Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 201018 razy)

Offline Hewret Faradobus

Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #275 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:21:03 »
Dla mnie te wszelkie wypociny na kilka linii Dreamlandczyków czy też Sarmatów są śmiechu warte.
Śmieję się, że tak wysilają swoje zwoje mózgowe, a ja i tak odpowiem im jednym zdaniem - albo wcale. :3
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #276 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:23:46 »
Zacznę od tego, że coraz bardziej podoba mi się Twój avatar. :D Jest naprawdę uroczy. :D

Natomiast co do meritum wypowiedzi, to też się zgadzam. No ale w Sarmacji i- zwłaszcza- Dreamlandzie też są normalne i sympatyczne osoby, może nawet to większość. Ale najgłośniejsi są hejterzy, jak zawsze. ;)
Przecież nikt nie napisze publicznie na sarmackim forum "Widzę, że Bialenia dobrze się rozwija, można im pogratulować". ;)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #277 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:25:04 »
Nie napisze bo zostanie zmieszany. To jest oczywiste.

Zacznę od tego, że coraz bardziej podoba mi się Twój avatar. :D Jest naprawdę uroczy. :D

Mi też się podoba.
« Ostatnia zmiana: Sob, 26 Lip 2014, 23:28:19 wysłana przez Jerzy Lwie Serce »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

« Odpowiedź #278 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:29:44 »
Dlatego nie przejmujmy się "opinią publiczną" i "opinią międzynarodową", a zamiast tego róbmy swoje. :)
No przecież co by było, gdyby Putin/Castro/Kaddafi/Łukaszenka/Mussolini/Franco/Pinochet/Chesterson/Korwin zajmowali się opinią publiczną. :D I myślę, że tym samym kończymy ten temat. :D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #279 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:32:01 »
No przecież co by było, gdyby Putin/Castro/Kaddafi/Łukaszenka/Mussolini/Franco/Pinochet/Chesterson/Korwin zajmowali się opinią publiczną.
W zdecydowanie większości przypadków, gdy ta opinia ich już dopadła i musieli się ją zająć, to...zaczynali wąchać kwiatki od spodu.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

« Odpowiedź #280 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:34:07 »
Czy ta wypowiedź ma jakieś przesłanie merytoryczne w kwestii poruszanego przez nas tematu? :D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #281 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:38:36 »
Tak. :D Że jak się na nas uprą, to będą same kłopoty. :D
Myślę, że Bialenia powinna pomyśleć nad centralnie planowaną polityką zagraniczną.  :P

« Odpowiedź #282 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:42:35 »
A czemu ktoś miałby się na nas uprzeć? :D Nikomu nic złego nie robimy. No i nie jesteśmy od nikogo uzależnieni. Jedyny sposób na zaszkodzenie nam, to wprowadzenie do nas jakiegoś agenta. ;)

A co do centralnego planowania polityki zagranicznej, to jestem przeciw. Proponuję sprywatyzować ją w moje ręce. :D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #283 dnia: Sob, 26 Lip 2014, 23:48:36 »
Jedyny sposób na zaszkodzenie nam, to wprowadzenie do nas jakiegoś agenta. ;)

Albo wykradnięcie moich haseł do serwera.  ;D

« Odpowiedź #284 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 00:28:32 »
No to pilnuj ich dobrze. :D

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #285 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 09:34:22 »
Jedyny sposób na zaszkodzenie nam, to wprowadzenie do nas jakiegoś agenta. ;)

Albo wykradnięcie moich haseł do serwera.  ;D
Ciekawe kto zaatakował nasze forum poprzednim razem i dlaczego? ;D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #286 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 10:50:58 »
Ciekawe kto zaatakował nasze forum poprzednim razem i dlaczego?
Podobno nie trzeba było mówić kto, bo to było raczej oczywiste. Ale ja do teraz nie wiem, o kogo szło.

Proponuję sprywatyzować ją w moje ręce.
Nihil novi.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #287 dnia: Nie, 27 Lip 2014, 11:07:21 »
Ciekawe kto zaatakował nasze forum poprzednim razem i dlaczego?
Podobno nie trzeba było mówić kto, bo to było raczej oczywiste. Ale ja do teraz nie wiem, o kogo szło.

