierać partiom ich właściwie jedyny przywilej?

WKM, widzimy, że owa ustawa nie pasuje do Bialenii. Myślę, że lepiej wyglądało to w czasach, kiedy tej ustawy nie było. Jestem jednak otwarty na przeprowadzenie konsultacji społecznych, dotyczących tego punktu programu.
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Nie, 06 Mar 2016, 14:00:19 »
Zarząd nad Bialeńskim Związkiem Sportowym sprawuje MKiS. Oznacza to, iż zajmuje się tym przedstawiciel Rządu. Prezydent także jest tym przedstawicielem, dlatego chciałbym aktywnie zaangażować się w organizację Mundialu. Będę, tak jak wspomniałem wcześniej, starał się stanowić łącznik pomiędzy Narodem, a Komisją Organizacyjną.

A jak Pan Prezydent zapatruje się na wybory hymnu? Czy nie uważa Pan, że wybory tylko wśród delegatów nie powinny mieć miejsca?

Myślę, że przede wszystkim powinniśmy porozmawiać nad tym, dlaczego występują konflikty pomiędzy przedstawicielami narodów, które zamieszkują teren Republiki. Należy wypracować wspólny dialog i przyjąć wspólne stanowisko. Przyjmie to formę konferencji, w czasie której zostanie zainicjowana dyskusja.

Ten pomysł właściwie nie jest zły. Kiedy miałaby odbyć się taka konferencja?

Mogę WKM zapewnić, że chętni się znajdą.

Na tę chwilę, trudno znaleźć potwierdzenie tego faktu w rzeczywistości.

Chciałbym powołać specjalną komisję organizacyjna, która złożona będzie z osób bezpośrednio uczestniczących w tamtych wydarzeniach. Jeżeli zostanę Prezydentem, wtedy będę dążył do tego, żeby obchody zostały zorganizowane z wielkim rozmachem. Święto Powstania Marcowego jest jednym z najważniejszych świąt w Naszym kraju, dlatego z całych sił będę starał się, aby zostało odpowiednio uczczone.

Nie zabraknie też obchodów na IRCu?

Tak.

Cóż za lakoniczna odpowiedź, Panie Prezydencie. Kto nim będzie?

Chciałbym powołać dowódców poszczególnych rodzajów Sił Zbrojnych, a dodatkowo utworzyć stanowisko Prezesa Bialeńskich Zakładów Zbrojeniowych, który odpowiadać będzie za działania przemysłu zbrojeniowego.

Pytanie tylko, czy będą to osoby aktywne i kompetentne. Mam nadzieję, że jednak się tak stanie.

Nie jest to jednak powodem do tego, żeby rezygnować z kolejnej debaty.

Czyżby? Może warto przejść do faktów i coś zrobić zamiast debatować? Wspólnota Rozwoju wkrótce przedstawi swój projekt w Parlamencie.

Myślę, że się nie zmniejszy. Na ten temat rozmawiałem już z Maciejem. Pomysł zmniejszenia liczby posłów powinien zostać poddany pod dyskusję społeczną. Niech obywatele rozstrzygną, czy jest to dobra propozycja.

W takim razie, będę czekał na takie konsultacje.

WKM, widzimy, że owa ustawa nie pasuje do Bialenii. Myślę, że lepiej wyglądało to w czasach, kiedy tej ustawy nie było. Jestem jednak otwarty na przeprowadzenie konsultacji społecznych, dotyczących tego punktu programu.

Chciałbym przypomnieć, że takie konsultacje już się odbyły - to na ich podstawie powstał program WR i ta ustawa. Większość obywateli było wtedy ZA ustawą o partiach i zwiększeniu roli partii w życiu państwa. Nie da się ukryć, że jest to pomysł na aktywizacje bialeńskiej polityki.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Nie, 06 Mar 2016, 16:10:50 »
A jak Pan Prezydent zapatruje się na wybory hymnu? Czy nie uważa Pan, że wybory tylko wśród delegatów nie powinny mieć miejsca?

Od samego początku mówiłem, że to obywatele powinni mieć najwięcej wpływu na wybór hymnu.

Ten pomysł właściwie nie jest zły. Kiedy miałaby odbyć się taka konferencja?

Moim zdaniem taka konferencja powinna odbyć się jak najszybciej, gdyż chodzi tu o całą Bialenię, a sprawy krajowe nie powinny być odkładane na później.

Na tę chwilę, trudno znaleźć potwierdzenie tego faktu w rzeczywistości.

Proszę się nie martwić. Wiem, co mówię. ;)

Nie zabraknie też obchodów na IRCu?

Obchody na IRC-u są ciekawym pomysłem, aczkolwiek wszystko będzie tu zależało od możliwości czasowych.

Cóż za lakoniczna odpowiedź, Panie Prezydencie. Kto nim będzie?

Chciałbym, aby rozwojem Bialeńskiego Programu Kosmicznego zajął się Dowódca MW - Heinrich Hewret Wettin.

Czyżby? Może warto przejść do faktów i coś zrobić zamiast debatować? Wspólnota Rozwoju wkrótce przedstawi swój projekt w Parlamencie.

Myślę, że nie można działać bez opinii obywateli. Poprzednia debata odbyła się już jakiś czas temu i warto zorganizować ją jeszcze raz, po to, aby poznać obecne nastroje społeczeństwa.

Chciałbym przypomnieć, że takie konsultacje już się odbyły - to na ich podstawie powstał program WR i ta ustawa. Większość obywateli było wtedy ZA ustawą o partiach i zwiększeniu roli partii w życiu państwa. Nie da się ukryć, że jest to pomysł na aktywizacje bialeńskiej polityki.

Uważam, że ustawa o partiach politycznych jest pewną formą ograniczenia aktywności politycznej obywateli. Jestem jednak otwarty na wszelkiego rodzaju dyskusje związane z tym tematem i chciałbym szukać takiego rozwiązania, które zadowoli obie strony - zarówno te, które popierają ustawę i te, które są jej przeciwne.
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Nie, 06 Mar 2016, 20:32:41 »
Od samego początku mówiłem, że to obywatele powinni mieć najwięcej wpływu na wybór hymnu.

Dokładnie. Szczególny bezsens takiej sytuacji możemy obserwować na samym głosowaniu - każda federacja głosuje na siebie.

Moim zdaniem taka konferencja powinna odbyć się jak najszybciej, gdyż chodzi tu o całą Bialenię, a sprawy krajowe nie powinny być odkładane na później.

A ma Pan już jakiś pomysł na poruszane na konferencji tematy i rozwiązania?

Proszę się nie martwić. Wiem, co mówię. ;)

A jednak, chętni są już teraz - tak więc chyba punkt będzie do usunięcia.  :D

Myślę, że nie można działać bez opinii obywateli. Poprzednia debata odbyła się już jakiś czas temu i warto zorganizować ją jeszcze raz, po to, aby poznać obecne nastroje społeczeństwa.

W każdym razie Wspólnota Rozwoju w tej kadencji przedstawi swój pomysł na tą kwestię.

Uważam, że ustawa o partiach politycznych jest pewną formą ograniczenia aktywności politycznej obywateli. Jestem jednak otwarty na wszelkiego rodzaju dyskusje związane z tym tematem i chciałbym szukać takiego rozwiązania, które zadowoli obie strony - zarówno te, które popierają ustawę i te, które są jej przeciwne.

W takim razie, w imieniu Wspólnoty Rozwoju apeluję o zamianę pańskiego punktu programu wyborczego na konsultacje społeczne w tej kwestii. Być może okaże się, że większość jest przeciw?

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Nie, 06 Mar 2016, 20:52:39 »
A ma Pan już jakiś pomysł na poruszane na konferencji tematy i rozwiązania?

Myślę, że przede wszystkim należy skupić się na rozmowie dotyczącej zażegnania konfliktów etnicznych na terenie Bialeni i tworzenia silnych więzi między regionami. Jak wspomniałem wcześniej, najważniejsze jest to, aby budować zjednoczone społeczeństwo obywatelskie.

W takim razie, w imieniu Wspólnoty Rozwoju apeluję o zamianę pańskiego punktu programu wyborczego na konsultacje społeczne w tej kwestii. Być może okaże się, że większość jest przeciw?

Oczywiście, już wcześniej powiedziałem, że jestem gotów na przeprowadzenie konsultacji społecznych w tej sprawie.
(-) Iwan Pietrow

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pon, 07 Mar 2016, 19:32:46 »
Na ulicach pojawiły się nowe plakaty wyborcze:

plakat 4.jpg

plakat 5.jpg
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pon, 07 Mar 2016, 19:53:39 »
Ostatnie zdjęcie chyba zostało wykonane z Razuryjczykami. A gdzie konkretnie można spytać?

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pon, 07 Mar 2016, 20:12:32 »
Ostatnie zdjęcie chyba zostało wykonane z Razuryjczykami. A gdzie konkretnie można spytać?

Nie tylko z Razuryjczykami. ;) Zdjęcie zostało wykonane w jednym z wolnogradzkich parków.
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Pon, 07 Mar 2016, 20:19:28 »
A z kim jeszcze? Dostrzegam typowo razuryjskie rysy. Chyba, że to jacyś bialeńscy imigranici. Widzę też żołnierzy - czy to Pana podwładni?

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pon, 07 Mar 2016, 20:51:48 »
A z kim jeszcze? Dostrzegam typowo razuryjskie rysy. Chyba, że to jacyś bialeńscy imigranici. Widzę też żołnierzy - czy to Pana podwładni?

Nie ma tam wyłącznie przedstawicieli Razuryjczyków, proszę się przyjrzeć. ;) Zdjęcie zostało zrobione w trakcie jednej z moich przechadzek po stolicy Bialenii, więc jest ono w pełni spontaniczne. Jeżeli chodzi o żołnierzy, to z racji tego, że jestem Marszałkiem Bialenii, są oni moimi podwładnymi. Niemniej jednak w trakcie spotkania nie chciałem, aby zwracano się do mnie po służbowemu. Było to po prostu spontaniczne spotkanie z obywatelami.
(-) Iwan Pietrow

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Pon, 07 Mar 2016, 20:52:35 »
... jakich wiele w Pańskiej kampanii. :)
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Wto, 08 Mar 2016, 20:15:45 »
A tutaj ktoś zrobił zdjęcie w typowo Razuryjskim ogrodzie. Już wiemy, gdzie pewna osoba spędza swój urlop.  :)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #23 dnia: Wto, 08 Mar 2016, 20:27:17 »
A jaki to ogród?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 16:28:54 »
A jaki to ogród?

Nie mam pewności, czy jest to nowy ogród razuryjski w Vienbien, projektowany przez Manduraja.