Autor Wątek: Testament Aleksandry  (Przeczytany 2647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hewret Faradobus

Testament Aleksandry
« dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 13:38:00 »
Wydawałoby się, że Aleksandra przeczuwała ten moment, kiedy zostanie "wygnana" z Pałacu Prezydenckiego. Funkcjonariusze dzisiaj wyrzucali wszystko z szuflad w kancelarii, przy czym wertując kartkę po kartce, natknęli się na świeżo spisany testament Aleksandry.

Specjaliści nie mają złudzeń - dokument jest autentyczny i własnoręcznie pisany.

TESTAMENT ALEKSANDRY IZABELLI SWARZEWSKIEJ DE DOMO SALAZAR SAVINION

Drogi Mężu, Drodzy Synowie, Narodzie Bialeński!

Słowa, które do Was piszę są moimi ostatnimi, które wybrzmią w Bialenii i całym Mikroświecie. Z uwagi na ostatnie wydarzenia i wulgarną napaść na moją osobę postanawiam popełnić v - samobójstwo. Jednakże, wcześniej pragnę napisać kilka słów, przecież tak długo żyliśmy razem, pod jednym dachem, któremu na imię Bialenia... Razem przeżywaliśmy chwile smutku i radości, zwycięstwa i porażki...

Na samym początku chcę zwrócić się do mojego kochanego Męża - Andrzeja. Andrzeju w tych ostatnich słowach skierowanych do Ciebie, chcę Cię zapewnić o v-miłości, którą czułam przez cały okres naszego małżeństwa. Byłeś wspaniałym mężem i przykładem Męża Stanu.To Ty nauczyłeś mnie, jak żyć w Bialenii, jak prowadzić grę polityczną, jak zwyciężać z chwałą i jak przegrywać z godnością.  Byłeś zawsze przy mnie, kiedy Cię potrzebowałam. Nie ma chyba słów, które mogłyby wyrazić naszą v-miłość...
Endrji, kochanie, żegnaj!

Alberto! Dla mnie na zawsze pozostaniesz Adasiem, Adasiem Aleksandrem,moim pierwszym Mężem. Cieszę się, że było dane mi Ciebie poznać. Nasza miłość była jak płomień, który pomimo swojego zagaśnięcia ciągle się tlił... Dziękuję Ci, za to , że mogłam być Dostojewską - i mam nadzieję, że tej szansy nie zmarnowałam.

Drogi przybrany Synu Feliksie, dzisiaj Markusie - to Ty byłeś dla mnie w ciężkich chwilach oparciem i pomocą. Czasami się sprzeczaliśmy, ale Ty miałeś wówczas męską godność, by ustąpić kobiecie lub przyznać się do błędu. W moim odczuciu byłeś tym prawdziwym Synem i szkoda, że tak późno to zrozumiałam. 

Ponadto z osobna dziękuję za wszystko Każdemu z Was, Przyjaciele... Ci którzy nimi byli, wiedzą, ze to do nich...

A teraz jako Prezydent Republiki Bialeńskiej, żegnam się z Tobą cały Narodzie Bialeński. 
To w jaki sposób odchodzę, w atmosferze linczu i sponiewierania ciąży mi na sercu. Nie tak miało być! Chciałam, by ta kadencja, ta prezydentura była przełomem w dziejach, jednak na samym początku zostałam zdeptana. A mój ciemiężyciel okazał się nie mieć litości. To nie ja w tej walce ustalałam zasady, mnie oceni historia. I proszę Was, nie mówcie teraz o mnie zle. Tego, który nie może się sam obronić jest łatwo krytykować, ale pamiętajcie, że często widzimy drzazgę w oku drugiego, a w swoim belki nie dostrzegamy.
Ja pragnę odejść w spokoju... Pragnę by przyszłe pokolenia oceniły postać Aleksandry Izabelli Dostojewskiej - Swarzewskiej. Wierzę, że pamięć o mnie nie zginie w odmętach historii. Sama już o sobie nie opowiem, bo to mój definitywny koniec. Gdyby to zależało ode mnie zostałabym, ale to nie mój wybór.

Na koniec muszę się odnieść do kilku kwestii formalnych.

Otóż moje dziedziczne tytuły brodryjskie przekazuję do podziału ukochanemu Mężowi Andrzejowi Swarzewskiemu i Alberto de Mediciemu. Posiadłości i folwarki, które mam w Bialenii, w Ziemiach Aleksandry również chcę zdeponować na rzecz męża Andrzeja. 
Chciałabym także, aby po mojej śmierci osoba, której przekazałam swoje nazwisko zaprzestała jego używania. ''Hyjek'' brzmi dużo lepiej od Dostojewskich...

Nie wiem czy mam taką moc, ale jeżeli byłaby taka możliwość to moje wszystkie ordery i odznaczenia przekazuję do podziału dla Tomasza Bagrat- Dostojewskiego, Józefa Bagrata i Fiodora Swirydiuka. Proszę także o godny pogrzeb i pochowanie mnie tam skąd wyszłam - w Sankt Aleksandrowie.

Wasza Sasza!
Do zobaczenia... nigdy.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
Odp: Testament Aleksandry
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 13:59:07 »
To jest skhandal [wstawić orędzie Stonogi], że w tym antyludzkim państwie, Aleksandrę Dostojewską-Swarzewską zbezczeszczono!
"Biała pięści wal,
Zmiażdż ten szary świat!
Oczyść go od zła,
Na tysiące lat!"
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Józef Konstanty Bagrat

• Lokator
  • **
  • : 12
    • NPE: BI14112100123
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 15:00:53 »
Smutno. ;/
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat

Posiadacz 14 folwarków, Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XIX Kadencji.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 15:56:41 »
Jak wywalimy jeszcze tego dzikusa Swirydiuka, to wtedy ostatecznie w Bialenii zapanuje pokój i porządek.
(-) Iwan Pietrow

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:03:39 »
Czy to jest potwierdzone? Mam objąć urząd p.o. Prezydenta?
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline Bajtuś

• Obywatel
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:05:36 »
Jak widać ... i zostało już niewiele czasu ... okres 24 godzinny na złożenie przysięgi już niedługo minie.
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:30:20 »
Czy jako MSW Carstwa mam napisać wątek o pogrzebie?

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:32:50 »
"Mrok ogarnął pewną wyspę
Zgasł ostatni promień dnia"

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:36:03 »
Musimy o tym porozmawiać. Aleksandra zasługuje na państwowy bialeńsko-brodryjski pogrzeb.
Czy wojsko jest gotowe do współorganizacji?

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:52:30 »
Musimy o tym porozmawiać. Aleksandra zasługuje na państwowy bialeńsko-brodryjski pogrzeb.
Czy wojsko jest gotowe do współorganizacji?

O Aleksandrze powinniśmy jak najszybciej zapomnieć. Narobiła tylko bałaganu i jeszcze ma czelność pisać o tym, że chciała dobrze dla Bialenii... No na miłość Boską, czy ona ma nas wszystkich za idiotów?
(-) Iwan Pietrow

Offline Tomasz Cyryl Dostojewski

• Minister Spraw Wewnętrznych
  • Żołnierz
  • Fundament
  • : 83
  • Wceadmirał BSZ, Admirał CSZ
    • NPE: BI15050900067
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:54:20 »
Jeżeli Car Mikołaj wyrazi zgodę.  Pogrzeb odbędzie się w Sankt Aleksandrowie w Brodrii z wszelkimi honorami państwowymi. Będę o to prosił jako Kanclerz Rządu Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego.
Dowódca Marynarki Wojennej BSZ , Minister Spraw Wewnętrznych,
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Wielki Książę Bałmucji, Prezes partii "Jedna Brodria".
Głównodowodzący CSZ, Prezes BFS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Brodrii

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:57:07 »
W decyzje wojska czy rodziny się nie będę wtrącał, ale jak dla mnie sprawę należy zakończyć z szacunkiem. Tym razem nie odchodzi od nas jako bandytka z pięciokrotną karą śmierci, tylko głowa państwa.
Poza tym, za dużo złości się już zebrało, czyż nie? Po co jej jeszcze więcej wobec nieżywych?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • : 62
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:00:21 »
W decyzje wojska czy rodziny się nie będę wtrącał, ale jak dla mnie sprawę należy zakończyć z szacunkiem. Tym razem nie odchodzi od nas jako bandytka z pięciokrotną karą śmierci, tylko głowa państwa.
Poza tym, za dużo złości się już zebrało, czyż nie? Po co jej jeszcze więcej wobec nieżywych?

Głowa państwa, która jednak chciała rządzić absolutnie i napluła na obywateli i konstytucję - miejcie to na względzie.

A nie v-umarła v-śmiercią "naturalną", tylko dostała od Ciebie kulkę w łeb za wykroczenie, co było pokłosiem wprowadzenia stanu nadzwyczajnego i kurczowego trzymania się stołka, tak tylko przypominam. Na marginesie, czyżby gryzły Cię wyrzuty sumienia Macieju? ;)

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:03:19 »

Mówi to człowiek, który pociągnął za spust... Macieju, czyżbyś nie mógł zmyć krwi z rąk? ;)
(-) Iwan Pietrow

« Odpowiedź #14 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:07:59 »
Nie ważne, co zrobiła. Ważne, że to dwukrotna głowa państwa, była pierwsza dama, Caryca Brodrii i aktywna obywatelka. Oczywiście, dopuściła się czynu niedopuszczalnego i została słusznie odstrzelona, jednakże w żaden sposób nie umniejsza to jej zasług. Odeszła już do historii i zasługuje na godny pogrzeb.
Myślę, że Sankt Aleksandrov to godne miejsce pochówku, o ile władze w Wolnogradzie nie wysuną innej propozycji. Jeśli Car Mikołaj nie wyrazi zgody, to Aleksandra zostanie pochowana tymczasowo w Wielkim Kniaźstwie Venomanii.

