Autor Wątek: Oświadczenie Operatora bialeńskiego kanału IRC  (Przeczytany 2070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zdzisław Marlena Pytkiewicz

• Lokator
  • **
  • : 16
    • Odznaczenia
Oświadczenie Operatora bialeńskiego kanału IRC
« dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:15:34 »
Szanowni Obywatele,

wciąż nie mogę uwierzyć, że dzisiejsze wydarzenia miały miejsce naprawdę. Trudno jest mi ogarnąć swoim umysłem obecne zachowanie Pseudocarycy. Postanowienie o wprowadzeniu stanu wyjątkowego i uwięzieniu członków opozycji jedynie ugruntowało mnie w przeświadczeniu, iż Aleksandra jest osobą nieobliczalną, niekompetentną i niegodną sprawowania jakiegokolwiek urzędu w Republice.

Chociaż od wielu już miesięcy nie jestem obywatelem Republiki, w  tych trudnych chwilach łączę się z Wami - synami i córkami tej ziemi. Jestem - tak samo jak Wy - dogłębnie poruszony bieżącą sytuacją. Pragnę powiadomić także, iż kanał IRC pozostanie miejscem wolnym niezależnie od tego, co na ten temat sądzi obecna władza.

Chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich działaczy demokratycznej opozycji. W szczególności zaś  Eddarda Noqterna i Fredericka Hufflepuffa, wobec których podjęto dziś próbę internowania, a także ob. Piotra de Zayma - króla - seniora Hasselandu. W przypadku, gdy Policja będzie zmuszona wykonać postanowienie o internowaniu chciałbym udostępnić kanał IRC #bialenia wszystkim działaczom opozycyjnym jako platformę wolnej i nieskrępowanej dyskusji, której nie dosięgnie brudna łapa Aleksandry Izabelli I Ułomnej.

Oświadczam, że jako operator bialeńskiego kanału IRC nie zamierzam respektować żadnego z niedorzecznych postanowień szalonej prezydentki. Na samym kanale nikt nikomu nie będzie zamykał ust, zaś jedyną osobą, która - ze względów bezpieczeństwa - jeszcze dziś otrzyma permanentnego bana jest ohydna despotka - Aleksandra Dostojewska.

W tym krytycznym momencie moja antyhasselandzkość schodzi na dalszy plan. Dziś jestem z tymi wszystkimi, dla których takie wartości jak wolność, demokracja i pokój nie są tylko pustymi frazesami.

Liczę, że Bialenia z obecnych zawirowań politycznych wyjdzie obronną ręką, a winna całemu zamieszaniu zostanie sprawiedliwie osądzona i ukarana.

Vivat Republika!

Pozdrawiam wszystkich serdecznie,

(-) Pytkiewicz (@Sukces)

Towarzysz Pytkiewicz przemawia do tłumu zgromadzonego na Placu IRC
« Ostatnia zmiana: Czw, 24 Mar 2016, 20:17:04 wysłana przez Zdzisław Marlena Pytkiewicz »
@Sukces IRC #bialenia

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
Odp: Oświadczenie Operatora bialeńskiego kanału IRC
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:19:56 »
Jako owner i osoba powiązana ustawą informuję po raz kolejny że tow. Pytkiewicz ma moje pełne poparcie dla swoich działań.
Vivat Republika!

(-) von Primisz
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:24:56 »
Bardzo dziękuję za wyrazy poparcia! Vivat Republika!
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

• Lokator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 19:40:46 »
Niestety, ale z przyczyn technicznych trwałe usunięcie Aleksandry z kanału może stanowić pewien problem. Zapewniam jednocześnie, iż - razem z Marią - będziemy bacznie przyglądać się  działaniom Szalonej Carycy oraz udaremniać wszelkie próby przejęcia kontroli nad kanałem.

Vivat Republika!
@Sukces IRC #bialenia

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
  • : 22
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 00:04:49 »
Widać że tow. Sukces wychowany w Wandystanie, jako jeden z niewielu tutaj posiada w sobie RiGCz.

