Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 200070 razy)

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #2025 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 14:45:55 »
Zastanawia mnie, czy p. Poseł Swirydiuk wie, co to jest "lewak". Ale nie będę sie pytał, bo jeszcze obrzuci mnie stekiem wyzwisk...
"Mikroba" przeczytałem. Nic nowego. Nudy.
Ja bym sugerował tym, co kochają taplanie się w błocie, przekleństwa i wyzwiska - załóżcie sobie mikronację, w której jak się kogoś nie obrazi co najmniej dwa razy dziennie, to dostaje naganę, a za oplucie awansuje się o szczebel w hierarchii. Załóżcie sobie jakiś Zanikland z Zanikiem jako Wiecznym Superwładcą i przeklinajcie do woli!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2026 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 14:48:21 »
Zastanawia mnie, czy p. Poseł Swirydiuk wie, co to jest "lewak". Ale nie będę sie pytał, bo jeszcze obrzuci mnie stekiem wyzwisk...
"Mikroba" przeczytałem. Nic nowego. Nudy.
Wiem co to lewak. To komunista lub socjalista, narzucający innym swoje poglądy oraz nie pozwala im na wolność słowa. Pan jest lewakiem, a nowy mikrob ma przesłanie dla ciebie.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2027 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 14:55:13 »
Panie Swirydiuk! Ja jestem monarchistą, a na pewno nie komunista, albo i socjalistą (jeśli Pan wie, co to komunista i socjalista - obawiam się, że nie). "Mikrob" jest dla mnie jak krętek blady - przesłaniem krętka bladego jest poważna i niemiła choroba. Żadne mikrobowe przesłania mnie nie interesują.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2028 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 14:59:50 »
Panie Swirydiuk! Ja jestem monarchistą, a na pewno nie komunista, a tym bardziej socjalistą (jeśli Pan wie, co to komunista i socjalista - obawiam się, że nie). "Mikrob" jest dla mnie jak krętek blady - przesłaniem krętka bladego jest poważna i niemiła choroba. Żadne mikrobowe przesłania mnie nie interesują.
Nieładnie zakłamuje się własną rzeczywistość, dlatego polecałem "Wielkiemu Piotrowi Pawłowi I" leki na schizofrenię.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Daniel von Witt

• Dreamlandczyk
  • Obserwator
  • **
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2029 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 15:13:07 »
Przykro mi, Panie von Witt, ale to jest absurd na absurdzie. Jak się podporządkowuje? W jaki sposób? A po co mi zresztą jakieś "podporządkowanie Bialenii"? Co do "linczowania", to jak rozumiem naruszanie prawa dla Pana nie ma znaczenia? Obrzucanie innych obelgami jest mało istotne? Niech rzucają kalumnie, bo na Piotra de Zayma można!
Hasseland zżera Bialenię od środka, przychodzą hasselandzcy politycy, przejmują demokratycznie urzędy (ale przykład afery z wyborami prezydenckimi karze się też zastanawiać nad tą demokracją) i sieją swoje nauki, które powodowały, że w Hasselandzie mieszkała sobie dynastia, parę tam osób i jakieś klony karmione mlekiem Waszej Wysokości :)

Natomiast co do linczowania. W trakcie procesu politycznego Fiodora Swirydiuka zrobiono gdzieś tutaj ankietę, czy społeczeństwo chce usunąć ze swego grona jednego z członków - obywatela! Chronionego podobno Konstytucją, mającego równe prawa jak inni. Czyli zebrał się tłum i zaczął rzucać w Fiodora kamieniami. Jeśli to nie jest linczem to co jest? Dalej: w sądzie sędzia nie udaje nawet, że jest neutralny. Dalej: debilem został nazwany Wasza Wysokość ale w sądzie Waszej Wysokości nie widziałem. Jeśli to Wasza Wysokość został obrażony to WW powinien iść do sądu osobiście i skarżyć się z Fiodorem. A tak naleciały na Fiodora wściekłe służby. Nie bronię Fiodora za to, że obrażał Waszą Wysokość. Każdy ma do tego prawo, każdy też odpowiada za swe czyny, ale to wygląda tak, jakby banda Kościńskiego złapała Swirydiuka, wywlekła za szwery poza Bialenię i tam skopała mu tyłek. I na koniec: kara śmierci za wulgaryzmy i inne takie pierdoły. Nie wstyd wam wszystkim firmować swoimi imionami i nazwiskami jawną zbrodnię?
I ponownie, Panie von Witt, gada Pan bzdury. Gdzie te klony? W Pana umyśle? Wiadomo doskonale, że był problem jednego Poula Morthensena; w Hasselandzie zostało to dokładnie wyjaśnione.
Klony wyzabijał Wasza Wysokość w Hasselandzie, jak już nie były potrzebne albo stały się szkodliwe.
I znów bełkot. Po co miałem się leczyć? Że niby co, mam jakąś manię wielkości i leczę ją mikronacjami? Może Pan swoje doświadczenia pod tę sytuację podkłada. A konkretnie co złego jest w tej rzekomej "myśli hasselandzkiej"?... "myśli", która Pan sam wymyślił?
Proste jak budowa cepa:

1. W Hasselandzie leczył Wasza Wysokość kraj klonami.
2. W Bialenii nie potrzebuje Wasza Wysokość już klonów, bo tu ludzi jest od groma. Audytorium jak się patrzy. Tyle ludzi i wszyscy mogą Waszej Wysokości słuchać. Pięknie nie? :D
Ja nie potrzebuję mikronacji do zaspokajania moich ambicji. Pan być może tak - współczuję.
Ja współczuję Waszej Wysokości, że próbuje Wasza Wysokość mnie rozgryźć, co się Waszej Wysokości nie udaje.
No ale Pana myślenie najwyraźniej jednak zaleźy od tego, czy kogoś Pan lubi, czy nie. Mnie ewidentnie darzy Pan niechęcią, powtarzam - nie wiem czemu, ale jednak.
Proszę się nie bawić w psychoterapeutę, bo nie zna mnie Wasza Wysokość wcale, a te próby roztrząsania moich emocji i uczuć względem innych mikronautów to są zupełnie bez sensu. Nie zgadzam się z Waszą Wysokością w wielu sprawach i to wszystko. Sympatie czy antypatie nie mają tu nic do rzeczy.
Czyli, jak rozumiem, najlepiej jak p. Zanik: odreagować, zwymyślac, znieważyć, oblać błotem? To byłoby fajne? Zdrowe? Odżywcze? A może więcej: wziąć kij baseballowy, dowiedzieć się, gdzie dany człowiek mieszka w realu - i zaczaić się pod klatką schodową? I solidnie mu dołożyć jak się pojawi? To byłoby super?
Czemu od razu w skrajność. Czy ja używam kija i wyzwisk? Jakoś obchodzę się bez nich, ale nie uniemożliwia mi to wyrażania swoich poglądów. Ludzie jednak nie są tacy sami, i np. Zanik lubi sypać kalumnie na okrągło, a ktoś inny jeszcze woli po prostu nikomu się nie narażać i siedzieć sobie cichutko. Przytakiwać, jak zabawka w samochodzie przy każdej zmianie kursu jazdy, przyspieszeniu, hamowaniu czy na wybojach :)
Panie von Witt! Pan zapewne nie uwierzy, ale powiem tak: dla mnie mikronacje są zabawą. Nie mam potrzeby budowania swojej silnej pozycji w mikronacjach, bo nie muszą odreagowywać jakichś niepowodzeń w realu. Nie czuję żądzy władzy. Gdybym czuł, to w realu bym się zaangażował w politykę (a z działalności politycznej - i tak skromnej - zrezygnowałem około ćwierć wieku temu). W Sarmacji sprawowałem najwyższe urzędy (prócz Księcia), w Hasselandzie byłem Królem. Nie kandydowałem na urząd Prezydenta Bialenii, bo nie mam wystarczająco dużo czasu. A zresztą, nie czuję takiej głębokiej potrzeby - jak powiedziałem, wysokie urzędy już sprawowałem. Nie mam też żadnego, szczególnego pomysłu na przebudowę Bialenii, bo taka jak jest, jest OK; trzeba jedynie znaleźć sposób na przyciągnięcie nowych obywateli spoza zaklętego, mikronacyjnego kręgu. Oraz wzmocnić aktywność. I tyle.
Cała reszta, stworzona przez Pana, jest mitem do sześcianu. Mitem nie mającym żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Wasza Wysokość na każdym kroku ucieka w real. Co mnie obchodzą Wasze ambicje w realu? Osobiście jestem osobą stosunkowo dobrze chroniącą swoją prywatność i własny "real", o którym nie opowiadam na prawo i lewo non stop. Życie, w którym mikronacje są moim hobby, nie jest wprzęgnięte w to hobby. Nie podpieram się tym, kim jestem w realu, aby zyskać większe uznanie w mikronacjach. Z Waszą Wysokością jest inaczej. Ko******i w partii, Ko******i w gazecie, Ko******i w telewizji... co chwile Ko******i, którego nikt inny poza Waszą Wysokością do mikronacji nie wprowadził i nie oznajmił mikronautom kim jest, a teraz ma pretensje, że używa się tego nazwiska, identyfikuje się Waszą Wysokość po realnych personaliach, wie, czym się Wasza Wysokość zajmuje - sam WW dał te informacje ludziom! No chyba, że to te Wasze klony rozdawały te informacje, to rozumiem, czemu zostały w końcu zabite. Znaczy to: nie warto hodować klonów, bo się obrócą przeciw hodowcy :D

(-) Daniel von Witt
« Ostatnia zmiana: Pon, 14 Mar 2016, 15:51:19 wysłana przez Akrypa Rabotowicz von Primisz »

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2030 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 15:33:17 »
Ręce opadają.
Liczne hasselandzkie klony są wytworem Pańskiej wyobraźni, ale już mi się nie chce o tym pisać - i tak Pana nie przekonam. Nie ma Pan argumentów, więc mnoży Pan moje rzekome klony. To jest tak jak Sowieci do Amerykanów: "a u was biją Murzynów". Proszę się przyjrzeć, ile razy wymienił Pan klony w swoim poście. Te klony to Pana bezsilność.
A teraz inna sprawa. Jak (realowo) byłem dziennikarzem, to był sens jawnie funkcjonować w mikronacjach. Ostatecznie, szczyty OPM odbywały się w mojej redakcji. I to był dobry pomysł - mieliśmy dofinansowanie i reklamę. Jednak (realowo) zmieniłem pracę; jej elementem jest mówienie czegoś dla prasy, dla radia i TV. Natomiast z różnych względów nie jest wskazane łączenie tej pracy z mikronacjami. Oczywiście; każdy może wiedzieć, kim jestem w realu. To nie jest zbyt skomplikowane. Istotne jest jednak dla mnie, by w mikronacjach nie łączyć mojej działalności mikronacyjnej z realową. Taka była i jest moja prośba; ludzie życzliwi i wyrozumiali chyba rozumieją, że jak ktoś o coś prosi, to niekoniecznie trzeba robic mu na złość i robić wprost przeciwnie?
Nie podpieram się tym, kim jestem w realu, aby zyskać większe uznanie w mikronacjach.

Ja się nigdy nie podpierałem. I nie będę podpierał.
próbuje Wasza Wysokość mnie rozgryźć, co się Waszej Wysokości nie udaje.
Bo nie jestem psychologiem. Ale zastanawia mnie Pana zaciekłość. Zapiekła zaciętość. Czy ja Panu na jakiś odcisk nadepnąłem?
Sympatie czy antypatie nie mają tu nic do rzeczy.
Zapewne nie. Ale Pana niechęć do mojej skromnej osoby widoczna jest na kilometr. A mi jest przykro, bo nie lubię, jak mnie ktoś nie lubie - i to jeszcze nie wiedzieć czemu...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2031 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 15:35:29 »
Wasza Wysokość na każdym kroku ucieka w real. Co mnie obchodzą Wasze ambicje w realu? Osobiście jestem osobą stosunkowo dobrze chroniącą swoją prywatność i własny "real", o którym nie opowiadam na prawo i lewo non stop. Życie, w którym mikronacje są moim hobby, nie jest wprzęgnięte w to hobby. Nie podpieram się tym, kim jestem w realu, aby zyskać większe uznanie w mikronacjach. Z Waszą Wysokością jest inaczej. Kościński w partii, Kościński w gazecie, Kościński w telewizji... co chwile Kościński, którego nikt inny poza Waszą Wysokością do mikronacji nie wprowadził i nie oznajmił mikronautom kim jest, a teraz ma pretensje, że używa się tego nazwiska, identyfikuje się Waszą Wysokość po realnych personaliach, wie, czym się Wasza Wysokość zajmuje - sam WW dał te informacje ludziom! No chyba, że to te Wasze klony rozdawały te informacje, to rozumiem, czemu zostały w końcu zabite. Znaczy to: nie warto hodować klonów, bo się obrócą przeciw hodowcy :D

