Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 200863 razy)

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #2650 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 12:58:08 »
U nas póki co najaktywniejsi ostatnio są Ronon...
No ja to specjalnie aktywny ostatnio nie jestem... Ale tak już mam - okres letni to dla mnie szczyt aktywności w innym, realowym hobby oraz okres gdzie muszę wykonywać pracę "za dwóch". Stąd brak czasu na robienie grafik, obrazków z gier itd. Coś tam czasem napiszę z telefonu jak choćby w tej chwili.

Widać w Dreamlandzie nie banuje się aktywnych obywateli.

Może, nie wiem... Wiem za to, że "aktywność" polegająca na wklejaniu kilkudziesięciu jednozdaniowych i wulgarnych postów to żadna aktywność. Mam ten post skopiować 40 razy? Będzie 40 postów do statystyki... i wyższe miejsce w "rankingach".

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2651 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 13:44:09 »
Ja jestem zdecydowanie po maturze... A Daniel von Witt jest niewątpliwie wybitnym politykiem, ma tylko dwie wady: skłonność do przyjmowania teorii spiskowych i nadmierną stanowczość przy podkreślaniu swoich racji. Ale jestem przekonany, że zdoła tych wad się pozbyć  :)
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2652 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 15:32:59 »
Bialeński cyrk w Dreamlandzie... Żal patrzeć, jak Prezydent Dostojewska dalej psuje wizerunek kraju na arenie międzynarodowej, szkodzi jego interesom, robi zwyczajnie wstyd i jakąś hucpę, negując fakty. Doskonale pamiętamy stan nadzwyczajny, internowania opozycji, zastraszanie, wypowiedzenie wojny innemu państwu i wiele innych rzeczy. Nie damy się na to nabrać jeszcze raz, nie damy się znów omamić i, parafrazując klasyka - Andrzeja Swarzewskiego, "Nigdy więcej Swarzewskiej-Dostojewskiej!".
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2653 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 16:10:32 »
"Pani Prezydent Dostojewska" ośmiesza siebie. Aż się dziwię jak widzę, co wypisuje. Jej ewentualny powrót do Bialenii oznaczałby ośmieszenie Republiki Bialeńskiej. Natomiast zdumiewają mnie słowa Andrzeja Swarzewskiego, który tej "Pani Prezydent" oferuje pomoc prawną. Andrzeju, naprawdę chcesz jej tu, u nas? Przy chamstwie, jakie prezentuje, przy oczernianiu Bialenii i Bialeńczyków, przy nienawiści jaką zieje do innych? To może od razu ściągnąć Fiodora, a może jeszcze i Zanika, będziemy mieli wtedy ubaw a la wczesna Ciprofloksja, czyli "mikronację fekalijną", gdzie obrzucali się nie błotem, a czymś zupełnie innym?...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2654 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 16:33:41 »
Cóż, ja tam rozumiem Andrzeja. To pożyteczna dla społeczności osoba - niestety, tylko do momentu, kiedy zacznie swoje regularne fochy. A szkoda.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2655 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 17:08:32 »
Kodeks wciąż jest niegotowy, ale pomyślę o ustawie abolicyjnej oraz wprowadzającej moratorium na wykonywanie kary śmierci. I Sasza oraz Fiodor będą mogli wrócić. Oczywiście, jeśli Parlament przegłosuje ustawę. Ale to jutro.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2656 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 17:44:11 »
Moim zdaniem tacy urodzeni frustraci wcale nie są szkodliwi. Po prostu nie należy powierzać im odpowiedzialnych stanowisk i niech sobie żyją.
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2657 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 17:51:53 »
Natomiast zdumiewają mnie słowa Andrzeja Swarzewskiego, który tej "Pani Prezydent" oferuje pomoc prawną.

Miłość jest ślepa niczym Temida!

Nowa gazeta w Dreamlandzie - czyli "Prawda" o Republice Bialeńskiej!
http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=143&t=5502
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Robert Dąbski-Hans

• Przechodzień
  • *
  • : 3
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2658 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 20:16:29 »
To taki brukowiec w stylu "Tylko Polska", "Krytyka Polityczna" czy "Der Sturmer". Z mojej perspektywy spór ten jest tak przesadzony, że w żadnym calu nie jest smaczny.
RDH

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2659 dnia: Śro, 13 Lip 2016, 20:55:51 »
Przestaję wydawać "Kochanka", bo moja gazeta nie pójdzie do łóżka z takim szmatławcem.
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2660 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 09:54:49 »
Ubawiłem się czytając "Prawdę". Zwłaszcza rozbawił mnie ten fragment:
Hasselandczycy nie kryją się zbytnio ze swoimi planami, a jedynie głupcy nie dostrzegają zachodzących procesów, których celem jest unicestwienie wszystkich tych, którzy w niedalekiej przyszłości mogliby stanowić problem na drodze do dominacji Królestwa, która nota bene już się rozpoczęła.
No więc ujawnię, że Hasseland chce o wiele więcej. Po hasselandyzacji Brodrii i Bialenii przyjdzie czas na hasselandyzację Sarmacji - tak, tak, ostatecznie byłem w niej ładnych parę lat i mam tam swoich agentów! - potem czas na hasselandyzację Dreamlandu, co osiągniemy przez hasselandyzację Wandystanu; nie zdradzę tajemnicy, jeśli powiem, że pewien znany Wandejczyk (Wandystańczyk? Wandystanin?) prezentujacy antyhasselandzkie poglady to w rzeczywistości nasz agent J-22 (o szczebel lepszy od J-23!!!).
A tak ogólnie to - cóż, "Prawda" robi Hasselandowi super reklamę, dziekuję!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2661 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 10:13:05 »
Sprostowanie do treści gazety - nazywam się Hufflepuff.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2662 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 10:27:16 »
I jeszcze jedna uwaga ogólna. Owszem, konflikty i spory napędzają aktywność w mikronacjach, jednak jest to aktywność polegająca głównie na wzroście liczby postów - na dłuższą metę bez efektu. Sprowadzenie tu pani eksprezydent i na dodatek Fiodora z pewnością doprowadzi do sporego konfliktu na linii oni - Hasseland, pod hasłem walki z domniemaną hasselandzką dominacją. I tak, liczba postów gwałtownie wzrośnie. Pytanie jednak, czy to nas wzmocni? Hasseland być może wzmocni, bo będziemy odpierać ataki, zwierać szeregi, grzmieć na cały mikronacyjny świat na niesprawiedliwość, jaka się dzieje. Natomiast Bialenia będzie podzielona. Ktoś zechce wesprzeć "jedynych słusznych Bialeńczyków", ktoś nie zechce. Będzie wielkie zamieszanie i zamiast rozwoju - dyskusja, spór, podziały.
Jak tego chcecie, to proszę bardzo. Jak chcecie osłabić Bialenię wygenerowaniem absurdalnego sporu wewnętrznego, to ten spór wywołajcie. Wasza decyzja - ja nie jestem ani w Rządzie, ani w Parlamencie.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2663 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 10:45:25 »
Wydaję mi się, że nasz prezydent powinien zareagować oficjalnie na wybryki Swarzewskiej-Dostojewskiej i Swirydiuka, którzy w Dreamlandzie snują plany stworzenia Kancelarii Prezydenta Republiki Bialeńskiej na Uchodźstwie, co mogłoby doprowadzić do dualizmu władzy wykonawczej w kraju i zagranicą.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2664 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 13:34:41 »
Póki co, to nie widzę podstaw do oficjalnej interwencji Kancelarii Prezydenta RB w Dreamlandzie.

Edit:
Aleksandra od słów przechodzi do czynów:
http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=370&t=5508
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2665 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 14:19:22 »
Po prostu turlam się ze śmiechu!!!!
No, jeśli to uchwalą, to będzie kupa zabawy.
Taaaa, sprowadźmy ją do Bialenii. Będziemy mieć całą, wielką kupę zabawy...

edit: J-22 - ruszaj do akcji! masz do dyspozycji J-24 i J-73!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2666 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 15:54:28 »
Sama treść uchwały może i nawet dość dobrze sformułowana, ale Pani Prezydent ktoś chyba powinien wytłumaczyć, że Król-Senior... żartował. I nadal uważam, że interwencja Prezydenta jest potrzebna, bo Swarzewska-Dostojewska musi zdawać sobie sprawę, że strona bialeńska nie jest w stosunku do niej dobrze nastawiona i że działania, które czyni, szkodzą państwu i jego reputacji. Zakładanie uchodźczych, prezydenckich kancelarii w Dreamlandzie jest działaniem ewidentnie negatywnym i liczę, że się temu przeciwstawimy.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2667 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 16:08:56 »
Hmmmm jak ktoś nie potrafi dostrzec żartu czy ironii, to ma ogromny problem. Owszem, bywają żarty mało śmieszne lub niejasne. W tym co napisałem jednak wszystko jest absolutnie jasne. Zaczynam się zastanawiać, czy pani Swarzewska-Dostojewska, robiąc nam tak rewelacyjną reklamę i prowadząc tak prohasselandzkie działania, nie jest naszym agentem J-21, który gdzieś nam zaginął?...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Jan Lubomirski-Dostojewski

• Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 10
  • "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
    • NPE: BI15090100084
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2668 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 16:22:24 »
Nie zniknął, tylko musiał się ukryć, bo "źli Hasselandczycy" chcieli go zlikwidować.
Jan Lubomirski, pan na Korsuniu, naczelny wódz sił zbrojnych Abachazji, rotmistrz w szeregach Rzeczplitej, członek pocztu hetmańskiego.
Komtur Wielki Zakonu Krzyżackiego.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2669 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 19:14:51 »
A teraz w Dreamlandzie stwierdzili, że w systemach informatycznych Republiki Bialeńskiej występują klony:
http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=93&t=5521

Czekam na dalszy rozwój tragikomedii.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2670 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 19:24:44 »
I jeszcze jedna uwaga ogólna. Owszem, konflikty i spory napędzają aktywność w mikronacjach, jednak jest to aktywność polegająca głównie na wzroście liczby postów - na dłuższą metę bez efektu. Sprowadzenie tu pani eksprezydent i na dodatek Fiodora z pewnością doprowadzi do sporego konfliktu na linii oni - Hasseland, pod hasłem walki z domniemaną hasselandzką dominacją. I tak, liczba postów gwałtownie wzrośnie. Pytanie jednak, czy to nas wzmocni? Hasseland być może wzmocni, bo będziemy odpierać ataki, zwierać szeregi, grzmieć na cały mikronacyjny świat na niesprawiedliwość, jaka się dzieje. Natomiast Bialenia będzie podzielona. Ktoś zechce wesprzeć "jedynych słusznych Bialeńczyków", ktoś nie zechce. Będzie wielkie zamieszanie i zamiast rozwoju - dyskusja, spór, podziały.
Jak tego chcecie, to proszę bardzo. Jak chcecie osłabić Bialenię wygenerowaniem absurdalnego sporu wewnętrznego, to ten spór wywołajcie. Wasza decyzja - ja nie jestem ani w Rządzie, ani w Parlamencie.
A to już hiperbolizacja...
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline PrezerwatywTradycja

• Lokator
  • **
  • : 22
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2671 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 20:07:17 »
Gdzie są moje pieniądze? Jako agent domagam się pensji.
{~} Prezerwatyw Tradycja Radziecki

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2672 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 20:09:57 »

Zapraszam do Bajtusia.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2673 dnia: Czw, 14 Lip 2016, 20:14:57 »

Przez tajną skrzynkę proszę  :-\
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2674 dnia: Pią, 15 Lip 2016, 00:05:35 »
Krótko, bo realowo nie ma mnie teraz w Polszczy.

Po przeczytaniu wątków, w których udziela się Pani Aleksandra, na mojej twarzy pojawił się bardzo szeroki uśmiech.

Szkoda jednak, iż była Prezydent postępuje w tak karygodny sposób. W swoich wypowiedziach zaatakowała moją osobę, zaatakowała Brodrię. Na to nie będzie przyzwolenia. Pani Aleksandra zostanie pozbawiona wszelkich praw do tytułowania się "Carycą".
(-) Iwan Pietrow