FREDERICK HUFFLEPUFF - KANDYDAT DO ZARZĄDU WSPÓLNOTY ROZWOJU
Szanowny Liderze!
Drodzy Koledzy Wspólnotowcy!
Mili Państwo!
Zamieszkuję Republikę Bialeńską od sierpnia 2015 r. Piastowałem stanowisko Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej, Marszałka Parlamentu XIX Kadencji (02.03.2016 r. - 14.03.2016 r.) i członka Komisji Edukacji Narodowej (2 razy). Byłem również Wiceministrem i Ministrem Kultury i Sportu w rządzie kolejno: Alberto de Mediciego i Heinricha Hewreta Wettina, Wiceministrem Edukacji Narodowej, dwukrotnie Prezesem Ośrodka Badań Opinii Publicznej, rzecznikiem, wiceliderem i liderem Wspólnoty Rozwoju, posłem do Parlamentu XVI, XVII i XIX Kadencji, członkiem Rady Dyplomatycznej, ambasadorem RB w Dreamlandzie i Elderlandzie oraz Sędzią w kilku procesach.
Startowałem z ramienia Wspólnoty Rozwoju w wyborach na urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej, które odbyły się 11 stycznia 2016 r. Przegrałem minimalnie z Alim ibn Abim Talibem (popieranym przez BPR-R i RC). Byłem także kandydatem ugrupowania w przyspieszonych wyborach prezydenckich, które odbyły się tuż przed końcem stycznia br. w wyniku nieaktywności Prezydenta Taliba, ale na kilka godzin przed rozpoczęciem głosowania wycofałem swoje zgłoszenie (partia poparła Heinricha Hewreta Wettina z Bialeńskiej Partii Demokratycznej).
Podczas tzw. Bialeńskiej Wiosny (marzec 2016 r.) współorganizowałem protesty opozycji, które miały miejsce przed Pałacem Prezydenckim, a za cel stawiały sobie doprowadzenie do dymisji skompromitowanej wcześniejszymi błędami i pomyłkami Prezydent Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej. Za te działania zostałem wybrany przez Prezydent do internowania (wraz z Eddardem Noqternem). Dalsze wydarzenia cofnęły jednak zdanie Prezydent. Kandydowałem w wyborach prezydenckich kwiecień 2016 r. Przeszedłem do II tury, w której uległem Alberto de Mediciemu.
Obecnie jestem Delegatem Głównym Bialenii przy Mikronacyjnej Unii Piłkarskiej, wiceliderem partii Wspólnota Rozwoju oraz posłem, a jednocześnie Wicemarszałkiem Parlamentu XXIII Kadencji.
Jestem odpowiedzialny za opracowanie poprawki do zmiany Konstytucji Republiki, zakładającej wprowadzenie obowiązku wygłoszenia przed Parlamentem raportu z prac przez Prezydenta i Ministrów. Wspierałem i będę wspierał zmiany poszerzające zakres kompetencji Wiceprezydenta. W trwającej poselskiej kadencji skupię się także na pomocy w stworzeniu i wdrożeniu idei Muzeum Historii Bialenii oraz stanowiska Rzecznika Praw Obywatelskich. Mam zamiar optować za wszystkimi projektami ustaw korzystnymi dla obywateli i państwa.
Liczę na Wasze poparcie, zaufanie i docenienie zasług politycznych i partyjnych! Dziękuję! Za: Micropedia