Autor Wątek: List manifestujących do Pani Prezydent  (Przeczytany 1444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
List manifestujących do Pani Prezydent
« dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:07:46 »
Szanowna Pani Prezydent,

Przez ostatnie dni wydarzyło się wiele. Zapewne o niektórych sprawach wszyscy chcielibyśmy jak najszybciej zapomnieć i wrócić do rzeczywistości. Nie zgadzamy się jednak z Panią w kwestii trzech dni spokoju. Nie rozumiemy dlaczego wprowadzono stan wyjątkowy na terenie całego kraju i tym samym zablokowano działalność praworządnie wybranego Parlamentu. Nie rozumiemy Pani działań, m.in. próby bezprawnego internowania mnie i Frenericka Hufllepuffa. Nie popieramy działań Pani i uważamy, że w wielu sprawach posunęła się Pani za daleko. Wyrazy sprzeciwu wobec Pani działań pojawiły się nie tylko pośród partii Wspólnoty Rozowju i Bilaleńskiej Partii Demokratycznej, które nie poparły Pani w wyborach, ale również wśród członków Pani rządu i Pani popleczników. Nie odpowiedziała Pani na żaden z wniosków Kamila Maciejewskiego. Nie chciała Pani rozmawiać i odpowiadać na moje pytania na IRC.

Dlatego cały czas oczekiwaliśmy Pani dymisji... Ale wyciągamy do Pani rękę oferując listę działań, która według nas przywróci ład w państwie i pozwoli nam zakończyć tą kłótnie "z twarzą". Jeżeli spełni Pani nasze oczekiwania obiecujemy zakończyć protest i nie nawoływać od Pani dymisji.

1) Natychmiastowe odwołanie stanu wyjątkowego.
2) Wystosowanie przeprosin do narodu teutońskiego oraz przyznanie się do tego, że oświadczenie przez Panią wystosowane nie było żartem, a błędem i osobistą pomyłką.
3) Wystosowanie przeprosin do Eddarda Noqterna i Fredericka Hufflepuffa za podjęcie próby bezprawnego internowania z kraju.
4) Wystosowanie przeprosin do narodu bialeńskiego za swoje błędy i porażki ostatnich dni,
5) Organizacja ogólnonarodowej debaty, podczas której ponownie ustali Pani skład swojego rządu uwzględniając w nim osoby z różnych stronnictw i różnych narodowości. W trakcie debaty ustalimy wspólny plan działań na przyszłe miesiące, a może i lata oraz wspólnie zastanowimy się nad koniecznymi zmianami w prawie i funkcjonowaniu państwa.

Liczę na odpowiedź ze strony Pani Prezydent i spełnienie naszych oczekiwań.

(-) Eddard Noqtern
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
Odp: List manifestujących do Pani Prezydent
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:11:15 »
( - ) Piotr de Zaym
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:12:46 »
Pkt 1 - nie ma stanu wyjątkowego.

Pkt 5 - władza bardzo kusi, tak bardzo, że za wszelką cenę, chce się ją uzyskać.

Rozczarowałeś mnie Eddardzie. Miałem Cię za rozsądnego polityka, a nie pieniacza.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:17:39 »
Pkt 1 - nie ma stanu wyjątkowego.

Pkt 5 - władza bardzo kusi, tak bardzo, że za wszelką cenę, chce się ją uzyskać.

Rozczarowałeś mnie Eddardzie. Miałem Cię za rozsądnego polityka, a nie pieniacza.

Pkt 1 - Chciałbym to usłyszeć z ust Pani Prezydent.

Pkt 5 - rozumiem, że jesteś przeciwko wspólnocie? Tu nikt nie mówi o władzy, czy jej pożądaniu. W mojej opinii Rząd powinien składać się z osób o różnych poglądach, z wielu stronnictw, tak aby uwzględniać racje wszystkich stron. A debata nad przyszłością jest bardzo potrzebna.

Trudne czasy, wymagają trudnych decyzji.