(-) Daniel von Witt

Tą wypowiedzią złamał Pan Kodeks Cywilno-Karny RB, a za czyn popełniony grozi kara wygnania...
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2032 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 15:39:48 »
Jednych to śmieszy, innych nie, ale żeby od razu Policja Państwowa. Dajcie spokój :/

(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2033 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 15:42:33 »

Tą wypowiedzią złamał Pan Kodeks Cywilno-Karny RB, a za czyn popełniony grozi kara wygnania...
Enoq, nie grozi się gościom zagranicznym. Jest to jedno  tych miejsc gdzie można dyskutować a von Witt używa dopuszczalnego języka wiec nie wzywaj  KCK na daremno.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Daniel von Witt

• Dreamlandczyk
  • Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2034 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 16:01:24 »
Liczne hasselandzkie klony są wytworem Pańskiej wyobraźni, ale już mi się nie chce o tym pisać - i tak Pana nie przekonam. Nie ma Pan argumentów, więc mnoży Pan moje rzekome klony. To jest tak jak Sowieci do Amerykanów: "a u was biją Murzynów". Proszę się przyjrzeć, ile razy wymienił Pan klony w swoim poście. Te klony to Pana bezsilność.
W pierwszej kolejności były wytworem wyobraźni Waszej Wysokości. Tak bardzo żeście o tym fantazjowali, że jeden z Waszych klonów Was nawet uwięził. Potem dowody, które dało się usunąć to elity Hasselandu usunęły, ale ludzie w wielu państwach pamiętają o czołowym multikonciarzu z Angemont :)
A teraz inna sprawa. Jak (realowo) byłem dziennikarzem, to był sens jawnie funkcjonować w mikronacjach. Ostatecznie, szczyty OPM odbywały się w mojej redakcji. I to był dobry pomysł - mieliśmy dofinansowanie i reklamę. Jednak (realowo) zmieniłem pracę; jej elementem jest mówienie czegoś dla prasy, dla radia i TV. Natomiast z różnych względów nie jest wskazane łączenie tej pracy z mikronacjami. Oczywiście; każdy może wiedzieć, kim jestem w realu. To nie jest zbyt skomplikowane. Istotne jest jednak dla mnie, by w mikronacjach nie łączyć mojej działalności mikronacyjnej z realową. Taka była i jest moja prośba; ludzie życzliwi i wyrozumiali chyba rozumieją, że jak ktoś o coś prosi, to niekoniecznie trzeba robic mu na złość i robić wprost przeciwnie?
Ale co to ludzi obchodzi? Sam Wasza Wysokość sobie piwa nawarzył to teraz je pijcie. Gaz uleciał, "siki" się zrobiły? Trudno. Nikt Was nie zmuszał do łączenia aktywności, nikt nie zmuszał pod takimi a nie innymi personaliami.
Bo nie jestem psychologiem. Ale zastanawia mnie Pana zaciekłość. Zapiekła zaciętość. Czy ja Panu na jakiś odcisk nadepnąłem?
Co ja poradzę? Jestem jaki jestem :D
Zapewne nie. Ale Pana niechęć do mojej skromnej osoby widoczna jest na kilometr. A mi jest przykro, bo nie lubię, jak mnie ktoś nie lubie - i to jeszcze nie wiedzieć czemu...
Nikt nie lubi, jak się go nie lubi :) Ale był też taki fajny serial komediowy "Co ludzie powiedzą" - polecam szczególnie tym, którzy przejmują się cudzym zdaniem i robią coś tylko po co, aby inni widzieli ich w superlatywach :)
Zamiast na Króla powinni WKM przyjąć w Hasselandzie na kata.

(-) Daniel von Witt

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2035 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 16:03:56 »

Enoq, nie grozi się gościom zagranicznym. Jest to jedno  tych miejsc gdzie można dyskutować a von Witt używa dopuszczalnego języka wiec nie wzywaj  KCK na daremno.
Wow, Akrypa mówi coś mądrego. Czuję się jak Symeon po zobaczeniu Jezusa.
*wzruszon bardzo

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2036 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 17:28:35 »
O! Szanowny Pan de Crime nie jest komunistą? To o co chodzi na tym zdjęciu?

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2037 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 18:30:00 »
Tu nie chodzi o język, ale przywoływanie do rozmów świata realnego, co jest surowo zakazane. A na zdjęciu powyżej to chyba przedstawiciele Wandystanu trzymają flagę o ile się nie mylę.

Offline Daniel von Witt

• Dreamlandczyk
  • Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2038 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 19:15:34 »
Tu nie chodzi o język, ale przywoływanie do rozmów świata realnego, co jest surowo zakazane. A na zdjęciu powyżej to chyba przedstawiciele Wandystanu trzymają flagę o ile się nie mylę.
To Piotr Paweł I ma chyba jakiś specjalny immunitet w tym zakresie, co jedynie jeszcze bardziej świadczy o tym, jak bardzo się w Bialenii zabetonował. Co chwilę opowiada o realu i to w wątkach mikronacyjnych, choćby w tym.

(-) Daniel von Witt

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • Jestę Hardkorę
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2039 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 21:49:31 »
Przekazuję wiadomość od Pawła Zanika:
Szanowny Piotrze Pawle I,

Prawisz, że traktujesz mikronacje jako zabawa, to skąd te chore regulacje dotyczące zakładania partii politycznych, tworzenia procesu legislacyjnego zgodnego z chorymi normami realnymi, moderacji dyskusji, wymyślania, że dana jednostka jest terrorystą, kiedy nic za tym nie przemawia... Ja, Paweł Zanik, skompromitowałem twój projekt opeemowy, a niejaki Accondicionado Cerebro skompromitował twoje zagrywki w Hasselandzie. Przypomnieć Ci twoje domniemane v-zejście na zawał serca, a potem jak nigdy nic mówiłeś, że nic takiego nie zaszło i przyciszyłeś sprawę. Po prostu łżesz tak jak łżesz w swojej gazetce i okłamujesz Polaków, bo pewne służby Ci za to płacą.

Po drugie, ja Ciebie nie eliminuje z życia publicznego w mikronacjach, a Ty ludzi eliminujesz bez żadnych skrupułów!!! To jest kurwa twoja zabawa? W OPM robiłeś ze swoimi kumplami to samo pod przykrywką tego waszego chorego prawa i robiłeś to względem CAŁYCH MIKRONACJI! Teraz znowu się tłumaczysz jakimś prawem, które jest tak sprzeczne ze sobą, że potrafisz teraz przekładać swoją chorobę psychiczną (tak samo jak Kamiński) na innych i jesteś w stanie eliminować już nie całe mikronacje, ale poszczególne JEDNOSTKI, które Ci nie pasują. Chyba nie muszę Ci przypominać, że w OPM utworzyłeś takich potworów, że byli w stanie zjeść tego dobrotliwego dziadunia, który im pokazał jak należy się łączyć, a w przypadku jakiegoś odchylenia od ogółu, to należy wydalać. Nie zapomnę Ci tego, Kościński, jak bardzo potrafisz łżeć pod publiczkę, a tych ataków na Markusa Vilandera, fałszowania jego wypowiedzi, robienia z niego dziwaka i tych włamów na gadu-gadu w celu jego eliminacji ze sceny politycznej, to Tobie i w Ciebie zapatrzonych po prostu nie daruję.

Zatem, nie wkurwiaj mnie Piotruś, bo faktycznie ktoś Ci zajebie kiedyś z bejsbola.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2040 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 21:56:05 »
Żałosne. Nie ma to jak wybrać osobę, która nam nie pasuje, skrzyczeć, opluć i grozić. To zachowanie poniżej wszelkiego poziomu...

A co do artykułu Pana Witta, czytałem i się z nim nie zgadzam. Choćby z tego względu, że w artykule Piotr de Zaym przedstawiony jest jako super-tyran, mistrz spisków, knować i polityki, a rzeczywistość jest zupełnie inna. A właściwie taka, że nie umniejszając roli Króla-Seniora, przestał on już być główną postacią Królestwa, ale w Bialenii nigdy nie był. Już od dawna w Królestwie są nowi liderzy, nowi przywódcy. A doświadczony Piotr de Zaym jest naszym doradcą, ze względu na zdobytą przez lata wiedzę i umiejętności. Doradcą, a nie mistrzem marionetek. Przypominanie afery klonowej, która miała miejsce jeszcze w 2014 (!) jest już tylko próbą według mnie na siłę pogorszenia wizji Piotra de Zaym wśród opinii publicznej.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2041 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:04:52 »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Jan Lubomirski-Dostojewski

• Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 10
  • "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
    • NPE: BI15090100084
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2042 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:07:44 »
Po prostu pewne osoby się nie zmienią , bandyta grożący wszystkim , w duszy pozostanie bandytą, kloner będzie miał opinię osoby beznadziejnej, a wyzywanie się nawzajem tylko pogłębsza. Nie mówię , że nie można wyrazać swojego zdania, ale przecież można to zrobić , w sposób kulturalny. Jeżeli p. Witt widzi osobę WKM , jako osobę , która robiła\robi  rzeczy złe i nieprzyzwoite , to najlepszą rzeczą jest pracowanie nad poprawą swojego wizerunku. Pewnych rzeczy się nie zapomina. I przestańcie się kłócić , bo to męczące.
Jan Lubomirski, pan na Korsuniu, naczelny wódz sił zbrojnych Abachazji, rotmistrz w szeregach Rzeczplitej, członek pocztu hetmańskiego.
Komtur Wielki Zakonu Krzyżackiego.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2043 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:22:11 »
Po prostu pewne osoby się nie zmienią , bandyta grożący wszystkim , w duszy pozostanie bandytą, kloner będzie miał opinię osoby beznadziejnej, a wyzywanie się nawzajem tylko pogłębsza. Nie mówię , że nie można wyrazać swojego zdania, ale przecież można to zrobić , w sposób kulturalny. Jeżeli p. Witt widzi osobę WKM , jako osobę , która robiła\robi  rzeczy złe i nieprzyzwoite , to najlepszą rzeczą jest pracowanie nad poprawą swojego wizerunku. Pewnych rzeczy się nie zapomina. I przestańcie się kłócić , bo to męczące.
Zgadzam się, jednak uważam że nie powinno się postrzegać osoby na podstawie błędów i niepowodzeń z przeszłości. Moim zdaniem każdy zasługuje na drugą szansę, jeśli jest w stanie zaakceptować swój błąd i ponieść za nie konsekwencje. Natomiast z większością artykułu P. Witta po prostu nie mogę się zgodzić, bo zakrawa on o teorie spiskowe, a większość przedstawionych w nim informacji jest całkowicie niemerytorycznych i nie ma poparcia w rzeczywistości.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2044 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:27:42 »
Tak sobie czytam p. Zanika...
tych włamów na gadu-gadu w celu jego eliminacji ze sceny politycznej
Przez lata pracowalem na Macintoshu. Nie bylo gg na Macintosha. Moje proby zainstalowania jakiegos programu ktory pozwolilby mi pisac na gg, jakies i-gadu, konczyly sie niepowodzeniem...
I tu jest sedno tekstow p. Zanika, ktory obrazil sie na OPM za to, ze nie polubil niejakiego Vilandera oraz jego Wurstlandii - i to, jak widac, obrazil na lata. Ja nie mialem jak sie wlamywac na gg.
Cale to jego gadanie jest jak ten kawalek na gg. I rownie mnie obchodzi, podobnie jak "Kretek blady".

Ps. Na Chrome wcielo mi polskie znaki. Ktos, kto nie jest p. Zanikiem, chocby Pan von Witt, wie moze, co zrobic?...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2045 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:31:43 »
Przez lata pracowalem na Macintoshu.
Burżuj! :p
Ale mimo to proszę go nie obrażać a Fiodora upomne, że to co wyślę jako wypowiedź kogoś innego będzie podlegało pod jego odpowiedzialność prawną.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

Offline Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza

• Zainteresowany
  • *
  • : 3
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2046 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:36:11 »
Ps. Na Chrome wcielo mi polskie znaki. Ktos, kto nie jest p. Zanikiem, chocby Pan von Witt, wie moze, co zrobic?...
Należy nacisnąć shift ctrl lub shift alt w przypadku gdyby nie działało to zmienić ustawienia języka na polski programista. 

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2047 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:51:54 »
Fiodora upomne, że to co wyślę jako wypowiedź kogoś innego będzie podlegało pod jego odpowiedzialność prawną.

Sprzeciw! Na jakiej podstawie?

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • Pałowniczka
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2048 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:54:21 »
Fiodora upomne, że to co wyślę jako wypowiedź kogoś innego będzie podlegało pod jego odpowiedzialność prawną.

Sprzeciw! Na jakiej podstawie?

Jeśli udostępnie w cytacie film porno i powiem, że wysłał mi to Jan Dzban to nie mozna tego usunąć? 

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2049 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 23:04:05 »
Jeśli udostępnie w cytacie film porno i powiem, że wysłał mi to Jan Dzban to nie mozna tego usunąć?

No tak, bo to raczej "prezentowanie pornografii, erotyki", ale jeśli chcemy kogoś karać za przytoczenie czyjejś opinii, to może się to doprowadzić do sytuacji kuriozalnych.