Autor Wątek: Eddard Noqtern na Prezydenta RB - program  (Przeczytany 3901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tadeusz Krasnodębski

• Minister Oświecenia i Aktywności
  • Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
  • : 42
  • Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16081200125
    • Odznaczenia
Odp: Eddard Noqtern na Prezydenta RB - program
« Odpowiedź #50 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 16:31:00 »
Śmieszne jest twierdzenie, że kupowałem głos Iwana, który nie będzie zasiadał w rządzie ze względu na stanowisko asesorskie i Hewreta, który wówczas był kandydatem na prezydenta. :P

Liczyłeś na głosy członków ZSPB, której Liderem jest właśnie Iwan. Napisałeś do niego w tej sprawie. Co więcej, zaznaczyłeś, że w zamian mogą zasiadać w Rządzie. A na screenach wyraźnie sugerowałeś, że uczynisz Hewreta Pierwszym Ministrem. Czyli to nie jest kupowanie głosów za stanowiska? Rozumiem, że Ty śmiało możesz proponować posady w zamian za głosowanie, ale jeśli robi to kandydat WR, jest to już nieetyczne?
Chociaż może nie powinienem uczyć moralności osoby, która rozpowszechnia informacje z poufnych rozmów, żeby wygrać wybory.

Ale logika nigdy nie była silną stroną WR, jak widać matematyka również. To ile w końcu tych głosów będzie? :)

Tobie nigdy nie zdarzyła się literówka? ;)
Bo jeśli mamy się czepiać nawet takich głupot: w swoim poście popraw pierwsze zdanie, to "nim" jest chyba niepotrzebne. Jak widać poprawna polszczyzna nigdy nie była Twoją mocną stroną.
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #51 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 16:32:13 »
Andrzeju, starczy tych kłótni. Jeśli chcesz nadal wypisywać jakieś bzdety rób to pod swoim programem wyborczym...
Zresztą Tadeusza też o to proszę. Nie macie naprawdę nic lepszego do roboty w Ministerstwie Oświecenia? Dlaczego nie planujecie już organizacji następnego święta?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Piotr Novitius

• Baron Deireadh
  • Poseł
  • Lokator
  • **
  • : 28
  • Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16072100118
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #52 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 16:48:34 »
Ten kandydat wraz ze swoim obozem potrafi jedynie hejtować wypowiedzi inaczej myślących od niego i "kupować" głosy za stołki. Nie jest on godny bycia Prezydentem.

Zamierzam głosować na Andrzeja, mimo, iż jego stosunek do Układu Stowarzyszeniowego wydaje mi się nieco zbyt ugodowy. Powinien zostać wprowadzony zakaz pełnienia ważnych funkcji publicznych przez obywateli państw stowarzyszonych, aby zapobiec kontroli ich nad Bialenią, oraz zapisy o nadrzędnej roli Bialenii w układzie. Trzeba pamiętać, że państwa stowarzyszone najpewniej upadłyby i nie istniały, gdyby nie Bialenia. A Hasseland nawet jakby nie upadł, to nadal ratowałby się klonami.
(-) baron Piotr Novitius
Minister Gospodarki i Finansów
Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XXIV kadencji
Członek-założyciel partii Wolność i Niepodległość
Obywatel abachaski, bialeński i trizondalski

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #53 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 17:21:26 »
Liczyłeś na głosy członków ZSPB, której Liderem jest właśnie Iwan. Napisałeś do niego w tej sprawie. Co więcej, zaznaczyłeś, że w zamian mogą zasiadać w Rządzie
Nieprawda. :) Szkoda, że Iwan nie pozwolił ujawnić tej rozmowy, przez co możecie teraz kłamać...
Zapytałem Iwana, czy socjaliści wystawią swojego kandydata. Odpowiedział, że nie więc zaproponowałem współpracę. Miałem na myśli publiczne poparcie dla mojej kandydatury, a nie 4 głosy. Publiczne poparcie różnych partii dla kandydatów miało już wcześniej miejsce we wcześniejszych wyborach. Wspomniałem o tym, że mogę dać Hewretowi stanowisko premiera już po tym, gdy Iwan zgodził się mnie poprzeć. Nie było to kupno głosu Hewreta, gdyż był on wówczas kandydatem. Zrezygnował dopiero później, z tego co powiedział, nie ze względu na nadzieję objęcia tego urzędu. A że ustępującego prezydenta będę chciał w rządzie pisałem w oficjalnym programie. Nawet się z nim nie zapoznaliście?..