Offline Józef Konstanty Bagrat

• Lokator
  • **
  • : 12
    • NPE: BI14112100123
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:08:51 »
Jak wywalimy jeszcze tego dzikusa Swirydiuka, to wtedy ostatecznie w Bialenii zapanuje pokój i porządek.

Tak tak. <3

/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat

Posiadacz 14 folwarków, Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XIX Kadencji.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:12:51 »
Traktuję to jako znieważenie. Powodzenia w procesie. :P
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:26:00 »

Mówi to człowiek, który pociągnął za spust... Macieju, czyżbyś nie mógł zmyć krwi z rąk? ;)
Idź jeszcze raz przeczytać, w jaki sposób poinformowałem opinię publiczną o tym fakcie (konfa się tu nie liczy - choć i tam nie przejawiałem braku szacunku do niej).
Szkoda też, że nie możesz zobaczyć mojej prywatnej wymiany PW z Saszą, może to nieco więcej by rozjaśniło.
To nie moja niechęć do niej sprawiła, że pociągnąłem za spust. Po prostu, mam pewną rolę w tym kraju i muszę ją spełniać. Jakby np. Parlament przegłosował włączenie Bialenii do innego kraju, to też bym strzelał, jeżeli ktoś by planował to podpisać.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:50:35 »
Aleksandra zasługuje na państwowy bialeńsko-brodryjski pogrzeb. [...]Czy wojsko jest gotowe do współorganizacji?
No chyba, że Wojsko Brodryjskie... Siły Zbrojne RB nie mieszały się w ten cyrk organizowany przez np. Aleksandrę - choć miały gotowe "wyjście awaryjne" gdyby Policja nie zrobiła z nią porządku.

Jeżeli w RB nadal będzie funkcjonowała demokracja i parlamentaryzm to dalej armia będzie się trzymała z daleka od politycznych waśni. Jeżeli jest jakikolwiek problem z zakopaniem np. Aleksandry to wojsko co najwyżej może pożyczyć spychacz lub koparkę. Jednak mieszać się w partyjne sympatie i antypatie nie zamierza. Podobnie jak w prawem uprawniony odstrzał prze Policję Krajową.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #19 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:53:28 »
Myślałem jedynie o asyście wojskowej na pogrzebie urzędującej głowy państwa.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 17:56:50 »
Myślałem jedynie o asyście wojskowej na pogrzebie urzędującej głowy państwa.
Zastrzelonej/odstrzelonej karnie przez Policję? Moim zdaniem... nie przystoi.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 18:06:44 »
Odstrzelona została Aleksandra, co do poczynań której możemy mieć wątpliwości, więc śmiało możemy ją krytykować. Jednakże chować będziemy dwukrotnego prezydenta Bialenii, tak więc abstrahując od sympatii i antypatii politycznych i stosunku do jej rządów, powinniśmy zapewnić jej - chcąc nie chcąc, legalnemu prezydentowi państwa - oficjalny pogrzeb z pełna asystą i należytą czcią. Mimo wszystko Sasza była przedstawicielem państwa bialeńskiego, więc choćby z tego powodu zasługuje na minimum szacunku. Tak więc, apeluję o oddzielenie sfery publicznej od sfery prywatnej (do której śmiało można zaliczyć także ocenę ostatniej prezydentury).
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 18:35:32 »
Pogrzeb państwowy nie jest złym rozwiązaniem, ale zważmy na to, że to odejście nie musi być faktycznym zaprzestaniem na zawsze działalności w Bialenii. Oby po tym ewentualnym honorowym pogrzebie, Pani Prezydent nie zjawiła się na forum i nie zaczęła obrażać rywali.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #23 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 19:18:18 »
Jednakże chować będziemy dwukrotnego prezydenta Bialenii, tak więc abstrahując od sympatii i antypatii politycznych i stosunku do jej rządów, powinniśmy zapewnić jej - chcąc nie chcąc, legalnemu prezydentowi państwa - oficjalny pogrzeb z pełna asystą i należytą czcią.
Pogrzeb z "należytą czcią" - nie widzę problemu. Nie jestem zwolennikiem "skakania po grobie" - tak w wirtualu, jak i w realu... tylko proszę armii w to nie mieszać. Akurat n.p. Aleksandra nijakich zasług dla SZ RB nie miała, a więc te SZ RB mieszać się w jej pogrzeb nie zamierzają.

W czasach gdy tworzyłem SZ RB i gdy powróciłem by je dalej prowadzić to się nie mieszaliśmy w politykę. Nie mieszaliśmy w to co ta kobieta czyniła za życia i dalej nie zamierzamy po jej v-śmierci. SZ RB nie chcą mieć nic wspólnego z pogrzebem tej kobiety, tak jak nie chciały mieć nic wspólnego z jej działaniem za życia.

Proszę przyjąć, że na jej grobie tańczyć nie będziemy, ale też nie zamierzamy czcić jej pochówku.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 19:40:56 »
Jak komandir uważa, nie będziemy przecież do niczego przymuszać. Ostateczną decyzję co do sposobu pochówku zmarłej powinien podjąć Car Brodrii wraz z rodziną.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep