Autor Wątek: Republika Brodryjska  (Przeczytany 5267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomasz Cyryl Dostojewski

• Minister Spraw Wewnętrznych
  • Żołnierz
  • Fundament
  • : 83
  • Wceadmirał BSZ, Admirał CSZ
    • NPE: BI15050900067
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Republika Brodryjska
« dnia: Pon, 08 Sie 2016, 13:29:59 »
Szanowni a Zacni.
Trzy regiony brodryjskie, Ruś Batawska,  Niklozja i Bałmucja Wschodnia łączą się aby odbudować Repulikę Brodryjską. Głowa państwa będzie prezydent wybierany na okres 4-6 miesięcy. Ja staję teraz przed wami jako tymczasowy Prezydent Republiki Brodryjskiej. Powołamy tymczasowy parlament i rząd do momentu przeprowadzenia pierwszych wyborów prezydenckich oraz parlamentarnych.  Później zaczniemy budować struktury oraz zalążki prawa oraz Sądownictwa. będziemy kontynuować rozwój Sił Zbrojnych oraz pozostałe instytucje państwowe. W nowej Brodrii obywatele będą mieli prawa ale i obowiązki i nikt nie będzie sprawował władzy absolutnej. Brodria stanie się demokracją.  W stosunkach zagranicznych będziemy chcieli nadal pozostać krajem Stowarzyszeniowym z Republiką Bialenską i rozpoczniemy ku temu rozmowy z przedstawicielami najwyższych władz Republiki Bialeńskiej. Jest nas póki co 4,  ale wspólnymi siłami i razem zbudujemy nową lepszą Brodrię. Zapraszam także wszystkich chętnych do udziału w tej inicjatywie i kontakt ze mną. Pozdrawiam.

/-/Tomasz Bagrat Dostojewski
p.o. Prezydent Republiki Brodryjskiej
Wielki Książę Bałmucji
« Ostatnia zmiana: Pią, 12 Sie 2016, 06:58:17 wysłana przez Tomasz Bagrat-Dostojewski »
Dowódca Marynarki Wojennej BSZ , Minister Spraw Wewnętrznych,
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Wielki Książę Bałmucji, Prezes partii "Jedna Brodria".
Głównodowodzący CSZ, Prezes BFS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Brodrii

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
Odp: Odrodzenie Federacji Brodryjskiej
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 13:56:00 »
Po pierwsze, nie masz realnej władzy. Po drugie, nie w twoich kompetencjach jest łączenie się regionów w jedno i zakładanie Federacji Brodyjskiej na nowo. Po trzecie, proponowałbym wpierw zawrzeć kompromis z Carem. I po czwarte, nie zakładaj nowego państwa, miej rozum i godność człowieka Tomasz.

http://screenshot.sh/ov3SsXjFnhwYp

Zastanowił mnie ten fragment rozmowy z anonimowym patriotą bialeńskim. Panie Bagrat, czy pan chce się wreszcie odłączać i tworzyć oddzielny od Brodrii kraj? Prosiłbym, aby ktoś przypomniał Związek Brodyjski i jego tragiczną historię.

Nie wiem, czy to się kwalifikuję jako zdrada, żart czy szpiegostwo na rzecz Micronatti. Prosiłbym się określić, bo można się spodziewać oskarżyciela publicznego w drodze do sądu ludowego.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 14:05:22 »
na rzecz Micronatti

To jeszcze istnieje? :D

W stosunkach zagranicznych będziemy chcieli nadal pozostać krajem Stowarzyszeniowym z Republiką Bialenską i rozpoczniemy ku temu rozmowy z przedstawicielami najwyższych władz Republiki Bialeńskiej.

Tylko że w obecnej chwili Bialenia ma podpisany układ stowarzyszeniowy z Carstwem Brodryjskim, i póki co, to Republika uznaje wyłącznie Carstwo za kontynuację Brodrii.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:01:47 »
Tomasz Dostojewski zdradził Kościół Rotryjski. Sam zabiegał o konkordat, a teraz proponuje Soborowcowi najpewniej stworzenie Kościoła Brodryjskiego. Nieładnie.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:24:30 »
Teraz pokolei. 
Nie działam na rzecz innego państwa,  ja Piotr i Fiodor oderwalismy swoje regiony od Carstwa Brodryjskiego i z tych właśnie regionów będziemy chcieli utworzyć Federację vel Republikę Brodryjską.
Panie Prezydencie,  owszem ale Federacja będzie zabiegać po upływie ważności obecnego Traktatu o podpisanie takowego układu Stowarzyszeniowego właśnie z Federacją.

