Autor Wątek: Rozwód Państwa Swarzewskich.  (Przeczytany 2208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
Rozwód Państwa Swarzewskich.
« dnia: Śro, 24 Sie 2016, 22:54:40 »
My, Aleksandra Izabella Dostojewska - Swarzewska i Andrzej Swarzewski ogłaszamy, iż z powodu jałowości i bezproduktywności naszego związku, braku wzajemnego zaufania i poszanowania, jednocześnie w atmosferze zgody i porozumienia, postanowiliśmy zakończyć nasz związek poprzez rozwód.

(-) Aleksandra Izabella Dostojewska - Swarzewska

Proszę o podpis Andrzeja Swarzewskiego.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Rozwód Państwa Swarzewskich.
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 22:58:45 »
Nic mi o tym nie wiadomo. Znowu dajesz się wkręcać na IRC-u jakimś idiotom, którzy robią sobie z ciebie jaja. Serio? Może tym razem też cię namówią do wojny z Sarmacją? Pora dorosnąć.
I wiesz co? To nie wina WR i Macieja, że wyleciałaś z Bialenii. To wina twoich kolegów z IRC-a, którzy udają, że się tak lubicie, a tak naprawdę mają z ciebie bekę i cieszą się, że sobie szkodzisz.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:03:52 »
« Ostatnia zmiana: Śro, 24 Sie 2016, 23:10:29 wysłana przez Aleksandra Dostojewska-Swarzewska »
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:07:22 »
(-) Andrzej Swarzewski.

Ale nie licz, że jeszcze kiedykolwiek będę cię ściągał z banicji. A wylecisz szybciej niż się spodziewamy, już twoi koledzy o to zadbają.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:09:32 »
Ziew... Który to już raz?

http://www.ifotos.pl/zobacz/oswiadcze_ahhnwsr.jpg

Chyba nie za tą cenę.
Błędny zapis własnego nazwiska, błędne użycie "tudzież", niepoprawna konstrukcja obietnicy, błędny zapis nazwiska oblubienicy, brak kropki na koniec obietnicy, brak przecinka przed "w", niepotrzebnych przecinek przed "przysługujących" i skan, który uciął datę. Coś pominąłem?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Jan Lubomirski-Dostojewski

• Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 10
  • "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
    • NPE: BI15090100084
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:11:44 »
Oj czepiasz się :D.
Jan Lubomirski, pan na Korsuniu, naczelny wódz sił zbrojnych Abachazji, rotmistrz w szeregach Rzeczplitej, członek pocztu hetmańskiego.
Komtur Wielki Zakonu Krzyżackiego.

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:15:16 »
Nie ma kodeksu cywilnego (dopiero go tworzę), to wszelkie formy rozwodu dozwolone. :)
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:16:47 »
(-) Andrzej Swarzewski.

Ale nie licz, że jeszcze kiedykolwiek będę cię ściągał z banicji. A wylecisz szybciej niż się spodziewamy, już twoi koledzy o to zadbają.

Teraz będę z kochającym mężem, który powstrzyma moich fałszywych przyjaciół.

Poprzedni (teraz jestem już wolna) był jednym z nich, tak samo miał ubaw kiedy mną poniewierano.
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:17:19 »
Ergo... Jak rozumiem, jest to równoznaczne z wycofaniem zgody na noszenie nazwiska (o tytułach pozabrodryjskich nie wspominając)?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:20:03 »
Oczywiście. Jeśli Aleksandra w trybie natychmiastowym nie przestanie używać mojego nazwiska i tytułu Królowej Bialenii, to skieruję sprawę do Sądu.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:21:11 »
Błędny zapis własnego nazwiska, błędne użycie "tudzież", niepoprawna konstrukcja obietnicy, błędny zapis nazwiska oblubienicy, brak kropki na koniec obietnicy, brak przecinka przed "w", niepotrzebnych przecinek przed "przysługujących" i skan, który uciął datę. Coś pominąłem?

Gdzie błąd w zapisie nazwiska, bo nie widzę? A, że "tudzież" znaczy "i", to ty wiedz.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Tomasz Cyryl Dostojewski

• Minister Spraw Wewnętrznych
  • Żołnierz
  • Fundament
  • : 83
  • Wceadmirał BSZ, Admirał CSZ
    • NPE: BI15050900067
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:21:38 »
Czyli powróci Adam Aleksander Dostojewski?
Dowódca Marynarki Wojennej BSZ , Minister Spraw Wewnętrznych,
Przewodniczący Rady Menedżerów BZS,Margrabia Lissendorf, właściciel 40 folwarków

Wielki Książę Bałmucji, Prezes partii "Jedna Brodria".
Głównodowodzący CSZ, Prezes BFS, Selekcjoner Reprezentacji Narodowej Brodrii

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:23:31 »
Proszę o usunięcia nazwiska Swarzewskich z mojego profilu, sama takiej możliwości nie posiadam.

Co do tytułu, to uważam, że coś mi się należy po tak długim małżeństwie, dlatego, jeżeli Andrzej nie zgodzi się na używanie go przeze mnie, to będę dochodzić swoich praw w Sądzie.
BYŁY PREZYDENT RB

« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:25:38 »
Nic ci się nie należy.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:27:32 »
Nic ci się nie należy.

To już oceni Sąd.
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • : 62
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:32:20 »
Co tu się właśnie odjaniepawliło?

Przy okazji taka uwaga do mojego v-Syna - o tym, kto straci jakiś tytuł w Skarlandzie decyduję (jeszcze i tak raczej długo pozostanie) ja. Żadne oświadczenia woli nie są tutaj wiążące.

Inną sprawą jest to, że nikt nie pytał mnie, a zwłaszcza Wy mój Synu, a Książę Koronny Skarlandu, o zgodę na zaręczyny z Panią Dostojewską. Myślę, że należy mi się pewne wyjaśnienie, na które czekam via PW. Najlepiej w Skarlandzie.

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:34:46 »
Co tu się właśnie odjaniepawliło?

Przy okazji taka uwaga do mojego v-Syna - o tym, kto straci jakiś tytuł w Skarlandzie decyduję (jeszcze i tak raczej długo pozostanie) ja. Żadne oświadczenia woli nie są tutaj wiążące.

Inną sprawą jest to, że nikt nie pytał mnie, a zwłaszcza Wy mój Synu, a Książę Koronny Skarlandu, o zgodę na zaręczyny z Panią Dostojewską. Myślę, że należy mi się pewne wyjaśnienie, na które czekam via PW. Najlepiej w Skarlandzie.

Wasza Wysokość!

Bardzo się cieszę z wizyty i mam nadzieję, jako przyszły Teść zaszczyci nas Wasza Ekscelencja swoją obecnością na uroczystych zaręczynach.
BYŁY PREZYDENT RB

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:37:59 »
Hewret, weź tu podpis walnij... Na wszelki wypadek, bo nie mam już dziś siły szukać ustawy o rodach czy jak temu czemuś od nazwisk było.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #18 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:40:07 »
Chyba w tym przypadku to automatycznie następuje.

/-/ HF
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #19 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:43:40 »
Szanowni!

Jako Car Brodrii i osoba poniekąd związana z trwającym sporem - ergo mogąca zabierać tu głos, apeluję o spokój! Spory rodzinne nie powinny odbywać się w jednym z najczęściej odwiedzanych miejsc na forum. Brudy we własnym domu winny być prane!

Dlatego zapraszam zwaśnione strony do przestronnych komnat Pałacu Michajłowskiego. Myślę, iż spokojna dyskusja w wiekowych murach siedziby carów, doprowadzi Was do jakże potrzebnego kompromisu.
« Ostatnia zmiana: Śro, 24 Sie 2016, 23:54:55 wysłana przez Iwan Pietrow-Dostojewski »
(-) Iwan Pietrow

« Odpowiedź #20 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:45:33 »
Wasza Carska Mość, ja żadnego sporu nie prowadzę. ;) Aleksandra postanowiła się ze mną rozwieść i ma do tego pełne prawo. ;)

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #21 dnia: Śro, 24 Sie 2016, 23:46:15 »
Szanowni!

Jako Car Brodrii i osoba poniekąd związana z trwającym sporem - ergo mogąca zabierać tu głos, apeluję o spokój! Spory rodzinne nie powinny odbywać się w jednym z najczęściej odwiedzanych miejsc na forum. Brudy we własnym domu winne być prane!

Jednocześnie zapraszam zwaśnione strony do przestronnych komnat Pałacu Michajłowskiego. Myślę, iż spokojna dyskusja w wiekowych murach siedziby carów, doprowadzi Was do jakże potrzebnego kompromisu.

Wasza Wysokość!

Tutaj nie ma sporu, są fakty: właśnie zostałam pierwszą panną na wydaniu w Brodrii, mam nadzieję, że jako Car i mój imperatorski Wnuk, Wasze Wieliczestwo wyprawi mi huczne wesele :).
BYŁY PREZYDENT RB