Autor Wątek: Zakończenie działalności  (Przeczytany 280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Zakończenie działalności
« dnia: Śro, 16 Mar 2016, 23:23:15 »
To co się stało przed kilkoma dniami, moje odejście z parlamentu miało swoje uzasadnienie jeśli weźmiemy pod uwagę fakt braku politycznego "klimatu" do realizacji programu Ludowej Akcji Narodowej. To prawda nie braliśmy jeszcze udziału w wyborach parlamentarnych przez co nie mieliśmy okazji do rządzenia lub współrządzenia. I tutaj chcę zwrócić uwagę na fakt braku koalicji, które moim zdaniem są ważnym elementem wiarygodności przed wyborcami. Powinna być umowa koalicyjna i przez to określone "zasady gry". Poza tym ważna jest zmiana podejścia do projektów ustaw, wzornictwa. Po co nam mieszać dwa porządki real i wirtual? Skończmy z tym kopiarstwem, twórzmy coś swojego, oczywiście w oparciu, a nie na zasadzie kopiowania i wklejania tutaj, Bialenia zasługuje na więcej. Tak po prostu. I my do tego doprowadzimy.
« Ostatnia zmiana: Pią, 18 Mar 2016, 22:48:46 wysłana przez Jan Kaniewski »

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Zakończenie działalności
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 16 Mar 2016, 23:32:14 »
Ja rozumiem... Szkoda, że tak się to kończy...

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 16 Mar 2016, 23:36:36 »
Rozumiemy. Widzimy się za kilka miesięcy - zarówno z Tobą Andrzeju, jak i z gen. Kaniewskim.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 16 Mar 2016, 23:59:01 »
Pewną znana i znacząca, choć nie wybijająca się z tłumu, nie szukająca poklasku osoba, działająca tutaj powiedziała mi, że mikronacje to zabawa z której nie da się uwolnić. Możliwe, że tak jest, ale jak działać w kraju, który sam sprawia, że ludzie gotowi są go porzucać nie mogąc widzieć w nim szans na zmianę swojej sytuacji. Taka sytuacja strasznie zaczyna przypominać mi to, co stało się zaczątkiem Powstania Marcowego. Uważam, że w ten, czy inny sposób to musi znaleźć gdzieś ujście. Czy to będą wybory, czy coś bardziej skrajnego i mniej mieszczącego się prawie, ale na pewno w wartościach, które legły u początków. Bialenia musi wrócić do korzeni, przejść tak konieczną dziś odnowę. Widzę, że społeczeństwo bialeńskie dojrzewa do podjęcia takich właśnie decyzji.

P.S.

Co do mojego konta i w związku z brakiem opcji usuń. Jak tak jest to trudno, niech sobie będzie.
« Ostatnia zmiana: Pią, 18 Mar 2016, 17:32:46 wysłana przez Jan Kaniewski »