Szcziszczat Republika! Czy jakoś tak.
Paulina Natalia Wileńska
prezydentka Mandragoratu Wandystanu

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 28 Mar 2016, 14:15:18 »
Towarzyszu Pytkiewicz, a może najwyższy czas, by na trwałe powrócić do Bialenii i wnioskować o przywrócenie obywatelstwa?
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 29 Mar 2016, 09:54:00 »
Ob. Zdzisław Marlena Pytkiewicz powinien dostać Order Wolności Mikronacji - niestety, nie ma takiej międzymikronacyjnej instytucji czy organizacji, która mogłaby go przyznać w imieniu wszystkich.
Jednakowoż jako Rektor Hasselandzkiej Królewskiej Szkoły Wyższej postanowiłem ustanowić Laur Wolności i przyznawać tym, którzy mają wybitne zasługi w sprzeciwianiu się despotyzmowi, autokratyzmowi, dyktaturze i działają na rzecz mikronacyjnej wolności. Pierwszy Laur Wolności dostaje własnie ob. Zdzisław Marlena Pytkiewicz.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 29 Mar 2016, 11:26:26 »
Czy będzie to przełom i dostanę wreszcie komplet baretek hasselandzkich odznaczeń?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
  • : 22
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 30 Mar 2016, 15:59:24 »
Ob. Zdzisław Marlena Pytkiewicz powinien dostać Order Wolności
Ma już!

(MSPANC)
Paulina Natalia Wileńska
prezydentka Mandragoratu Wandystanu

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 31 Mar 2016, 09:41:53 »
Mi chodziło o Order Wolności Wszystkich Mikronacji (Za Wyjatkiem Despotycznych i Autorytarnych)  :P
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

• Lokator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 19:03:27 »

Szanowni obywatele,

Przed kilkoma minutami towarzyszka Dostojewska - Swarzewska została zbanowana na kanale IRC #bialenia. Z względu na mój szacunek dla wszystkich obywateli Republiki czuję się zobowiązany podać do publicznej wiadomości motywy mojej decyzji. Dzisiejsze zachowanie Towarzyszki Prezydentki  było szczególnie obrzydliwe i naganne, a ponadto godziło w dobre imię Republiki Bialeńskiej i jej wizerunek wśród społeczności międzynarodowej. Chwilę po wejściu na kanał w/w towarzyszka zaczęła żądać ode mnie i tow. Iversena zbanowania gościa zagranicznego z Królestwa Teutonii, którego jedyną winą było to, iż krytykował jej działania.

Następnie zaczęzła uporczywie domagać się nadania sobie uprawnień operatora kanału. Mając w pamięci dawne i obecne działania towarzyszki Dostojewskiej - Swarzewskiej nie mogłem się zgodzić. Jednak ona nie ustępowała, a kiedy ostrzegłem ją przed banem za nękanie użytkowników  i administracji kanału ta zagroziła wyrokiem śmierci dla mnie i tow. Iversena. Tow. Iversen zareagował zbanowaniem tow. Prezydentki, jednak odbanowałem ją i zbanowałem ponownie, biorąc całą odpowiedzialność na siebie.

Informuję, iż w celu zapewnienia bezpieczeństwa i  ochrony ustawowo zagwarantowanej niezależności bialeńskiego kanału IRC od organów władzy centralnej towarzyszka Prezydentka pozostanie zbanowana na kanale do zakończenia swojej kadencji.

Jak już wspomniałem wyżej cała odpowiedzialność za te działania spada na mnie. Jestem gotów ponieść wszelkie konsekwencje. Wierzę głęboko w to, że historia sprawiedliwiej mnie osądzi.

Nasza umiłowana Prezydentka wprowadzając nieuzasadniony niczym stan wyjątkowy po raz kolejny pokazała swoje prawdziwe oblicze. Oblicze bezwzględniej dyktatorki, która za nic ma zdanie swojego narodu. Zapewniam Was, iż administracja kanału stoi murem za działaczami demokratycznej opozycji. Będziemy nadal niestrudzenie bronić ideałów, które przyświecały budowniczym Republiki. Nie ugniemy się!

Vivat Republika!

Tow. Pytkiewicz i tow. Iversen pozdrawiają obywateli zgromadzonych na Placu IRC
@Sukces IRC #bialenia

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #11 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 19:50:42 »
Wypierdalać, Sukcesie!
Kiedy składacie wniosek o obywatelstwo bialeńskie, Przyjacielu?
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 19:56:43 »
Stary, jaką odpowiedzialność, skoro banowanie jest jedynie prawem, nieregulowanym niczym poza paroma słowami? :roll:
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Lokator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 20:02:44 »
Stary, jaką odpowiedzialność, skoro banowanie jest jedynie prawem, nieregulowanym niczym poza paroma słowami? :roll:

A nie wiem... Sasza coś pierdoliła, że czeka mnie wyrok śmierci, i że ma takie kompetencje. Ja się nie znam, ja tu tylko bany daję.   ::)
@Sukces IRC #bialenia