Proponuję sprywatyzować ją w moje ręce.
Nihil novi.

Andrzej coś tam mówił, ale prawdopodobnie zapomniał. :)
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

« Odpowiedź #288 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 16:31:41 »
"Pomimo tego że sam posiadam 4 obywatelstwa, to pierwszy raz od dawna się z panem zgadzam, panie Siergiuszu. Działałem w przynajmniej 5 państwach na Nordacie, 3 z nich upadły, jedno upada (ostatnie w którym działam) a z ostatniego odszedłem (była to właśnie Bialenia). To prawda że wszystkim rządzą ciągle te same osoby. Już nie będę mówił po nazwiskach ale pewien mój Nordacki znajomy ma 4 mikronacyjne osobowości, każdą pod innym nazwiskiem i w innym państwie. Próbowałem nawet kiedyś uczestniczyć w tworzeniu państwa z takimi osobami, ale przy ostatniej próbie nie dałem już rady i stwierdziłem że już nigdy nie wrócę na Nordatę. Z tamtych państw zostało mi tylko obywatelstwo Siedmiogrodu.
Osobiście sądzę że Bialenia się szybko rozpadnie, a jej dawni obywatele pewnie stworzą znowu coś innego. I tak w kółko."

Niejaki Tobiasz Richtoffen taki komentarz opublikował w KURIERZE.
Pozostaje tylko współczuć. :D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #289 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 17:04:29 »
Chciałem mu odpisać, ale nie chciało mi komentarza wstawić. Kolejny wątpiący... Zupełnie jakby jego państwo oparte na jego schematach nie padło. ;D
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #290 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 17:34:16 »
Widać, że ignorowanie nas minęło. Teraz śmianie się z nas przechodzi w walkę z nami. Teraz pozostanie nam już tylko wygrać. ;)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #291 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 18:19:32 »
Chciałbym wiedzieć, na jakiej podstawie zostało zablokowane moje konto w Federacji Brodryjskiej - bez żadnej rozprawy sądowej, bez żadnej informacji. Ot tak sobie ktoś zablokował mi dostęp.

[ Załącznik nie istnieje ]

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #292 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 18:19:47 »
oczywiscie każemy spadać RB z propozycja dołaczenia, czy poszli po rozum do głowy i wgl do nas nie przyszli?
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #293 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 18:22:42 »
Ej no, takie działania wpisują się w narrację tego kraju, v-putinizm pełną gębą, to już nie pierwszy raz.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #294 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 19:10:05 »
Oskarżyłem już Grutina/Aykma w sądzie. ;)
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #295 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 19:49:16 »
Chciałbym wiedzieć, na jakiej podstawie zostało zablokowane moje konto w Federacji Brodryjskiej - bez żadnej rozprawy sądowej, bez żadnej informacji. Ot tak sobie ktoś zablokował mi dostęp.
Pewnie na tej samej, na jakiej w chwili politycznego kryzysu usiłowali konfiskować mienie firmy należącej do mnie czyli obywatela Bialenii czyli "prawem kaduka". Tak tam już jest...  ;D

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #296 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 20:22:09 »
Jerzy, jeśli w Brodrii trollowałeś tak jak w ZSKHiW, to się nie dziwię, że Cię zbanowali. :D

« Odpowiedź #297 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 20:43:08 »
"Robertowi Schmitzowi ZSKHiW kojarzyło się z wylęgarnią frajerów, niezrównoważonych emocjonalnie i z niepowodzeniami."
Oficjalnie kocham naszego Goebbelsa. :D I bynajmniej nie dlatego, że popieram samą treść wypowiedzi, po prostu takie Ministerstwo Propagandy, stające w obronie Prezydenta to ja rozumiem. :D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #298 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 21:12:05 »
W Brodrii raptem napisałem dwa posty i to nie trollujące. :(

« Odpowiedź #299 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 22:47:06 »
No to szybko sobie zasłużyłeś. :D Może to w ramach sankcji. :P