Autor Wątek: Zrzeczenie się  (Przeczytany 2424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Zrzeczenie się
« Odpowiedź #25 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:03:07 »
Nie. Mój bojkot nie dotyczy osoby Kim Myong Wona. Nie stanowi dla mnie jakiejś szczególnej różnicy, kto jest prezydentem. W sondażach zaznaczałem, że oddam "Głos pusty", dopiero w wyborach zdecydowałem się na Aleksandrę. Ale jak widzę ściąganie ludzi tylko na wybory, kłamstwa i obietnice, których nie ma się zamiaru spełniać, to mi się odechciało. Mikronacja to ma być zabawa, a ja jakoś niezbyt mam ochotę bawić się z ludźmi, którzy bawić się nie potrafią. Ktoś ściąga ludzi tylko po to, żeby zagłosowali. Ktoś inny wyzywa wszystkich wokoło. Jeszcze ktoś inny obiecuje stanowiska w zamian za głosy (bez zamiaru rzeczywistego powierzenia danego stanowiska). Żenada to mało powiedziane. Ale co jest najgorsze? Że nikt tego cyrku za mordę nie weźmie ze względu na zbyt bliskie powiązania towarzyskie. :)

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #26 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:08:25 »
Ponownie zgadzam się z Andrzejem i proponuję mu rozpoczęcie działalności w Brodrii, gdzie nie ma takich sporów.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #27 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:10:01 »
Nikogo nie ściągano na wybory.
Akrypa powrócił przy okazji procesu Swirydiuka, a Michnik planował powrót do Bialenii ze względu na Kima.
W ogóle nie wspomnę już o tym, że sama Aleksandra proponowała mi zmianę głosu (gdzie nie przyznałem się, że na nią nie zagłosowałem). Czy też dziwnym zbiegiem okoliczności nagle w Bialenii pojawiły się takie osoby jak Georga Bash (Grutin), Józef Konstanty Bagrat lub Jan Lubomirski - osoby, które na co dzień nie uczestniczą w życiu codziennym Republiki Bialeńskiej.

Zrzutów ekranu nie robiłem, gdyż nigdy nie sądziłem, że będą one kiedykolwiek mi potrzebne na udowadnianie czegokolwiek.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

« Odpowiedź #28 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:12:19 »
W ogóle nie wspomnę już o tym, że sama Aleksandra proponowała mi zmianę głosu (gdzie nie przyznałem się, że na nią nie zagłosowałem).
Mówiłeś, że na Nią zagłosowałeś, aby w przypadku Jej zwycięstwa Kim został Wiceprezydentem. Tylko fakty, żadnych mitów.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #29 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:13:15 »
A to prawda, były takie ustalenia, że za mój głos na Aleksandrę Kim miałby zostać Wiceprezydentem.
Aczkolwiek nie obiecałem.
I rozmyśliłem się.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

« Odpowiedź #30 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:16:35 »
A więc po prostu Ją oszukałeś, tak? :)

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:18:59 »
Tak, tak wygląda piękna polityka w Republice Bialeńskiej - kłamstwa, szantaże, sprzedaż stanowisk, ściąganie obywateli na wybory, rozsiewanie plotek... Czy naprawdę nie umiemy wznieść się czasem na innym poziom? Czy wybory nie mogą być zdrową rywalizacją kandydatów, a nie walką "po trupach do celu"? Mi również nie podoba się ten stan, ale nie będę od niego uciekał. Trzeba postarać się i naprawić tą sytuację. Naprawić ją wspólnie.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:20:12 »
Jestem tylko ciekaw, jak zachowają się, a jak powinni się zachować ci, których kandydat/kandydatka przegra w powtórzonym głosowaniu. Gdyby okazało się, że wygra Aleksandra, to czy sympatycy i członkowie BPD i WR powinni zrzec się obywatelstwa?
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:21:30 »
Tak, tak wygląda piękna polityka w Republice Bialeńskiej - kłamstwa, szantaże, sprzedaż stanowisk, ściąganie obywateli na wybory, rozsiewanie plotek... Czy naprawdę nie umiemy wznieść się czasem na innym poziom? czy wybory nie mogą być zdrową rywalizacją kandydatów, a nie walką "po trupach do celu"? Mi również nie podoba się ten stan, ale nie będę od niego uciekał. Trzeba postarać się i naprawić tą sytuację. Naprawić ją wspólnie.
A to nie pan i pan Kim nie chcieli rozwiązać kwestii abachaskiej po mundialu?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #34 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:22:53 »
A więc po prostu Ją oszukałeś, tak? :)

Niekoniecznie, to też zależy od odbioru i interpretacji moich słów przez Aleksandrę.
Nie powiedziałem wprost, że na nią zagłosuję.
Wysunąłem tezę, że dla równowagi w Republice mogłaby wygrać wybory prezydenckie.

