Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 199045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
  • : 0
    • Odznaczenia
Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #425 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:41:49 »
Pan o guście prawił nie będzie, bowiem jestem człowiekiem z klasą, niczym każdy porządny kanibal psychopata.  Mnie tutaj nic nie oburza, raczej czuję się rozbawiony tym wątek i Waszym oburzeniem. Dobrze, że wróciła stara dobra Victoria z całym swym asortymentem (generyczność, grobowa powaga, przerost ego i gwałtowne odpowiadanie na wszelką 'krytykę' tekstem 'tak się nie godzi', 'jak śmiesz być taki niekulturalny' połączone ze znęcaniem się nad jakimiś Grutinkami, a tu dochodzą jeszcze reperkusje Sarmacji), bo już nam się nudziło. Naprawdę cieszy mnie, że wróciliście!
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 22:42:47 wysłana przez Bartosz Derikor »

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #426 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:43:48 »
Lepiej idź pilnuj, czy ktoś nie wstawił sobie avataru Goeringa w ZSKHiW. :*

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #427 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:47:09 »
Przecież mnie to wisiało, Arka takie rzeczy bolą. Zaraz to udowodnię!

Edit: Jak już planujecie mnie wyrzucić i grozisz mi poprzez Ka...thę (nie wstyd Ci?) to zróbcie chociaż proces!
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 22:51:24 wysłana przez Bartosz Derikor »

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #428 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:49:31 »
Dobrze, że wróciła stara dobra Victoria z całym swym asortymentem (generyczność, grobowa powaga, przerost ego i gwałtowne odpowiadanie na wszelką 'krytykę' tekstem 'tak się nie godzi', 'jak śmiesz być taki niekulturalny' ...)

Victoria <3

Dla tych, co nie pochodzą z tych czasów: http://micropedia.wikia.com/wiki/Republika_Victoria
To było coś cudownego, wspaniałego. To był dla mnie wielki zaszczyt kontynuować dzieło Roberta Schmitza do czasu upadku Republiki.
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 22:50:03 wysłana przez Heinrich Hewret »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #429 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:52:11 »
A zaszczytem dla mnie jest kontynuacja naszych tradycyjnych relacji! Dobra, zmykam, bo mnie rodacy opierdzielają. :D
« Ostatnia zmiana: Pon, 04 Sie 2014, 13:04:10 wysłana przez Maciej Kamiński »

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #430 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:52:53 »
Ja osobiście nie miałem przyjemności działać w Victorii, ale podziwiam ten kraj.
I jeśli ktoś uważa nas za kontynuatora Victorii, to jest to dla mnie wielka duma.
Także, drogi antynazisto, nie trafiłeś z ciosem.

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #431 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 22:56:27 »
No nie wytrzymię i odpowiem. To nie miał być żaden cios i obraza! Przecież Victoria była wielce poważaną w V-świecie mikronacją, istną nową nadzieją! Antynazista... zabolało mnie to. Wyglądam jak stereotypowy Żyd, haha!

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #432 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 23:16:48 »
Tsa...

Wiktor Chruszczenko, Władimir Grutin, Karol Wilhelm I
Świetne aktorstwo, ja też potrafię zmieniać styl pisania. ;)

[ Załącznik nie istnieje ]

To niech pan to zobaczy. To jest nieprawdopodobne żeby na drugi dzień wiedzieć aż tyle, i mieć taki pogląd na wszystko. No i upatrywanie się w Ostyjczyku bialeńskiego dywersanta... my swoje zrobiliśmy, dalej się nie wtrącamy.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #433 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 23:32:26 »
V-świat to nie praca, ani prawdziwe życie, a zwykłe wygłupy....
W sumie słuszne spostrzeżenie - tylko po prostu niektórzy gustują w wysublimowanej satyrze, a inni w "komedii nonsensu" i w sumie każdy się dobrze bawi, bo to rzecz gustu. Różnica między nami jest tylko taka, że to nie ja wchodzę na wasze forum i nie usiłuje tam robić po swojemu... przekonując jeszcze do słuszności swoich metod zabawy. :P

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #434 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 23:48:30 »
No przecież zrobiliście po swojemu, nie stosując się do reguł naszego prowadzenia fabuły opisaliście zniszczenie Laszkbergu. Ta wojenka wybuchła właśnie z powodu narzucenia nam Waszych metod! Ale gafa!
« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Sie 2014, 23:49:53 wysłana przez Bartosz Derikor »

Offline Michael Redwitz

« Odpowiedź #435 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 23:52:06 »
Zapodaj linka.
Chemiczny Ali. Pułkownik.

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #436 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 23:56:36 »
http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3212.0

To Wy nie wiedzieliście? Robi się coraz śmieszniej.

Offline Michael Redwitz

« Odpowiedź #437 dnia: Nie, 03 Sie 2014, 23:58:34 »
Nie śmieszniej, tylko nie znam całej historii Bialenii ze szczegółami.
Chemiczny Ali. Pułkownik.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #438 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 00:09:42 »
No przecież zrobiliście po swojemu, nie stosując się do reguł naszego prowadzenia fabuły opisaliście zniszczenie Laszkbergu. Ta wojenka wybuchła właśnie z powodu narzucenia nam Waszych metod! Ale gafa!

Bzdury Waść pleciesz i tyle... Republika Bialeńska nie uczestniczyła w żadnej Waszej wojence. Nawet nie tyle z chęci czy niechęci (choć władza w postaci Prezydenta wyraźnie stwierdziła, że RB jako taka się do tego nie miesza - czyli też z niechęci) - tylko z prozaicznej przyczyny, że nie sposób przy dwóch skrajnie odmiennych podejściach do v-państwa znaleźć jakiegokolwiek wspólnego mianownika. Gość od Was przyszedł sobie tutaj i pouczony co do panujących tutaj zasad - dokonał sobie "zakupów", zgodnie z tym co obowiązuje u nas. Widać się dobrze bawił... i aby było całkowicie jasne cała inicjatywa zakupów wyszła ze strony Waszego "emisariusza". Dostosował się do zasad to został potraktowany poważnie.

Po czym dalej bawiliście się tam sami, a fakt że niektórzy posiadają X-obywatelstw różnych v-państw jest tutaj bez znaczenia. Działając w różnych miejscach muszą stosować się do panujących tam zasad zabawy - a ich przestrzeganie i nadzór nad tym to już należy do gospodarzy. Nic nam do Waszej zabawy, na Waszym forum i tyle.

Jak już tłumaczyłem - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1188.msg9934#msg9934 - po prostu nie da sprowadzić jakiejkolwiek wojny (zresztą nie tylko, wielu innych kwestii również) pomiędzy v-państwami tak krańcowo różnymi jak RB i ZSKHiW, do "wspólnego mianownika", a tym samy taki v-konflikt staje się bezsensowny i bezcelowy. Skończy się jak gra w szachy ze znanego przed laty politycznego "Kabaretu pod Egidą" czyli "Panie w co pan grasz? W to w co wygrywam" jak rzekł gość mieszający szachy z grą w oczko.

Pewnych rzecz po prostu połączyć się nie da... A uparte próby skończą się jak się skończą zupełnie niepotrzebnymi "spięciami" i wyśmiewaniem się nawzajem. Moja propozycja jest taka - niech każdy zostanie przy swoim typie zabawy... a jak napisałem wcześniej (w podanym linku), pozostaje co najwyżej turystyka.
« Ostatnia zmiana: Pon, 04 Sie 2014, 00:23:23 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #439 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 12:53:52 »
Czekam, aż Grutin Chruszczenko pojawi się tu (znowu) jako dyplomata.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #440 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 13:05:47 »
Wiesz, Jego Ekscelencja Sergiusz Asketil miał trochę racji. Choć cieszę się, że aktywnie działasz i nas reprezentujesz, to jednak przemyśl słowa JE Asketila:
Nie pominę jednak dość ważnego faktu, iż Minister Spraw Zagranicznych – jednocześnie autor artykułu – posiada ponad 5 obywatelstw innych państw, co w przeszłości było rzeczą niemalże niedopuszczalną. Co najciekawsze, nie do wszystkich się przyznaje. Choćby do obywatelstwa Królestwa Dreamlandu. [źródło: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=864.msg12141#msg12141
Zastanawiam się czy jest to oznaka wspaniałości i wielkiej popularności w Mikroświecie, czy może nieodpowiedzialności oraz wielkiego niezdecydowania?

