Autor Wątek: Refleksje pourlopowe  (Przeczytany 419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Refleksje pourlopowe
« dnia: Sob, 19 Mar 2016, 13:30:37 »
No więc tak... Wypada przywitać się po długich wędrówkach, także ciof wszystkim.

Pierwszy raz zrobiłem sobie przerwę od Bialenii na tak długi okres (dwa tygodnie), w tym czasie logowałem się wyłącznie po to, aby głosować. I Jezu, to nie był dobry pomysł. Przez ten czas ominęło mnie naprawdę sporo, wliczając w to trolling Austriaków przez Daniela von Witta czy też powrót Michnika. Ale, były też rzeczy złe. Szczególnie jedna osoba mnie rozczarowała, choć jedynie dwiema wypowiedziami. Myślę, że dosyć jasną rzeczą jest, kto to.

I nie, to nie Fiodor. Od zachowania Fiodora jest mi zwyczajnie smutno. Chłopina widzi wyraźnie, w jakim kierunku należy przeprowadzać zmiany, ale zabiera się za to jak Euskadi za stosunki dyplomatyczne z zachodnim sąsiadem. A co gorsza, wskutek efektu młyna wodnego (możliwe, że nie ma takiego wyrażenia - nie chce mi się sprawdzać) znowu zbliżył się do tej śniadej kreatury. Ja dość łatwo przywiązuję się do moich rodaków - a Fiodor jest tu ponad rok. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy bym poparł jego kolejne ułaskawienie - naprawdę boję się ryzykować, że znowu coś zajdzie i tym razem wyrok sądu wykluczy go stąd na zawsze.

Chodzi mi tu o kogoś, po kim się szczerze nie spodziewałem takich, nazwijmy to, wybryków. Nie przedłużając, wyrzucam wprost - Ned, jest mi przykro. Przykro, że nastąpił ten przeciek z IRC-a, i bardzo przykro za tekścik: "Bialenia jest nasza". Te dwie sprawy ostatecznie udowodniły mi jedną, dużo smutniejszą niż parę słów za dużo rzecz, którą przeczuwałem od dawna - Wspólnocie Rozwoju udało się skutecznie zamordować pewną piękną, bialeńską tradycję, jaką była faktyczna fikcyjność podziału partyjnego. Onegdaj każdy po prostu szedł tam, gdzie mniej więcej zgadzał się z poglądami, a jeśli takiego ugrupowania nie znalazł, to zakładał własne. WR wywaliła to na śmietnik i wprowadziła definicję środowiska partyjnego (o interesie partyjnym nic nie mówię - mam wciąż nadzieję, że tego nie ma). Nie była to pierwsza próba zrobienia czegoś takiego, ale niestety, pierwsza udana. Co więcej, została już upowszechniona i zakorzeniona w skali kraju. Oczywiście, Bialenia nie jest moją własnością, i nijak nie mogłem tego zabronić, ani też nie mogę wyciągać za to jakichkolwiek konsekwencji. Ale po prostu trudno mi to momentami wytrzymać, o czym podczas jednego z wywiadów, jak to czytelnicy "wBialenii" widzieli, przekonał się Frycu.

Dwie inne istotne rzeczy - nie wiem do teraz, czy mówiliście na poważnie o wprowadzeniu stanu wyjątkowego, ale jeśli tak, to skomentuję to króciutko: puknijcie się w głowę. I coś bardzo przykrego - bardzo słuszny zarzut w kierunku rządu. Władze nie zrobiły nic w kierunku uczczenia najważniejszego bialeńskiego święta. I chałwa Saszy, że nie poszła za ich przykładem.

Coś, co muszę skomentować tutaj na zakończenie - Andrzeja bardzo dobrze rozumiem, jego poglądy musiały go kiedyś pchnąć do ponownego zrzeczenia się obywatelstwa w krytycznej sytuacji. Janka już nie za bardzo.
A Bajtusia proszę odznaczyć w poniedziałek, zasłużył swoją robotą. (|)

No, to tyle marudzenia, teraz biorę się za nadrabianie zaległości i wracam do normalnej pracy. ;*
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

Odp: Refleksje pourlopowe
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 19 Mar 2016, 13:44:32 »
No cześć. :*
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 19 Mar 2016, 17:41:54 »
No dobrze... Tak szczerze, to jesteś kolejną osobą, która dała się strollować Nedowi. :(

Goebbels miał w pewnym sensie rację, kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 19 Mar 2016, 19:36:06 »
Kit z tym. Refleksja wciąż stoi.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 20 Mar 2016, 09:46:01 »
Wiem, że w tym krótkim czasie dokonywałem kilkukrotnie wolt w dwóch kierunkach wyjście - powrót, ale czasu nie zmienię.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 20 Mar 2016, 11:15:46 »
Witaj Macieju,
Miło znów Cię widzieć. Z powrotu pracowitej i merytorycznie działającej osoby można się tylko cieszyć.  ;)
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Nie, 20 Mar 2016, 16:21:06 »
Widzę, że Pan Noqutern czyni jakieś aluzje, właściwie nie wiem co mają na celu? Ja w odróżnieniu od niektórych nie zamierzam dokonywać wartościowania ludzi tylko i wyłącznie na przynależność do danej nacji.