Jestem tylko ciekaw, jak zachowają się, a jak powinni się zachować ci, których kandydat/kandydatka przegra w powtórzonym głosowaniu. Gdyby okazało się, że wygra Aleksandra, to czy sympatycy i członkowie BPD i WR powinni zrzec się obywatelstwa?

BPD+WR z pewnością pogratulowałoby wygranej i wróciło do codziennej pracy.
Odstawianie cyrków to domena pewnych osób z pewnego państwa.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:23:53 »
Tak, tak wygląda piękna polityka w Republice Bialeńskiej - kłamstwa, szantaże, sprzedaż stanowisk, ściąganie obywateli na wybory, rozsiewanie plotek... Czy naprawdę nie umiemy wznieść się czasem na innym poziom? czy wybory nie mogą być zdrową rywalizacją kandydatów, a nie walką "po trupach do celu"? Mi również nie podoba się ten stan, ale nie będę od niego uciekał. Trzeba postarać się i naprawić tą sytuację. Naprawić ją wspólnie.
A to nie pan i pan Kim nie chcieli rozwiązać kwestii abachaskiej po mundialu?

Ja na pewno nie chciałem rozwiązywać żadnych kwestii. I nigdy nie wezmę udziału w czymś podobnym.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:24:40 »
Taki mieliśmy deal z Heinrichem, że Kim zostanie wiceprezydentem i podtrzymywałam to do ostatniej chwili.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:25:49 »
Tak się kończą jakieś deale, umowy, słówka...
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #38 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:27:33 »
Także jak? Andrzeju, wrócisz do Bialenii?
Uważam, że powinniśmy już zakończyć ten spór i jeszcze raz zorganizować wybory prezydenckie, jak to na demokratyczny kraj przystało.

Offline Irmina de Vellior y Thorn

• Lord Hasselandu
  • Osiedlowiec
  • : 12
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:49:33 »
Bialeńczycy,

Przyglądam się tej sprawie powiem Wam szczerze z nutką niepokoju. Przecież od zawsze budowaliście silny naród, zdolny przenosić góry. I z takim obrazem w głowie, przybyłam do Bialeni. Obraz ten trwał i trwał aż do dzisiaj, kiedy po przegranych wyborach okazało się, że niby wybory zostały sfłaszowane. Gdzie tutaj jest zgodność Bialeni? Gdzie dążenie obywateli do załagodzenia konfiliktu. Ktoś może powiedzieć, ze ja się nie znam, nie wiem o co chodzi itd. Tak macie rację nie wiem, ale z punktu obserwatora, robicie z igły widły. Wystarczyło napisać oświadczenie co się stało, dlaczego itd a nie pierniczenie o chopine i dalsze wywody co by było gdyby. Ja kochani moim skromnym zdaniem zamknęła bym ten wątek i jeśli chcecie wyborów ponownych ogłosiła a nie ciągnęła to wszystko. Po co? Po co tracicie energie i czas, które są potrzebne Wam do walki o fotel prezydencki? Na tym się trzeba skupić, a nie na tym co się stało. Jak to mówią nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem lub musztarda po obiedzie. Połączcie siły i niech Bialenia znów stanie się silna. Niech nie będzie podziału na Królestwo Hasselandu, Carstwo Brodryjskie, Pryncypat Lahazydii. Dzisiaj powinniście być jedno.
Pamiętajcie o tym. Zgoda buduje a niezgoda rujnuje.