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #54 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 18:00:37 »
Btw. ja też jestem zszokowany, że AIDS w ogóle zabiera głos w sprawie kandydatów na Prezydenta po tym, jak zhańbiła ten urząd.
Za dużo powiedziane.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #55 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 18:41:45 »
Btw. ja też jestem zszokowany, że AIDS w ogóle zabiera głos w sprawie kandydatów na Prezydenta po tym, jak zhańbiła ten urząd.
Moim zdaniem postąpiła najrozsądniej. W takiej sytuacji każdy by tak zrobił.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #56 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 19:44:05 »
Andrzeju, Twój autorytet niestety z wypowiedzi na wypowiedź drastycznie spada. Próby zawiązania koalicji w systemie demokratycznym i państwa prawa nie są niczym złym, są normalnym, powszechnym procederem. Różnica między próbą zawiązania koalicji a kupowaniem głosów polega na odmiennym sposobie przeprowadzenia sytuacji. Wspólnota Rozwoju miała zamiar wysłać zapytanie do socjalistów, a obliczenia czynione przez niektórych członków nie były niczym nadzwyczajnym. Nikt nikogo nie zastraszał, nikt nikogo nie przekupywał, nie było żadnego barteru między wspólnotowcami a socjalistami. Upublicznianie prywatnych rozmów osób trzecich powinno wiązać się zaś z krytyką osób, których korespondencja została ujawniona. Nie rozumiem tego typu działań i naprawdę polecam głosować na Eddarda Noqterna - kandydata uczciwego i prostolinijnego.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Tadeusz Krasnodębski

• Minister Oświecenia i Aktywności
  • Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
  • : 42
  • Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16081200125
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #57 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 21:21:43 »
A że ustępującego prezydenta będę chciał w rządzie pisałem w oficjalnym programie. Nawet się z nim nie zapoznaliście?..

Przecież nawet skomentowałem Twój program, i to dwukrotnie. A więc musiałem się z nim zapoznać ;)

Uszanuję prośbę Eddarda i ze swojej strony kończę już dyskusję w tym wątku. Andrzeju, pozwolę sobie jeszcze tylko napisać Ci jedno PW, już trochę ogólnikowe.

A komu bardziej w tej sprawie wierzy społeczeństwo niech rozstrzygną wybory - bo przerzucanie na siebie oskarżeń do niczego nie doprowadzi.
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

« Odpowiedź #58 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 21:58:03 »
Słusznie, zakończmy tę dyskusję. I nie trzymajmy urazy, wszyscy po trochu zawiniliśmy i doprowadziliśmy do powstania tego sporu.

Fredericku, pozwolę się odnieść tylko do pierwszego zdania Twojej wypowiedzi, bo pozostałe zdania są powtarzaniem wygłoszonych już przez Twoich partyjnych kolegów tez.
Największy autorytet miałbym, gdybym już nic nie robił. Wówczas stawiano by mi pomniki i nadawano moje imię wszystkiemu, czemu tylko się da. Ale ja taki nie jestem, w moim charakterze leży aktywność, a nie bierność. A każdego, kto cokolwiek robi można skrytykować.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #59 dnia: Śro, 28 Wrz 2016, 23:23:54 »
Prawda jest taka, że szeroko pojęte środowiska WR, na czele z ich czołowymi postaciami zawsze kupowały głosy w ten czy inny sposób.
Aczkolwiek oficjalnie zarzucić im nigdy tego nie można, bo zaraz wychodzą z argumentami, że to tylko kampania wyborcza.
Sama przez to przechodziłam kilkukrotnie.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #60 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 00:08:51 »
Najbardziej jednak bulwersuje fakt, że mnie to nie próbowano przekupić. Ech.

