Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 199041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza

• Zainteresowany
  • *
  • : 3
    • Odznaczenia
Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #2175 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 22:08:37 »
Markus możliwe, tylko liczba tych 300 osób jest mocno naciągana(afery Al Rajnu i Surmenii) co daje nam jakieś ok 250 ludzi, optymistycznie patrząc. Kilku tysięcy ludzi tutaj nie ściągniemy, ale gdyby nasza liczba oscylowała w okolicach 1000 osób to według mnie byłoby nieźle, bo liczba projektów i pomysłów, którym brakuje tylko ludzi według mnie jest spora, a i tym, którzy już w to weszli(w mikronacje) nie zawsze się chce lub nie mają czasu.   

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2176 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 22:13:06 »
Markus możliwe, tylko liczba tych 300 osób jest mocno naciągana(afery Al Rajnu i Surmenii) co daje nam jakieś ok 250 ludzi, optymistycznie patrząc. Kilku tysięcy ludzi tutaj nie ściągniemy, ale gdyby nasza liczba oscylowała w okolicach 1000 osób to według mnie byłoby nieźle, bo liczba projektów i pomysłów, którym brakuje tylko ludzi według mnie jest spora, a i tym, którzy już w to weszli(w mikronacje) nie zawsze się chce lub nie mają czasu.
Przecież nawet łącznie z tymi klonami w lipcu 2015 szacowano liczbę mikronautów na około 280 osób. Na moje oko, faktycznych obecnych uczestników będzie trochę ponad 200.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2177 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 22:14:12 »
A mi wydaje się, że ten okres nie minął i wciąż można mikronacje promować. Dlaczego elitarna? Czy niebyłoby lepiej, gdyby państw wielkości Sarmacji i Bialenii było z 10? zeby wreszcie pojawiła się dyplomacja, polityka międzynarodowa, a problemy wewnętrzne przestały co chwila powodować kryzys aktywności?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #2178 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 22:23:25 »
Wspólna promocja mikronacji to wprawdzie piękna, ale jednak tylko utopia. ;)

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2179 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 22:24:27 »
Przecież nawet łącznie z tymi klonami w lipcu 2015 szacowano liczbę mikronautów na około 280 osób. Na moje oko, faktycznych obecnych uczestników będzie trochę ponad 200.

No może bez przesady, bo grupa mikronautów liczy 186 osób, a jednak nie każdy do niej należy. Jednak musimy rozróżnić dwie grupy ludzi, a mianowicie - aktywni mikronauci oraz nieaktywni mikronauci. Aktywnych jest może niecałe 150 osób, a nieaktywnych 300 - 400. Niestety starsze pokolenie odeszło na emeryturę, a młodych ludzi nie interesują takie zabawy jak wirtualny świat, dlatego mikroświat skurczy się jeszcze bardziej i w żaden sposób temu nie zaradzimy. Nawet jeślibyśmy wystartowali z jakąś akcją spamerską, to wątpię czy nawet 10 osób by zasiliło nasze szeregi. Niestety. 

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2180 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 22:30:21 »

No może bez przesady, bo grupa mikronautów liczy 186 osób, a jednak nie każdy do niej należy. Jednak musimy rozróżnić dwie grupy ludzi, a mianowicie - aktywni mikronauci oraz nieaktywni mikronauci. Aktywnych jest może niecałe 150 osób, a nieaktywnych 300 - 400. Niestety starsze pokolenie odeszło na emeryturę, a młodych ludzi nie interesują takie zabawy jak wirtualny świat, dlatego mikroświat skurczy się jeszcze bardziej i w żaden sposób temu nie zaradzimy. Nawet jeślibyśmy wystartowali z jakąś akcją spamerską, to wątpię czy nawet 10 osób by zasiliło nasze szeregi. Niestety.
Ja tylko o aktywnych mówiłem, bo na grupę to całą zgraję emerytów Sarmaci pododawali. A przynajmniej jeden z emerytury wrócił.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
  • : 22
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2181 dnia: Pon, 04 Kwi 2016, 23:00:59 »
Osobiście uważam, że to byłoby już nie to samo i narazilibyśmy się na samo destrukcję.
Samodestrukcja? Nie kuś, nie kuś…

Czy niebyłoby lepiej, gdyby państw wielkości Sarmacji i Bialenii było z 10?
Patrząc na to że Sarmacja i Bialenia reprezentują soba poziom jaki reprezentują (szczególnie Bialenia, patrz ostatnie działania tow. Dostojewskiej-Swarzewskiej i tow. Swirydiuka), zaś jedynym państwem jakie przedstawia poziom JAKIKOLWIEK jest średniej wielkości Dreamland, nie, nie byłoby lepiej.

inb4 Swarzu 'lepiej być wielkim i żenującym'
Paulina Natalia Wileńska
prezydentka Mandragoratu Wandystanu

Offline PrezerwatywTradycja

• Lokator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2182 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 00:22:03 »
Polyna zjedz snikersa.
{~} Prezerwatyw Tradycja Radziecki