Pozdrawiam

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #40 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 20:18:37 »
Bialeńczycy,

Przyglądam się tej sprawie powiem Wam szczerze z nutką niepokoju. Przecież od zawsze budowaliście silny naród, zdolny przenosić góry. I z takim obrazem w głowie, przybyłam do Bialeni. Obraz ten trwał i trwał aż do dzisiaj, kiedy po przegranych wyborach okazało się, że niby wybory zostały sfłaszowane. Gdzie tutaj jest zgodność Bialeni? Gdzie dążenie obywateli do załagodzenia konfiliktu. Ktoś może powiedzieć, ze ja się nie znam, nie wiem o co chodzi itd. Tak macie rację nie wiem, ale z punktu obserwatora, robicie z igły widły. Wystarczyło napisać oświadczenie co się stało, dlaczego itd a nie pierniczenie o chopine i dalsze wywody co by było gdyby. Ja kochani moim skromnym zdaniem zamknęła bym ten wątek i jeśli chcecie wyborów ponownych ogłosiła a nie ciągnęła to wszystko. Po co? Po co tracicie energie i czas, które są potrzebne Wam do walki o fotel prezydencki? Na tym się trzeba skupić, a nie na tym co się stało. Jak to mówią nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem lub musztarda po obiedzie. Połączcie siły i niech Bialenia znów stanie się silna. Niech nie będzie podziału na Królestwo Hasselandu, Carstwo Brodryjskie, Pryncypat Lahazydii. Dzisiaj powinniście być jedno.

Pozdrawiam

Częściowo się zgadzam, ale tylko częściowo. Po pierwsze - gdyby sprawa rzeczywiście była taka prosta, to postąpilibyśmy według najprostszego, najsprawniejszego sposobu. Pole naszego działania wyznacza jednak prawo, a konkretnie poszczególne dokumenty prawne, obowiązujące na terytorium Bialenii. Nie można ot tak zorganizować wyborów prezydenckich - do tego, Szanowna Irmino, potrzebny jest Marszałek Parlamentu.
Po drugie - niezupełnie jest tak, że musi i ma zniknąć podział na Brodrię, Hasseland i Bialenię. Co więcej, posunąłbym się do stwierdzenia, że taki podział mimo wszystko musi istnieć. Takie mieszanie się państw w jednolitą całość przyniosłoby nam jeszcze więcej sporów niż teraz. Bialenia musi rozumieć swoją różnorodność - akceptować ją i nie niszczyć jej.

• Lord Hasselandu
  • Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 20:23:16 »
Bialeńczycy,

Pozdrawiam

Częściowo się zgadzam, ale tylko częściowo. Po pierwsze - gdyby sprawa rzeczywiście była taka prosta, to postąpilibyśmy według najprostszego, najsprawniejszego sposobu. Pole naszego działania wyznacza jednak prawo, a konkretnie poszczególne dokumenty prawne, obowiązujące na terytorium Bialenii. Nie można ot tak zorganizować wyborów prezydenckich - do tego, Szanowna Irmino, potrzebny jest Marszałek Parlamentu.
Po drugie - niezupełnie jest tak, że musi i ma zniknąć podział na Brodrię, Hasseland i Bialenię. Co więcej, posunąłbym się do stwierdzenia, że taki podział mimo wszystko musi istnieć. Takie mieszanie się państw w jednolitą całość przyniosłoby nam jeszcze więcej sporów niż teraz. Bialenia musi rozumieć swoją różnorodność - akceptować ją i nie niszczyć jej.

Szanowny Panie,

Ale ja nie mówię, że ma nastąpić "zbliżenie", a nawet połączenie tych trzech regionów, które sprawiają, że Republika Bialeńska jest tak różnorodna. Nie musi znikać podział, tylko uważam, że wyciąganie spraw z przeszłości nie sprawia, ze będzie nowy Prezydent, ogłosicie nowe wybory, a i też rozwodzenie się kto zawiódł itd. Mnie chodziło Szanowny Panie, o to, że podczas łagodzenia konfliktu powinno dojść do zjednoczenia się wszystkich stron. Ja nie karze się wam miziać i słodzić sobie, ja po prostu mówię, że o wiele lepiej by było, gdybyście zamiast się kłócić, opanowali to, zamknęli wątek i ogłosili ponowne wybory.

Co do Marszałka Parlamentu wystarczy go wybrać i niech on ogłosi. A jak nie to znaleźć osobę, która go może zastąpić. Proste i logiczne? Chyba, że ja się na tym nie znam.

Pozdrawiam

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 21:19:52 »
Pani Irmino: podpisuję się obiema rękami!...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

• Lord Hasselandu
  • Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #43 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 21:34:52 »
Dziękuje serdecznie Królu-Seniorze :)

Offline Piotr Konstanty Pawłowicz

• Великий князь Руси Батавской
  • Obywatel
  • Osiedlowiec