Autor Wątek: Hipokryzja Swirydiuka  (Przeczytany 956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hewret Faradobus

Hipokryzja Swirydiuka
« dnia: Śro, 09 Mar 2016, 17:14:30 »
Także no, Swirydiuk święty nie jest. Prowadzi kampanię antyhasselandzką, mówi o bialeńskim patriotyzmie, a sam jest obywatelem Imperium Abachazji - i prawdopodobnie nie tylko. Pełni również tam wysokie stanowisko, bo Marszałka Zgromadzenia Narodowego. Poseł Swirydiuk zaprzecza sam sobie o obcych wpływach w Republice, których tak naprawdę nie ma, a są wymysłem sami wiecie kogo. Poza tym zdążyłem zauważyć, że w Parlamencie napisane "odezwy" do posła Noqterna nie są odezwą (wypowiedzią) samego Fiodora Swirydiuka, a innej osoby. Przypuszczam, ze samego Pawła Zanika który jest autorem (właściwie dokonał on zmiany w ustępach dotychczasowych ustaw MOJEGO AUTORSTWA) tychże "projektów" ustaw. Czy Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej powinien być posłem, który nie posiada własnego honoru, zdania i jest paniusią w rękach międzymikronacyjnego przestępcy?
Wzywam więc posła Fiodora Swirydiuka do złożenia mandatu poselskiego XIX kadencji, gdyż to co on wyczynia w najważniejszym urzędzie Republiki Bialeńskiej jest karygodne.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Hipokryzja Swirydiuka
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 17:52:27 »
Wielu obywateli bialeńskich posiada obywatelstwo innych mikronacji. Abachazja jest z nich wszystkim najmniej dla nas groźna.
Fiodor Swirydiuk ma prawo prowadzić takie kampanie, jakie mu pasują. Jeżeli stoi to w sprzeczności z prawem, może Pan złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Obce wpływy w Republice oczywiście miały i mają miejsce, a Zanik nie ma nic do tego. Z resztą, on de facto bardzo łagodnie o nich mówi, gdyż nieszczególnie zależy mu na Republice. Gdyby ktoś chciał być szczery, to powiedziałby wiele brutalniejszych zdań, niż Zanik na swoim blogu. On jedynie chce walczyć z kilkoma personami, a dobro Bialenii jest dla niego celem pobocznym. Dlatego też rzeczywiście dziwić może uwielbienie posła Swirydiuka dla tej osoby, jednakowoż ma prawo do takiego idola. Są w Republice osoby, które mają znacznie groźniejszych mikronacyjnych guru.
Wzywam posła Fiodora Swirydiuka do pozostania na stanowisku walki!

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 18:13:55 »
Cóż, mi pozostaje czekać na wynik sprawy, która jak widać znajdzie swój finał w Sądzie Ludowym Republiki Bialeńskiej. W związku z tym prosiłbym o powściągliwość w zaocznym ferowaniu wyroków, choćby tutaj.

Mam świadomość, że Fiodor Swirydiuk stawia niekiedy mocne tezy, słynie z ostrych wypowiedzi, ale jak na razie wobec niego przysługuje zasada domniemania niewinności więc cieszy się takim samymi prawami co każdy obywatel Republiki Bialeńskiej.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:31:34 »
Fiodor Swirydiuk być może wydaje się być dla niektórych grozny, bo mówi prawdę taką jaką ona jest.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:34:42 »
Fiodor Swirydiuk być może wydaje się być dla niektórych grozny, bo mówi prawdę taką jaką ona jest.
Czekam, aż zostanę "Bialeńczykiem gorszego sortu", bo mam własne zdanie.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:34:51 »
Podpisuje się pod słowami Prezydenta Wettina.

@up Nie nazwałbym tego własnym zdaniem, no ale cóż.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:37:46 »

Ja czasem was nie mogę znieść, no ale cóż mogę zrobić? Przygotować strasznie długie przemówienie, które przywoła Bialeńczyków do walki z prawdziwym wrogiem?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:39:26 »

Ja czasem was nie mogę znieść, no ale cóż mogę zrobić? Przygotować strasznie długie przemówienie, które przywoła Bialeńczyków do walki z prawdziwym wrogiem?