O tempora, o mores!
(–) Kristian Arped

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #61 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 09:58:03 »
Tradycyjny hejt:

Powinien zostać wprowadzony zakaz pełnienia ważnych funkcji publicznych przez obywateli państw stowarzyszonych, aby zapobiec kontroli ich nad Bialenią, oraz zapisy o nadrzędnej roli Bialenii w układzie. Trzeba pamiętać, że państwa stowarzyszone najpewniej upadłyby i nie istniały, gdyby nie Bialenia. A Hasseland nawet jakby nie upadł, to nadal ratowałby się klonami.

1. Obywatel Novitus chciałby uprawiać dyskryminację, tworząc obywateli Bialenii I i II kategorii, przy czym ci z Hasselandu i Brodrii należeliby do II (a gdyby można było wprowadzić III, to do III pewno...).
2. Jaka kontrola państw stowarzyszonych nad Bialenią? Ob. Novitus tradycyjnie przeczy sam sobie. Albo państwa stowarzyszone są słabe i by upadły, gdyby nie Bialenia - albo silne na tyle, że mogą kontrolować Bialenię. Absurd goni absurd.
3. Uprzejmie proszę o konkretne wskazanie klonów, którymi w przeszłości "ratował się Hasseland" (pomijając nieszczęsnego Poula Morthensena rzecz jasna).
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Piotr Novitius

• Baron Deireadh
  • Poseł
  • Lokator
  • **
  • : 28
  • Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16072100118
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #62 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 14:27:26 »
Pan uważa że nadal jesteśmy w Polsce Ludowej i do wszystkich trzeba mówić per "obywatel"?

1.Dyskryminuje to "obywatel" wraz z "towarzyszami hasselandczykami" osoby chcące wyzwolić Bialenię spod ukrytej okupacji hasselandzkiej. Jeśli Hasseland i Brodria chcą być członkami bialeńskiej wspólnoty, to muszą zgodzić się na pewne warunki. Gdyby nie Bialenia, to dziś te kraje najpewniej by nie istniały.
2.Upadłyby, gdyby nie Bialenia. Hasseland jest pasożytem - nie mógłby żyć bez żywiciela (Bialenii). Również jak pasożyt niszczy Bialenię od środka.
3.Proszę nie udawać, że nie było żadnych klonów - wie to każdy poza osobami otumanionymi hasselandzką propagandą. Klony były używane nie tylko do spraw wewnętrznych i ratowania upadającego kraju, ale i m.in. do inwazji na Cyberię.
(-) baron Piotr Novitius
Minister Gospodarki i Finansów
Poseł Parlamentu Republiki Bialeńskiej XXIV kadencji
Członek-założyciel partii Wolność i Niepodległość
Obywatel abachaski, bialeński i trizondalski

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #63 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 15:12:16 »
Piszę "obywatel", bo tu niektórzy tu piszą "towarzysz", czego ja osobiście zdecydowanie nie lubię, a protestują jak nazywać ich "pan" - więc do osób z którymi nie jestem i pewno nie będę po imieniu, będę dla pewności pisał "obywatel".
co do meritum.

osoby chcące wyzwolić Bialenię spod ukrytej okupacji hasselandzkiej.
Ściślej mówiąc - wyimaginowanej. Wymyślonej. Stworzonej w swoim własnym umyśle. Ewentualnie - złośliwie celowo propagowanej z powodów niejasnych (politycznych?).

Hasseland jest pasożytem - nie mógłby żyć bez żywiciela (Bialenii). Również jak pasożyt niszczy Bialenię od środka.
Tzn. konkretnie jak niszczy? Proszę jasno, wyraźnie powiedzieć, bo ja nie wiem?

