Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 201110 razy)

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #400 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 14:02:52 »
Dziecko się rozpłakało.
Klon czy reinkarnacja?  ;)

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #401 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 14:04:24 »
Obie opcje wchodzę w grę. :P
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #402 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 14:05:46 »
Ale w sumie... pośmialiśmy i chyba starczy? Kopanie leżącego jest moim zdaniem w złym guście.
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 14:09:41 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #403 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 14:09:03 »
Co racja, to racja.

Teraz zobaczymy, jak losy Brodrii się potoczą.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #404 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 15:14:34 »
Źle, bo cenzurują wszystkie niepochlebne wypowiedzi i próbę odpowiedzi na ich oskarżenia.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #405 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 15:21:28 »
...bo cenzurują wszystkie niepochlebne wypowiedzi i próbę odpowiedzi na ich oskarżenia.
No to przestać z nimi gadać i tyle.... zresztą od dawna mówiłem, że najlepiej ich po prostu ignorować.
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 17:01:47 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #406 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 16:40:02 »
Też nie ogarniam, czemu Konstanty ciągle zajmuje się Brodrią. :D Pośmialiśmy się trochę i wystarczy. ;)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #407 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 17:37:24 »
Tsa...

Wiktor Chruszczenko, Władimir Grutin, Karol Wilhelm I
Świetne aktorstwo, ja też potrafię zmieniać styl pisania. ;)

[ Załącznik nie istnieje ]
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 17:58:42 wysłana przez Heinrich Hewret »

« Odpowiedź #408 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 18:33:26 »
To się robi coraz bardziej żałosne.
Tak więc na kontynentalnej Nordacie obecnie nie ma ani jednego państwa (poza gruzami Brodrii)? Czarny miesiąc, tyle państw upadło.
Immanuelu, jak będziesz kiedyś z Dreamlandem o tej wspólnie mapie rozmawiał, to przedstaw tą sytuację. Po prostu Bialenia będzie subkontynentem.

Offline Michael Redwitz

« Odpowiedź #409 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:42:37 »
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 20:47:52 wysłana przez Krzysztof Razorblade »
Chemiczny Ali. Pułkownik.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #410 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:46:02 »
Padłem ;D Co na to pan Razorblade? :)
A daj spokój to jest świat baśni... Nawet nie wiem po jakie diabła się tam Konstanty udziela? Przecież tamtego forum, poważnie nie da się traktować. Niech się bawią...
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 20:47:40 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

« Odpowiedź #411 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:47:23 »
Czy Konstanty działa w każdym jednym kraju? :D To się już robi śmieszne. :D

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #412 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:50:32 »
Czy Konstanty działa w każdym jednym kraju? :D To się już robi śmieszne. :D

Działam wszędzie gdzie pozwolą mi na to interesy ojczyzny, których tam bronie. W Brodrii nie mogę, choć się staram, kombinuje z bramkami proxy. W Sarmacji bronię, a jak Bialenii. W Dreamlandzie, w zależności od sytuacji. A w ZSKHiW, bo chciałem ich wyrwać ze statusu PBF, bo zakończyłem ich wojnę pomiędzy sobą (zniszczeniem Laszkbergu, co uczyniłem przypadkiem).

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #413 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:53:39 »
Konstanty - wbij sobie do głowy, że nie traktujemy tego całego Z...coś tam poważnie... i niech sobie tą baśniową wojenkę sami prowadzą. Na tym poziomie się bawić nie będziemy... a na nasze standardy to oni po prostu się nie nadają.

Czyli nic z tego nie będzie - i tracisz Konstanty tylko czas tam się udzielając. Należy te brednie ignorować i tyle. A jak tutaj będą trollić to się powywala do kosza i tyle.

Po raz kolejny powtórzę - jak nie masz co robić to firmy porozliczaj (a pobrałeś te po LS i Andrzejowe jak pamiętam) bo mi kasę tam wisisz np. z BIALENu.

« Odpowiedź #414 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:54:48 »
Wiesz, Jego Ekscelencja Sergiusz Asketil miał trochę racji. Choć cieszę się, że aktywnie działasz i nas reprezentujesz, to jednak przemyśl słowa JE Asketila:
Nie pominę jednak dość ważnego faktu, iż Minister Spraw Zagranicznych – jednocześnie autor artykułu – posiada ponad 5 obywatelstw innych państw, co w przeszłości było rzeczą niemalże niedopuszczalną. Co najciekawsze, nie do wszystkich się przyznaje. Choćby do obywatelstwa Królestwa Dreamlandu. [źródło: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=864.msg12141#msg12141
Zastanawiam się czy jest to oznaka wspaniałości i wielkiej popularności w Mikroświecie, czy może nieodpowiedzialności oraz wielkiego niezdecydowania?

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #415 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 20:55:46 »
To się robi coraz bardziej żałosne.
Tak więc na kontynentalnej Nordacie obecnie nie ma ani jednego państwa (poza gruzami Brodrii)? Czarny miesiąc, tyle państw upadło.
Immanuelu, jak będziesz kiedyś z Dreamlandem o tej wspólnie mapie rozmawiał, to przedstaw tą sytuację. Po prostu Bialenia będzie subkontynentem.

Tak, tak. Chociaż sądzę, że do września to skończy się tak: Nordaty nie ma na mapie mikroświata, bo prawie wymarła, a Bialenia jest. W zasadzie to sytuację Brodrii można porównać do sytuacji po Powstaniu Warszawskim. Wszędzie gruzy, bo Triumwirat (dowództwo AK) źle chciał zrobić kompletnie co innego niż dowodzenie (Londyn) kazało. I przez to wyszły z Brodrii (Warszawy) gruzy. Ale tutaj PRL nie przybędzie, i reżimem jej nie odbuduje. Bo ziści się scenariusz zostawienia gruzów "na przestrogę".

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #416 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 21:08:31 »
Wpierw "kopanie leżącego", teraz "opłakiwanie gruzów" ;).
Ja apeluje po raz kolejny, nie stawiajcie krzyżyka na Brodrii. Zebrało się Zgromadzenie Narodowe, przygotowujemy pierestrojkę całego kraju, dążymy do odświeżenia wizerunku Brodrii.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #417 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 21:16:17 »
Wiesz, Jego Ekscelencja Sergiusz Asketil miał trochę racji. Choć cieszę się, że aktywnie działasz i nas reprezentujesz, to jednak przemyśl słowa JE Asketila:
Nie pominę jednak dość ważnego faktu, iż Minister Spraw Zagranicznych – jednocześnie autor artykułu – posiada ponad 5 obywatelstw innych państw, co w przeszłości było rzeczą niemalże niedopuszczalną. Co najciekawsze, nie do wszystkich się przyznaje. Choćby do obywatelstwa Królestwa Dreamlandu. [źródło: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=864.msg12141#msg12141
Zastanawiam się czy jest to oznaka wspaniałości i wielkiej popularności w Mikroświecie, czy może nieodpowiedzialności oraz wielkiego niezdecydowania?

Jednak należy policzyć in minus 2 obywatelstwa, Koburgii i Brodrii. W Sarmacji udzielam się dosyć często, w Dreamlandzie natomiast obywatelstwo jest mi potrzebne do rozmów dyplomatycznych.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #418 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 21:21:32 »
Wpierw "kopanie leżącego", teraz "opłakiwanie gruzów" ;).
Ja apeluje po raz kolejny, nie stawiajcie krzyżyka na Brodrii. Zebrało się Zgromadzenie Narodowe, przygotowujemy pierestrojkę całego kraju, dążymy do odświeżenia wizerunku Brodrii.

Drogi panie Dostojewski. Ciekawa mi pierestrojka. Po pierwsze, Abdullah Aykm cenzuruje wszelkie niepochlebne wypowiedzi, lub odpowiedzi na zarzuty wobec Bialenii. Po drugie, Grutin rozpoczął swoją reinkarnację. Skąd tak młody obywatel wie tyle o Bialenii i całej Brodrii? Na chatcie pojawiło się "Precz z Bialenią". No i jak komuś tak "młodemu" w mikronacjach daję się wiceadmina.