Cóż zrobić? Przestać być manipulowanym przez pewnego osobnika i samodzielnie podejść do sprawy. Nie kreować sztucznego wroga, tych "ich" i podziałów. Zacząć działać na rzecz Bialenii, wspólnie ze wszystkimi narodami. Otóż co.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:41:34 »

Cóż zrobić? Przestać być manipulowanym przez pewnego osobnika i samodzielnie podejść do sprawy. Nie kreować sztucznego wroga, tych "ich" i podziałów. Zacząć działać na rzecz Bialenii, wspólnie ze wszystkimi narodami. Otóż co.
Jakimi narodami? Tymi, które w grudniu kazały mi stąd, że tak się wyrażę, "spierdalać"? Nie będę współpracował z nikim, kto nie ma żadnego honoru i jedyne co potrafi robić, to niszczyć. Dziwię się, że jeszcze ktoś was toleruje. Tfu!

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 19:57:16 »

A jaka to prawda?
Nikomu nie przeszkadzał Hasseland, dopóki nie zarejestrował się tutaj Wergiliusz Postawny.
Nagle wszystkim się odwidziało i KH stał się wrogiem numer jeden. Właściwie bezpodstawnie, według zmyślonych faktów i teorii człowieka, którego nie chcą w żadnej w mikronacji ze względu na destrukcyjny charakter działalności owego osobnika.

Jakimi narodami? Tymi, które w grudniu kazały mi stąd, że tak się wyrażę, "spierdalać"? Nie będę współpracował z nikim, kto nie ma żadnego honoru i jedyne co potrafi robić, to niszczyć. Dziwię się, że jeszcze ktoś was toleruje. Tfu!

Skończ Waść i wstydu oszczędź.
Nikt tu niczego nie niszczy.
Nikt bez powodu nie zostaje wyganiany z kraju.

Jedynie, to poseł Swirydiuk próbuje zniszczyć Bialenię od środka powodując zamęt prawny tymi pseudoustawami, a w efekcie doprowadzając do konfliktu.

A ja przypominam, że istniał powód, dlaczego wygoniono posła Swirydiuka z Bialenii. Nawet pokusiłem się i odpaliłem swoją jednostkę roboczą, na której mam kopie starego forum Republiki Bialeńskiej:

swir1.png
swir2.png
swir3.png
swir4.png
swir5.png
swir6.png
swir7.png
swir8.png

Jak widać, poseł Swirydiuk nawet nie przeprosił, ani nie wyraził skruchy.
Miał to głęboko gdzieś, że w jego wyrażonej "opinii" przekroczono granice dobrego smaku. Po prostu Fiodor nie potrafi rozpoznać krytyki od chamstwa.
I zważając na dzisiejszy odrzucony akt oskarżenia przed Sąd Ludowy, od tamtego czasu w zachowaniu Fiodora nic się nie zmieniło.
Nie wykorzystał on drugiej szans, dlatego w pełni popieram akt oskarżenia opublikowany przez Akrypę Rabatowicz von Primisz.

A wówczas Eddard był prezydentem Republiki Bialeńskiej, a nie Królestwa Hasselandu. Działał w granicach prawa i nie widzę podstaw, aby tu się mścić na kimś za swoje idiotyczne zachowanie.

A jeśli Fiodor Swirydiuk chce wspólnie z Zanikiem reformować Bialenię, to może opracować nowe proponowane kary przez KC-K, gdyż rzeczywiście niektóre sankcje są zbyt rygorystyczne do czynu. Ale wówczas Sąd Ludowy nie miał wyjścia i musiał się dostosować do kodeksu, nie miał tutaj żadnej "wolnej ręki" przewidzianej przez ustawę.

Więc radzę zakończyć te pośmiewisko i błaznowanie, bo to niczego dobrego nie przynosi.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 20:10:25 »
Masz jednostkę roboczą forum, ale nie skopiujesz wiadomości?  <))

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 23:01:21 »
A do mojej wiadomości to się nie odniesiesz?

A ładnie to tak kasować artykuły państwa sojuszniczego?
http://micropedia.wikia.com/wiki/Specjalna:Wkład/37.152.19.118