Szanowni Obywatele,
wciąż nie mogę uwierzyć, że dzisiejsze wydarzenia miały miejsce naprawdę. Trudno jest mi ogarnąć swoim umysłem obecne zachowanie Pseudocarycy. Postanowienie o wprowadzeniu stanu wyjątkowego i uwięzieniu członków opozycji jedynie ugruntowało mnie w przeświadczeniu, iż Aleksandra jest osobą nieobliczalną, niekompetentną i niegodną sprawowania jakiegokolwiek urzędu w Republice.
Chociaż od wielu już miesięcy nie jestem obywatelem Republiki, w tych trudnych chwilach łączę się z Wami - synami i córkami tej ziemi. Jestem - tak samo jak Wy - dogłębnie poruszony bieżącą sytuacją. Pragnę powiadomić także, iż kanał IRC pozostanie miejscem wolnym niezależnie od tego, co na ten temat sądzi obecna władza.
Chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich działaczy demokratycznej opozycji. W szczególności zaś Eddarda Noqterna i Fredericka Hufflepuffa, wobec których podjęto dziś próbę internowania, a także ob. Piotra de Zayma - króla - seniora Hasselandu. W przypadku, gdy Policja będzie zmuszona wykonać postanowienie o internowaniu chciałbym udostępnić kanał IRC #bialenia wszystkim działaczom opozycyjnym jako platformę wolnej i nieskrępowanej dyskusji, której nie dosięgnie brudna łapa Aleksandry Izabelli I Ułomnej.
Oświadczam, że jako operator bialeńskiego kanału IRC nie zamierzam respektować żadnego z niedorzecznych postanowień szalonej prezydentki. Na samym kanale nikt nikomu nie będzie zamykał ust, zaś jedyną osobą, która - ze względów bezpieczeństwa - jeszcze dziś otrzyma permanentnego bana jest ohydna despotka - Aleksandra Dostojewska.
W tym krytycznym momencie moja antyhasselandzkość schodzi na dalszy plan. Dziś jestem z tymi wszystkimi, dla których takie wartości jak wolność, demokracja i pokój nie są tylko pustymi frazesami.
Liczę, że Bialenia z obecnych zawirowań politycznych wyjdzie obronną ręką, a winna całemu zamieszaniu zostanie sprawiedliwie osądzona i ukarana.
Vivat Republika!
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
(-) Pytkiewicz (@Sukces)

Towarzysz Pytkiewicz przemawia do tłumu zgromadzonego na Placu IRC