3.Proszę nie udawać, że nie było żadnych klonów - wie to każdy poza osobami otumanionymi hasselandzką propagandą. Klony były używane nie tylko do spraw wewnętrznych i ratowania upadającego kraju, ale i m.in. do inwazji na Cyberię.

Obywatelu Novitus - obywatel KŁAMIE.
Dopuszczam tez inną możliwość - niewiedzę. Ale po co rozsiewać nieprawdziwe, niepoparte faktami informacje?...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #64 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 15:18:05 »

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #65 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 15:36:38 »
klony.jpg

Tak!
Oto cała prawda o Hasselandzie!
WSZYSCY JESTEŚMY KLONAMI!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

« Odpowiedź #66 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 15:55:01 »
Ale inwazja na Cyberię miała miejsce rzeczywiście, więc nie rozumiem tej wątpliwej satyry.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #67 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 15:56:02 »
Ale inwazja na Cyberię miała miejsce rzeczywiście, więc nie rozumiem tej wątpliwej satyry.
I walczyły w niej klony?  ;D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #68 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 16:42:02 »
Miały walczyć też atomówki, ale profesor Atomus się nie wyrobił z produkcją i dostarczeniem.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #69 dnia: Czw, 29 Wrz 2016, 17:03:55 »
Ale Cyberia została uratowana, bo Gandalf Szary, Tali'Zorah, Pinkie Pie i Fiodor Swirydiuk walczyli ze swoimi armiami do ostatniej kropli krwi, a bohaterem wojennym została Zuzanna Popow, żona Andrzeja VII.
Armia Gandalfa Szarego walczyła o Helmowy Jar, stolicę Cyberii. Armie Tali'Zorah i Pinkie Pie walczyły o przedpola Rannestrii, a Armia Fiodora Swirydiuka uderzyła prosto w główne siły Armii Klonów hasselandzkich. Natarcie początkowo było obfite w ofiary po stronie cyberyjskiej, ale ostatecznie natarcie wygrano. Przeżył Fiodor Swirydiuk, 10000 żołnierzy i Zuzanna Popow, która zabiła najwięcej klonów. Kraina Cyberii o nazwie Rannestria była zaludniona Kucami i Quarianami. Tamtejszą armią dowodziły Pinkie Pie i Tali'Zorah. Quarianie dowodzili siłą motoryzacyjną, a Kuce natarciem w przodzie na lądzie i powietrzu. Armia ta była w potrzasku. Stracono najważniejsze jednostki na początku bitwy. Wojska kucowo-quariańskie się wycofały do tyłu, do Canternochu. Wojska klonów nie padały i szły szereg w szereg. Postanowiono się obronić w mieście. Armie Tali'Zorah i Pinkie Pie były w potrzasku. Żołnierze ginęli, a armia była krok od porażki. Jednak nadszedł Gandalf Szary, Fiodor Swirydiuk i Zuzanna Popow, którzy zdobyli siły do walki przeciwko klonom i rozgromili armię klonów hasselandzkich od tyłu. W kościołach - Zielonym i Niebuszewickim kolejno - Pinkie Pie i Zuzanna Popow zostały świętymi. Wojna Cyberyjska i Bitwa o Canternoch była wygrana. ołyb Kat.
« Ostatnia zmiana: Czw, 29 Wrz 2016, 22:00:33 wysłana przez Fiodor Swirydiuk »
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #70 dnia: Pią, 30 Wrz 2016, 08:30:27 »
Ob. Swirydiuk - niezależnie od dzielących nas różnic proponuję współpracę przy tworzeniu przedinternetowej historii Bialenii...   :P
Co do meritum, to czasowo okupowane przez Solardię ziemie cyberyjskie, umierają pod okutym w zardzewiałe żelazo, zgniłym butem solardyjskim...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu