Autor Wątek: Powrót  (Przeczytany 721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
Powrót
« dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:21:24 »
Jako, iż w Hasselandzie mamy nowe przypadki Komitetu Cenzury (który powoli wsiąka do Bialenii #AntySystem) będziemy częściej wydawać.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
Odp: Powrót
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:41:52 »
W Hasselandzie nie ma cenzury. Natomiast zgodnie z prawem będziemy wypraszać osoby, zagrażające naszemu bezpieczeństwu - czyli i nie dopuszczać niebezpiecznych osób do głosu.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:44:50 »
W Hasselandzie nie ma cenzury. Natomiast zgodnie z prawem będziemy wypraszać osoby, zagrażające naszemu bezpieczeństwu - czyli i nie dopuszczać niebezpiecznych osób do głosu.
>Wywal 3/4 moich postów
>Wywal 1/5 postów Iwana
>Gadaj, że nie ma cenzury i że ktoś stwarza niebezpieczeństwo
xDDD
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:52:29 »
Twoje posty będą usuwane, bo do KH nie masz wstępu: http://hasseland.bialenia.org.pl/index.php?topic=4153.msg42973#msg42973
A co do Iwana, ciekawe... nie wiedziałem, że usunięto 250 postów... Radzę najpierw sprawdzić w słowniku co znaczy cenzura, potem pomyśleć co to jest moderacja działów i na koniec wyciągnąć wnioski.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 11:58:21 »
Postaramy się usuwać nie 3/4 a 100% postów osób wydalonych z Hasselandu.
Co do innych, usuniętych postów, to sprawę zbada Sąd Najwyższy KH.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 12:47:29 »
Twoje posty będą usuwane, bo do KH nie masz wstępu: http://hasseland.bialenia.org.pl/index.php?topic=4153.msg42973#msg42973
A co do Iwana, ciekawe... nie wiedziałem, że usunięto 250 postów... Radzę najpierw sprawdzić w słowniku co znaczy cenzura, potem pomyśleć co to jest moderacja działów i na koniec wyciągnąć wnioski.
Ale ja nie byłem mieszkańcem Hasselandu. xDD
Chodziło o najnowsze posty od napisania o cenzurze. xDD

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 12:50:51 »
Byłeś xDD, bo każdy, kto napisze post na naszym forum uznawany jest za mieszkańca.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 12:54:58 »
Byłeś xDD, bo każdy, kto napisze post na naszym forum uznawany jest za mieszkańca.
No to chyba wam się coś posrało, bo to nie wasze forum, a wydzielony dział. I trzymać tam nos, a nie u nas wąchać!

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 13:06:27 »

To jest jakiś chory przepis. A jak ktoś nie chce być mieszkańcem, to co? Nie może? Czemu w Hasselandzie traktuje się wszystkich, jak idiotów? Czemu, jak ktoś przychodzi do tego prywatnego folwarku, to przyczepia mu się od razu do czoła naklejkę z napisem "mieszkaniec"?
(-) Iwan Pietrow

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 13:34:51 »

To jest jakiś chory przepis. A jak ktoś nie chce być mieszkańcem, to co? Nie może? Czemu w Hasselandzie traktuje się wszystkich, jak idiotów? Czemu, jak ktoś przychodzi do tego prywatnego folwarku, to przyczepia mu się od razu do czoła naklejkę z napisem "mieszkaniec"?
Można śmiało Hasseland porównać do "Folwarku Zwierzęcego" Orwella i w szczególności ostatnią zapisaną zasadę:
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"
Oraz są też owce (Bajtuś i Irmina) które wszystko co im się powie, to łapią i powtarzają. Tak więc @Iwan Pietrow-Dostojewski zdementowaliśmy Hasseland i Komitet Cenzury. Teraz tylko walka.  |B)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 13:36:39 »
Zapomniałeś jeszcze dopisać, że Hasseland zaraz odkupi połowę naszej ziemi. :andronik:
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 13:41:12 »
Zapomniałeś jeszcze dopisać, że Hasseland zaraz odkupi połowę naszej ziemi. :andronik:
Nie mówiąc o tym, że wszystko zrzucą na Iwana (Snowballa).

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #12 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 13:49:20 »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 14:10:13 »
To też mam zamiar przeczytać, @Heinrich Hewret Wettin i jeszcze Człowieka z Wysokiego Zamku.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 18:28:54 »

Sugeruję zapoznanie się z podstawowymi dokumentami prawnymi, Umową Stowarzyszeniową, Konstytucją i Ustawą o obywatelstwie. Hasseland ma swoje forum na forum bialeńskim, to fakt, ale jest to terytorium Hasselandu gdzie obowiązuje prawo hasselandzkie. Zgodnie z tym prawem każdy przybysz jest "mieszkańcem", to nazwa taka jak "gość" czy "turysta" - bez znaczenia. To nie jest tak, jakby ktoś z samolotu krzyczał, dowodząc, że nie przebywa na terytorium danego kraju i go prawo tego kraju nie obowiązuje. Każdy kto pisze post na forum KH "jak gdyby" przybywa do KH. Można go wydalić. Dopiero stały mieszkaniec ma prawa nieco inne, a obywatel - pełnię praw.
Możemy (ale po co) uznać każdego przybysza za "przybysza" czy "gościa", to nieistotne. Kluczowe jest to, że taki przybysz podlega prawu KH. Pan Swirydiuk został prawomocnie wydalony z KH, nie odwołał się do Sądu Najwyższego, więc nie ma prawa przebywać w KH, a więc i pisać tam postów. To nie jest cenzura, to jest sprzątanie. Tak, jakby ktoś się wdarł do nas i zaczął mazać po murach - usuwamy to. I koniec.

PS. Człowiek z Wysokiego Zamku - ekstra. Chcę zobaczyć to:
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 18:54:39 »
A jakoś w Bialenii nikt nie wydalił np. Daniela von Witta za swoje poglądy, a nie miał obywatelstwa Bialenii, więc proszę mi wskazać punkt tego waszego kodeksiku karnego, gdzie jest napisane, że bez powodu można komuś usuwać posty i nie pozwalać pisać za nic!