• Żołnierz
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:21:15 »
Konstytucja mówi o stanie nadzwyczajnym, nie wyjątkowym. Nie jestem przeciwko Wspólnocie, tylko całej tej sytuacji rozpętanej przez opozycję. "Bialeńska wiosna" źle odbije się na kraju i to mnie martwi. Brniecie wszyscy w kozi róg. Stan nadzwyczajny tego nie poprawi, sugerowałem Pani Prezydent jego zniesienie, ale to jej decyzja, kompetencje ustrojowe Wiceprezydenta są przecież nikłe. Pani Prezydent posiada słuszne obawy o stabilność kraju, a czyny opozycji ich nie niwelują. Ja posiadam do was większe zaufanie, ale może gdybym był na miejscu Aleksandry i musiał zmierzyć się z całkowitym brakiem współpracy i chęcią odwołania z urzędu Prezydenta, na który została wybrana wolą Bialeńczyków, to pewnie myślałbym inaczej.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:27:43 »
Dlatego właśnie wyciągnęliśmy otwartą rękę oferując współpracę. Czy ja i Frederick chcemy tylko władzy? Czemu w takim razie nie wystartowaliśmy w wyborach, czemu nie rządzimy Bialenią? Bo nie o władzę tu chodzi, ale o sprawność i kompetencje rządzącego. Przedstawiłem dlatego listę działań, które w naszej opinii naprawią sytuację w kraju. Jeśli Pani Prezydent się do nich przychyli nie będziemy zabiegać o dymisję.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #6 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:30:48 »
Proponuję spuścić zasłonę milczenia na tę "opozycję". Krzyknij jeszcze sto razy "Aleksandra do dymisji", to z pewnością poprawisz sytuację w kraju. ;)

• Żołnierz
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 12:44:42 »
Czemu w takim razie nie wystartowaliśmy w wyborach, czemu nie rządzimy Bialenią?

Mieliście swojego kandydata w wyborach, który najpierw wygrał dzięki nieczystym zagrywkom, a następnie przegrał w wyborach powtórzonych.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:00:12 »
Czemu w takim razie nie wystartowaliśmy w wyborach, czemu nie rządzimy Bialenią?

Mieliście swojego kandydata w wyborach, który najpierw wygrał dzięki nieczystym zagrywkom, a następnie przegrał w wyborach powtórzonych.

Ja to widziałem inaczej. Nie zgłosiliśmy się, ale za to poparliśmy osobę o bliższych nam poglądach. I w moich oczach to Aleksandra stosowała nieczyste zagrywki. A w powtórzonych wyborach była jedynym kandydatem.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:02:42 »

Proszę przynajmniej nie kłamać. Kim w powtórzonych wyborach zdobył, zdaje się 4 głosy..
Ja to widziałem inaczej. Nie zgłosiliśmy się, ale za to poparliśmy osobę o bliższych nam poglądach. I w moich oczach to Aleksandra stosowała nieczyste zagrywki. A w powtórzonych wyborach była jedynym kandydatem.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:06:37 »
No to już jest przegięcie. Tylko pogarszacie całą sytuację czymś takim. Rozmawiać na IRC-u przecież chciała, ale Wy zdecydowanie odmówiliście. Mam cytować?
I łapy precz od wydawania jakichkolwiek oświadczeń w imieniu Bialeńskiej Partii Demokratycznej. To, że Wspólnota Rozwoju najwyraźniej nie odróżnia ludzi od partii, to jest wyłącznie jej problem, i ja nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Konstanty, jak obstawiam, również.

Żaden kandydat nie stosował nieczystych zagrywek. Powtórzone wybory wynikały z błędu Marszałka. A że Kim w międzyczasie zadeklarował, że nie pali się już do obejmowania Pałacu Prezydenckiego w opiekę - to nie jest wina Saszy.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:13:14 »
No to już jest przegięcie. Tylko pogarszacie całą sytuację czymś takim. Rozmawiać na IRC-u przecież chciała, ale Wy zdecydowanie odmówiliście. Mam cytować?

Tak, poproszę zacytuj. Zgodziłem się rozmawiać, ale przy wszystkich, a nie w gronie zamkniętym. Wtedy Aleksandra odmówiła.

I łapy precz od wydawania jakichkolwiek oświadczeń w imieniu Bialeńskiej Partii Demokratycznej. To, że Wspólnota Rozwoju nie odróżnia ludzi od partii, to jest wyłącznie jej problem, i ja nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Konstanty, jak obstawiam, również.

Gdzie widzisz oświadczenie w imieniu BPD? Ja widzę tylko zdanie: "Wspólnoty Rozowju i Bilaleńskiej Partii Demokratycznej, które nie poparły Pani w wyborach" co jest prawdą, a wyrazy sprzeciwu pojawiały się ze strony twojej i Hewreta (który co prawda w BPD już nie jest, ale był za czasu wyborów).

Żaden kandydat nie stosował nieczystych zagrywek. Powtórzone wybory wynikały z błędu Marszałka. A że Kim w międzyczasie zadeklarował, że nie pali się już do obejmowania Pałacu Prezydenckiego w opiekę - to nie jest wina Saszy.

A jednak rozpuszczanie nieprawdziwych plotek zaliczyłbym do nieczystych zagrywek.

Pani Prezydent, czy odpowie Pani na treść listu?