Severino,  przecież ja nie zdradziłem Kościoła Rotryjskiego. To że chcę odbudowy Kościoła Brodryjskiego to nie oznacza że doszedłem z Rotryjskiego.  Po za tym to była tylko propozycja na którą Soborowcow się zgodził.  Nie jest także powiedziane że Kościół ten nie stał by się częścią kościoła Rotryjskiego w przyszłości.
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:26:14 »
Panowie, którzy zechcieli podnieść swe ręce na mnie i Carstwo Brodryjskie, chyba postradali zmysły. Jeżeli będą dalej działać w kierunku rzeczywistego oderwania terenów Carstwa Brodryjskiego, to wtedy będę wnioskował do odpowiednich instytucji Republiki Bialeńskiej o odpowiednie ukaranie zdrajców.
(-) Iwan Pietrow

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:27:29 »
Iwan musisz! Rozpocznij krwawą czystkę.
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:34:22 »
Przecież już nas wrzucił z Brodrii. A jeżeli wyrzucicie nas z Bialenii to utworzymy Federację Brodryjską albo na oddzielnym forum albo na forum innego państwa. 

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:38:26 »
Tomasz Dostojewski zdradził Kościół Rotryjski. Sam zabiegał o konkordat, a teraz proponuje Soborowcowi najpewniej stworzenie Kościoła Brodryjskiego.
Ale w sumie co mają do rzeczy jakieś religijne spory do tematu tej dyskusji? Fakt, że mamy odmienne poglądy na kwestie tego typu nie ma chyba znaczenia w innych sprawach? Tak się składa, że jestem zdeklarowanym przeciwnikiem wszelakich religii (gdyby to ode mnie zależało to bym "pogonił" te wszystkie "konkordaty") - a jednak w wielu (nawet chyba większości) innych kwestiach się zgadzamy... Czasem nawet gdy trzeba "walczyć ostro"... Nieprawdaż Severino?

Powołamy tymczasowy parlament i rząd do momentu przeprowadzenia pierwszych wyborów prezydenckich oraz parlamentarnych. [...] W nowej Brodrii obywatele będą mieli prawa ale i obowiązki i nikt nie będzie sprawował władzy absolutnej. Brodria stanie się demokracją.
A ja mam mieszane uczucia... z jednej strony uważam tworzenie nowych państw, przy znikomej tak naprawdę ilości ludzi bawiących się w mikronację za nieco pozbawione sensu, ale z drugiej jako demokrata i przeciwnik monarchii wszelakich (choć bez przesady - nie "patologicznie", ale politycznie i ideologicznie) rozumiem i popieram dążenie części Brodryjczyków do państwa demokratycznego o republikańskim, parlamentarnym ustroju.

Przyznam jednak, że chętniej bym widział tych chętnych do aktywnych działań w Republice Bialeńskiej - miejsc do zagospodarowania jest przecież wiele, a i wiele dziedzin życia Republiki czeka na chętnych do pracy. Może jednak lepiej po prostu opuścić nieprzyjazny kraj i zająć się pracą w republikańskiej Bialenii, zamiast kolejnej próby tworzenie nowego państwa?

Pod przemyślenie poddaje... Choć osobiście z oczywistych powodów (już choćby demokratycznych poglądów) wolałbym widzieć Brodrię jako parlamentarną republikę, a nie "zamordystyczną" monarchię. I w razie konieczności wesprę każdą demokratyczną inicjatywę dobrym słowem i ewentualnym głosem przy jakiś rozstrzygnięciach wyborczych - to jednak jako Bialeńczyk z urodzenia i zamiłowania wolałbym zaprosić tych chcących działać w demokratycznym państwie do naszego Kraju...

Może warto przyjrzeć się Rzeszy Bialeńskiej - tam jest wielkie pole do popisu dla ambitnych i miejsc do zagospodarowania. Czy trzeba od razu mieć własne państwo? Być premierem czy prezydentem? Może da się spełnić swoje ambicje jako burmistrz dużego miasta? Może jako zarządca jakiegoś obszaru (miejsca jest dość) - przecież to może być równie ciekawe jak nowe i pewnie w sumie "karłowate" chyba państwo.

Przecież również można mieć własną flagę i godło miejskie... można tworzyć prawa miejskie, można tworzyć "rady miejskie" na wzór parlamentów itd. Jak ktoś ma dobre chęci to może poprowadzić "swoje miasto" dużo ciekawiej niż niektórzy tworzą "wielkie i pustawe" kraje... Gdy zobaczę prężnie działające miasto to chętnie zgodzę się i na militarne możliwości - np. jednostki lokalnej na prawach elementu wojsk OT. Pewnie i Maciej nie miałby nic przeciwko lokalnej policji miejskiej itd. Sądzę, że gdybyście tak w kilka osób pokazali jak prężnie działa Wasze miasto to Lew Wolnogradu rozbudowałby Wam miejski dział o co byście potrzebowali. Pokażcie co potraficie w skali nieco mniejszej niż państwo... Czy trzeba zaraz sięgać po własne państwa? Zbudujcie np. wielką i prężną aglomerację... W realu niektóre są dużo ludniejsze i bogatsze niż wiele państw... czemu nie możecie spróbować w wirtualu? Pokażcie co potraficie! Niech żałują potem Ci co Was gnębili i przeganiali...

To może jednak dacie się zaprosić do Rzeszy Bialeńskiej, zamiast kombinować coś co w sumie może się okazać kolejnym "chwilowym v-państwem".
« Ostatnia zmiana: Pon, 08 Sie 2016, 15:49:41 wysłana przez Ronon Dex »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 15:44:57 »
Wszem i wobec ogłaszam w iż nieuznajemy Iwana Dostojewskiego za władcę Brodrii,  a także nieuznajemy jego Ukazów Carskich,  zwłaszcza o odebranych nam ziem. Chciałbym przypomnieć iż Bałmucja została mi nadana w dożywotnie władanie bez względu na okoliczności. 

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 16:03:14 »
Tomaszu, które to już państwo w tym roku próbujesz założyć? Nie udała się Gotlandia to nadszedł czas na Federację Brodryjską? Skoro nie odpowiada Ci władza absolutna Cara czemu głosowałeś za zmianą konstytucji CB?

Moja dobra rada - odkup swoje winy w obozach pracy i działaj na rzecz swojego kraju zamiast przyczyniać się do kolejnych podziałów i rozpadów.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #11 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 16:08:30 »
Apeluję do Cara o podjęcie rozmów z Prezydentem Bagratem Dostojewskim.
Jednocześnie, proszę Prezydenta Bagrata Dostojewskiego o nie używanie nazwy Federacji Brodryjskiej. Zgodnie z Traktatem Trójstronnym jej sztandary wciąż są przechowywane w bialeńskim Pałacu Prezydenckim.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 16:20:35 »
Ja pragnę zaapelować do wszystkich o spokój i rozsądek. Rozsądek - to nietworzenie już nie mikronacji, a nanonacji...
Królestwo Hasselandu nie uznaje samozwańczego tworu, mieniącego się "Federacją Brodryjską". Uznajemy Carstwo Brodrii i jego konstytucyjne władze, zachęcając przy tym Cara do działań koncyliacyjnych i nieograniczania demokracji.
Jednocześnie gotów jestem służyć jako mediator, przy jednym warunku - braku jakichkolwiek warunków wstępnych od stron mediacji.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #13 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 16:24:49 »
Ja mogę pełnić rolę mediatora razem z Szanownym Przedmówcą. Zależy mi na dobru Brodrii oraz apeluję o rozsądek i dialog!

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 16:52:28 »
Apeluję do Cara o podjęcie rozmów z Prezydentem Bagratem Dostojewskim.

Od razu mówię, iż nie będę rozmawiał nad zmianą ustroju w Brodrii. Nie po tym, co nastąpiło. Arne i Tomasz przeprosili za pucz, a następnie, wespół z Fiodorem, postanowili oderwać trzy regiony Carstwa. Za to mam iść na ustępstwa? Za praktycznie zerowe działanie w trakcie trwania puczu? Za chęć stworzenia w Brodrii dobrych warunków do aktywności?

Działania trzech zdrajców, a w szczególności organizatora tej całej szopki - Tomasza Bagrata-Dostojewskiego, zasługują na karę śmierci. Nie chcę jednak zabijać ludzi, którzy są związani z Brodrią. Dałem im zatem dostęp do jednego działu, gdzie mogą napisać coś pożytecznego.
(-) Iwan Pietrow

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 19:21:42 »
Jestem gotowy przystąpić do rozmów.  Republika Brodryjska może i nie jest uznawana ale jesteśmy w stanie działać. Jeżeli i o ile Iwan zechce podjąć się rozmów, to i my do rozmów przystąpimy. Chcemy przedewszystkim powrotu Wyborów parlamentarnych w Brodrii w celu przejawu iskry demokracji w Brodrii, w których zostanie wybrany Kanclerz oraz członkowie Parlamentu.  Ministrów będzie powoływał Kanclerz.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 20:24:03 »
W zdrzélnikù le rëczą, farmazynë rëczą, hej. Głëpòtë wcëskają, dërch sã ùsmiewają, hej. Jaczégò Ce znają, za taczégò mają, hej.

Apeluję o przerwanie tego wszystkiego, chùtkò.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 20:27:08 »
Nie mam zamiaru padać na kolana przed Iwanem i błagać o wybaczenie.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 20:28:46 »
Nie mam zamiaru padać na kolana przed Iwanem i błagać o wybaczenie.
Nie powiedziałem przecież, że macie się godzić. Przestańcie po prostu odrywać terytoria. Jeżeli Batawii nie udało się wytrzymać bez Abachazji, to na pewno nie uda się to trzem nierozwiniętym regionom Brodrii.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 20:31:45 »
Zaryzykujemy. Tylko faktycznie, zmienimy nazwę na Republika Brodryjska

Offline Aroksus I Soborowiec

• Obywatel
  • Zainteresowany
  • *
  • : 3
    • NPE: BI16080700122
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 21:13:23 »
Ja miałem zostać głową Kościoła Brodryjskiego w Federacji Brodryjskiej, ale chyba się z tego wycofam. ;D

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 21:16:08 »
I słusznie. 

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pon, 08 Sie 2016, 21:55:43 »
Ja miałem zostać głową Kościoła Brodryjskiego w Federacji Brodryjskiej, ale chyba się z tego wycofam. ;D

Zapraszam do studiów teologii rotryjskiej na AL. To da możliwość uzyskania nominacji prezbiterskiej.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

• Żołnierz
  • Fundament
    • Odznaczenia
Odp: Powstanie Republiki Brodryjskiej
« Odpowiedź #23 dnia: Wto, 09 Sie 2016, 11:50:52 »
Jako p.o. Prezydent Republiki Brodryjskiej powołuje na tymczasowe stanowiska :
- Piotra Konstantyna Dostojewskiego na urząd Kanclerza Republiki Brodryjskiej. Ponad to powierza mu się urząd Ministra Spraw Zagranicznych.
- Fiodora Swirydiuka na urząd Marszałka Zgromadzenia Republikańskiego, pełniącego funkcję Parlamentu.  Ponad to powierza mu się urząd Ministra Spraw Wewnętrznych.

Nadaję także tytuł Honorowej Obywatelski Republiki Brodryjskiej, szanownej Aleksandrze Swarzewskiej - Dostojewskiej.

/-/ Tomasz Bagrat Dostojewski
p.o. Prezydent Republiki Brodryjskiej
Wielki Książę Bałmucji

Offline Piotr Novitius

• Baron Deireadh
  • Poseł
  • Lokator
  • **
  • : 28
  • Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16072100118
    • Odznaczenia
Odp: Powstanie Republiki Brodryjskiej
« Odpowiedź #24 dnia: Wto, 09 Sie 2016, 12:29:05 »
Czy jest jakieś miejsce publiczne Republiki Brodryjskiej?
(-) baron Piotr Novitius
Minister Gospodarki i Finansów
Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XXIV kadencji
Członek-założyciel partii Wolność i Niepodległość
Obywatel abachaski, bialeński i trizondalski