Jednak należy policzyć in minus 2 obywatelstwa, Koburgii i Brodrii. W Sarmacji udzielam się dosyć często, w Dreamlandzie natomiast obywatelstwo jest mi potrzebne do rozmów dyplomatycznych.
To składaj korektę.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #441 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 13:23:30 »
Czekam, aż Grutin Chruszczenko pojawi się tu (znowu) jako dyplomata.

Prędzej czy później się pojawi. I będzie trollował.

Offline Laszk X Młynariew

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #442 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:36:39 »
Czyli twierdzicie że za zniszczeniem Laszkbergu stoi jedynie wasz obywatel, niejaki Konstanty Jerzy Michalski? To zmienia postać rzeczy! Wydajcie go nam, a zaprzestaniemy ataku!
Jego Wielmożność Król Weerlandu

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #443 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:38:10 »
Czyli twierdzicie że za zniszczeniem Laszkbergu stoi jedynie wasz obywatel, niejaki Konstanty Jerzy Michalski? To zmienia postać rzeczy! Wydajcie go nam, a zaprzestaniemy ataku!

Tak, to nie był atak bialeński, a mój. Ale interpol nie działa, sorry. Banem po IP nic nie zdziałasz, bo mam bramki proxy. ;) Zresztą mogę się poddać karze... wór pokutny jak w Rotrii?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #444 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:43:44 »
Nie mamy podstaw, aby go wydawać, nie zawieraliśmy przecież takiej umowy między naszymi państwami.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #445 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:48:29 »
Czyli twierdzicie że za zniszczeniem Laszkbergu stoi jedynie wasz obywatel, niejaki Konstanty Jerzy Michalski?
Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej nie uczestniczyły w żaden sposób w Waszej wojence domowej czy jakieś tam innej, nigdy na Waszym terytorium nie była żadnych sił wojskowych RB, bo coś bym o tym wiedział jako Dowódca Sił Zbrojnych RB. Podobnie jak nie uczestniczyła w tym czy czym innym u Was Republika Bialeńska jako państwo, a Prezydent wyraźnie to powiedział:

Bialenia jednak pozostanie neutralna, przynajmniej militarnie, wobec tego konfliktu. ;)
- http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=1019.msg8214#msg8214

Jeśli cokolwiek sobie zniszczyliście to raczej sami sobie - bo to właśnie Ty (na spółę z Konstantym - zrzutę zrobiliście, dowody są w księgowości) zakupiłeś sprzet i ludzi od mojej prywatnej firmy. Z chwilą realizacji zamówienia - dostarczenia sprzętu i ludzi oraz zainkasowania należności przestało mnie to interesować.

Towar zakupiony, dostarczony i zapomniany - odpowiedzialność za użycie ponosi jego właściciel czyli Ty i Konstanty. Ja podziałaliście to tak macie... nie nasz problem, że zrobiliście sobie krzywdę dostarczoną zabawką. Nie obwinia się fabryki broni o to, że ktoś kogoś zastrzelił z jej produktu - jak sobie to kupił legalnie.

I nie zawracajcie nam głowy jakimiś śmiesznymi oskarżeniami o udział RB w Waszej śmiesznej wojnie... podobnie jak w kolejnej nie mamy zamiaru uczestniczyć - z powodów podanych już wiele postów temu i nie tylko w tym temacie.
« Ostatnia zmiana: Pon, 04 Sie 2014, 14:52:33 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #446 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:53:49 »
Skoro wolicie śmierć milionów Waszych obywateli od wydania jednego...

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #447 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:54:59 »

I teraz powinnien zabrzmieć śmiech "Buahahhaha". Nie posiadacie broni informatycznej. ;) A taka jest niczym v-bomba atomowa, może nawet gorsza. Czyli 3 tysiącami żołnierzy nam nic nie zrobicie.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #448 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:56:07 »
Bredzisz... zmień dilera, bo te prochy to coś nie tego chyba.  ;) ;) ;)

Offline Bartosz Derikor

• Zainteresowany
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #449 dnia: Pon, 04 Sie 2014, 14:57:29 »
Strasznie dużo gadacie o dilelach, prochach, paleniu, pomocy medycznej. Głodnemu chleb na myśli :D
« Ostatnia zmiana: Pon, 04 Sie 2014, 14:58:21 wysłana przez Bartosz Derikor »