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #12 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:21:42 »
Zgadzam się z Maciejem Kamińskim.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:26:00 »
(-) Frederick Hufflepuff
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:27:13 »

Tak, poproszę zacytuj. Zgodziłem się rozmawiać, ale przy wszystkich, a nie w gronie zamkniętym. Wtedy Aleksandra odmówiła.
Najwyraźniej nie muszę. Sam tu nawiązałeś do właśnie tego zdania, które miałem na myśli. Nie wiem, w jaki sposób rozmawianie na IRC nie liczy się jako "przy wszystkich". Ta technologia nie obsługuje konferencji, a z powodu braku dostępu którejkolwiek ze stron do moderacji kanałem - nie byłoby mowy o uciszaniu. A z Wami dwoma naraz przez PW by nie gadała - to bez sensu.

I łapy precz od wydawania jakichkolwiek oświadczeń w imieniu Bialeńskiej Partii Demokratycznej. To, że Wspólnota Rozwoju nie odróżnia ludzi od partii, to jest wyłącznie jej problem, i ja nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Konstanty, jak obstawiam, również.

Gdzie widzisz oświadczenie w imieniu BPD? Ja widzę tylko zdanie: "Wspólnoty Rozowju i Bilaleńskiej Partii Demokratycznej, które nie poparły Pani w wyborach" co jest prawdą, a wyrazy sprzeciwu pojawiały się ze strony twojej i Hewreta (który co prawda w BPD już nie jest, ale był za czasu wyborów).
BPD nie powiedziała ani słowa. Powiedziałem ja i Hewret. Widzisz różnicę?

A jednak rozpuszczanie nieprawdziwych plotek zaliczyłbym do nieczystych zagrywek.
To zdanie pominę. Nie jest za bardzo związane z obecną sytuacją. Możemy o tym pogadać prywatnie kiedy indziej.

A teraz się rozłączę. W sumie, powinienem zniknąć już ładną chwilę temu.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Bajtuś

• Obywatel
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:29:50 »
/-/ Bajtuś
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:38:47 »
Widać, że jest progres w relacji do tego było wcześniej podnoszone przez manifestujących. W zamian za akceptację wymienionych w liście punktów można uzyskać gwarancję dokończenia kadencji. Tak aby nie tworzyć zbędnego chaosu w ramach i na obrzeżasz Republiki Bialeńskiej.

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:43:20 »
Widać, że jest progres w relacji do tego było wcześniej podnoszone przez manifestujących. W zamian za akceptację wymienionych w liście punktów można uzyskać gwarancję dokończenia kadencji. Tak aby nie tworzyć zbędnego chaosu w ramach i na obrzeżasz Republiki Bialeńskiej.

Przepraszam, jakich obrzeżach? Co Pan plecie?
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:45:00 »

Czyli miejscach poza nią. Nie jestem dyplomatą, aby używać aż tak najbardziej łagodnego języka, proszę pana.

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:46:48 »

Czyli miejscach poza nią. Nie jestem dyplomatą, aby używać aż tak najbardziej łagodnego języka, proszę pana.

Problem w tym, że obrzeża to granice danego terytorium, nie miejsca poza nim.

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:51:27 »
/-/Mikołaj Patryk Dostojewski
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #21 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 13:55:27 »
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4807.msg42769;topicseen#msg42769 - Pani Prezydent zaakceptowała mój wniosek i przyznała, że rozporządzenie o internowaniu nie posiada mocy prawnej.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 14:07:37 »
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4807.msg42769;topicseen#msg42769 - Pani Prezydent zaakceptowała mój wniosek i przyznała, że rozporządzenie o internowaniu nie posiada mocy prawnej.

Tak więc pierwszy krok wykonany został przez Panią Prezydent. Liczę na to, że spełni wszystkie, aby przywrócić stabilność i wolność w państwie.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 14:08:57 »

Taka jest właśnie nasza propozycje. Widzę, że jest Pan jedną z ostatnich osób w rządzie, której rzeczywiście zależy na unormowaniu sytuacji. Czy mógłby Pan przekonać Panią Prezydent, aby odpowiedziała na nasz list i wykonała plan?

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Pią, 25 Mar 2016, 16:57:13 »

Taka jest właśnie nasza propozycje. Widzę, że jest Pan jedną z ostatnich osób w rządzie, której rzeczywiście zależy na unormowaniu sytuacji. Czy mógłby Pan przekonać Panią Prezydent, aby odpowiedziała na nasz list i wykonała plan?

Propozycja nie nosi znamion chęci radykalnych żądań prawie nie do spełnienia. Jest faktyczną, dobrą możliwością do niekomplikowania dalej tego stanu rzeczy i wyjścia z niego. Z cała pewnością plan godny rekomendowania Pani prezydent. Sytuacja bowiem w której My i Nasze państwo się znajdujemy, niezależnie od przyczyn i sądów na ten temat jest trudna i wymaga zdania sobie sprawy z zakończenia tego konfliktu w celu dalszego skupienia się na merytorycznej pracy.