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2183 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 12:21:49 »
Jest nas w mikronacjach mało. Na tyle mało, że znamy się już dobrze niemal wszyscy. Coraz więcej zna się z reala. To wyklucza politykę, bo w wyborach programy nie liczą sie już prawie w ogóle - liczą się znajomi lubiani (głosujemy "za") i nielubiani ("przeciw").
Żeby mikronacje mogły mieć minimum polityki, to musiałyby liczyć - bo ja wiem? - po minimum 50 osób chyba. Promocja realowa jest możliwa. Żeby nie być gołosłownym, dojdzie do kolejnej próby "ożywienia trupa": https://www.facebook.com/StowarzyszeniePolskichMikronacji/
a to w związku ze zmianami w prawie o stowarzyszeniach. Zebranie odbędzie się w Warszawie; liczę na obecność co najmniej sekretarza SPM, który sie tu przecież wypowiadał s tym wątku, a kto jeszcze przejdzie? Kolego sekretarzu, proponuję rozmowę PW  B)
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline RCA

• Kaizer-Senior Cesarstwa Valhalli
  • Przechodzień
  • *
  • : 5
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2184 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 13:00:12 »
Ludzi w mikronacjach jest w sumie nie więcej niż 120 osób aktywnych. Reszta jest bez znaczenia.
prof. net. Robert Janusz v-hr. von Thorn
Fryderyk I von Thorn

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2185 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 14:12:26 »
Bez przesady z tą pięćdziesiątką, moim zdaniem 20-25 osób spokojnie wystarczy, aby powstało ciekawe życie polityczne. Prawdą jest natomiast, że już coraz częściej znamy się z reala. W ZSKHiW mamy z tą sytuacją do czynienia od dawna i właściwie jedyne urozmaicenie w tej kwestii stanowili Aralczycy, którym w sumie trochę współczułem niekomfortowej sytuacji.
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2186 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 16:23:26 »
Polyna zjedz snikersa.
Radziecki zjedz penisa.
Paulina Natalia Wileńska

« Odpowiedź #2187 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 16:47:29 »
Ooo nieee, Polyna powiedziała "penis", trzeba zrobić sondę "czy jesteś za nadaniem Polynie PnG i złożenia zawiadomienia do Policji Krajowej? ". Takie słowa w stanie nadzwyczajnym są nadzwyczajnie niestosowne.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2188 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 17:30:24 »
Ooo nieee, Polyna powiedziała "penis", trzeba zrobić sondę "czy jesteś za nadaniem Polynie PnG i złożenia zawiadomienia do Policji Krajowej? ". Takie słowa w stanie nadzwyczajnym są nadzwyczajnie niestosowne.
A teraz ty powiedziałeś "penis" cytując Polynę, więc ja zacytowałem ciebie i Polynę. Trzeba dać potrójną sondę!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2189 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 19:52:24 »
A teraz ty powiedziałeś "penis" cytując Polynę, więc ja zacytowałem ciebie i Polynę. Trzeba dać potrójną sondę!
"Potrójną sondą" to Cię będą badali ałuscy naukowcy w Wienbadzie.

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2190 dnia: Wto, 05 Kwi 2016, 20:01:46 »
"Potrójną sondą" to Cię będą badali ałuscy naukowcy w Wienbadzie.
Mogą spróbować podwójną. Styknie się gdzieś w żołądku.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Polyna

• Przechodzień
  • *
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2191 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 12:00:22 »
Trzeba dać potrójną sondę!
Igzaktli. Spotkamy się w sondzie!
Paulina Natalia Wileńska

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2192 dnia: Śro, 06 Kwi 2016, 16:43:53 »
Tymczasem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że ktoś zapomniał zapłacić za miejsce na serwerze, z którego korzystała Rotria...

EDIT: Mała aktualizacja: dzisiaj forum Rotrii już działa, ale nie działa strona główna - odwrotnie, jak to miało miejsce wczoraj. Podejrzana sprawa - czyżby atak Ałustrii (http://www.alustria.oxn.pl/viewtopic.php?pid=169#p169)? ;)

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2193 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 16:36:49 »
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

« Odpowiedź #2194 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 16:39:35 »
Karol, zły człowieku, dlaczego udajesz króla Skarlandu, a jesteś bialeńskim trollem, żenada.

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2195 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:46:52 »
Powiem Wam, że (prawie się) przejąłem. Pytanie tylko która strona tutaj tak naprawdę straciła, czy ta zdolna wyłącznie do gadania i wypłakiwania się sobie wzajemnie w rękaw, czy ta, która jest zdolna do działań i elastyczności i nie przejęła się zbytnio dziecinadą odstawianą przez co poniektórych mieszkańców niedoszłego partnera? Odpowiedź raczej nasuwa się sama.

Powiem jeszcze tylko jedno: Kugaria miała naprawdę duży potencjał, szkoda tylko, że tuż po zniknięciu Chana, okazało się, że ta petarda, to tak naprawdę niewypał...

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

« Odpowiedź #2196 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:47:59 »
http://www.caba.oxn.pl/viewtopic.php?id=2135
Brodria znalazła się w unii personalnej z Abachazją.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2197 dnia: Czw, 07 Kwi 2016, 18:48:48 »
Powiem jeszcze tylko jedno: Kugaria miała naprawdę duży potencjał, szkoda tylko, że tuż po zniknięciu Chana, okazało się, że ta petarda, to tak naprawdę niewypał...

Petarda, powiadasz?

Spoiler: pokaż

http://www.caba.oxn.pl/viewtopic.php?id=2135
Brodria znalazła się w unii personalnej z Abachazją.

A Kim Myong Won następcą tronu w Brodrii i w Abachazji.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2198 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 11:05:26 »

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2199 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 18:50:21 »