Offline Michael Redwitz

« Odpowiedź #419 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 21:31:20 »
Podzielam zdanie marszałka.  Nie ma co dyskutować,  żadnej wojny nie będzie. Czytam ich forum i dobrze się bawię. ;)
Chemiczny Ali. Pułkownik.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #420 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 21:34:52 »
Zebrało się Zgromadzenie Narodowe, przygotowujemy pierestrojkę całego kraju, dążymy do odświeżenia wizerunku Brodrii.

Bardzo mnie to cieszy, że nareszcie próbuje się doprowadzić Brodrię do porządku. Niestety z drugiej strony martwi mnie to, że takie osoby jak Władimir Grutin Wiktor Chruszczenko oraz Abdullah Aykm są administratorami na tamtejszym forum. Już nie raz pokazali, że Oni do tej funkcji kompletnie się nie nadają, gdyż nie mają wiedzy informatycznej do prowadzenia stron WWW. I w efekcie może to się skończyć skasowaniem pracy całego ogółu przez jednego człowieka albo jakąś cofką wywołaną zmyślonym atakiem hakerskim. Czyli tutaj mowa jest o braku poszanowania czyjejś pracy. W ogóle pomijam to, że Aykm lubi się dowartościowywać wypisując, że niby forum Federacji Brodryjskiej stoi na jakimś płatnym szwedzkim hostingu za 600 zł... Cba.pl to polski hosting, darmowy utrzymywany z SMSów (za zdjęcie reklam) oraz z prywatnej kieszeni właścicieli.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #421 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 21:37:04 »
Wiecie co robię, kiedy mam "młodzieńczą depresję"?
Wchodzę na forum ZSKHiW i czytam te ich posty. W efekcie humor mam poprawiony przez następne 3 dni i zapominam o swoich "młodzieńczych" problemach. ;)

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #422 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:03:30 »
Myślę, że Abdullah Aykm zbytnio zagalopował się po ostatnich niepomyślnych dla Brodrii wydarzeniach. Jednak jestem pewny, że wszystko co robił miało na celu dobro Brodrii, a robił to w dobrej wierze. Zapewniam, że podobne działania Administracji koligujące z prawem brodryjskim się nie powtórzą  ;).

Jak już zapewniałem pracujemy nad stabilizacją sytuacji, a co za tym idzie odwołaniem bezprawnie wydanych aktów prawnych, mam tu na myśli m.in. dekret p.o. prezydenta Aykma.

Po drugie, Grutin rozpoczął swoją reinkarnację. Skąd tak młody obywatel wie tyle o Bialenii i całej Brodrii? Na chatcie pojawiło się "Precz z Bialenią". No i jak komuś tak "młodemu" w mikronacjach daję się wiceadmina.

Mnie nic nie wiadomo o tej sprawie, więc nie będę się oficjalnie wypowiadał. Proponuję porozmawiać w tejże sprawie z Panem Chruszczenko.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
  • : 0
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #423 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:18:31 »
Zabawnie jest czytać wypowiedzi mające niby nas obrazić, a stanowiące dla mnie najwyższe wyrazy uznania. Dziękuję Hewrecie z Victorii, dziękuję Michaelu, cieszy mnie niezmiernie, że zrozumieliście o co nam chodzi.

A Towarzyszowi Krzysztofowi życzę więcej radości i luzu w życiu, bo jak widzę te nawoływania do rozliczenia firmy to coś mi się przypomina... a tak, to:

V-świat to nie praca, ani prawdziwe życie, a zwykłe wygłupy. Czasem niebezpiecznie zmierza to do substytutu rzeczywistości w którym podbudowuje się fikcyjnymi sukcesami.
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 22:19:55 wysłana przez Bartosz Derikor »

« Odpowiedź #424 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:22:06 »
Drogi Bartoszu,
Wy bawicie się tak jak Wy chcecie i my bawimy się tak, jak my chcemy.
Konstanty sam zobowiązał się do rozliczania firm. Najwyraźniej sprawia mu to przyjemność, interesuje go to. Mnie to nie interesuje, więc się w gospodarkę po prostu nie bawię.

Także nie wiem czemu się oburzasz na rzeczy, które są dla nas normalne. Jeśli zechcesz uzyskać obywatelstwo (do czego zachęcam!) to będzie mógł krytykować sprawy wewnętrzne, jak najbardziej. Ale obecnie, to trochę w złym guście. Nie uważasz?