Autor Wątek: Powrót do aktywności  (Przeczytany 535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
Powrót do aktywności
« dnia: Pon, 03 Paź 2016, 22:53:01 »
No cóż,

Przegrałem wybory prezydenckie w Bialenii, nie będę też pełnić żadnych funkcji w tamtejszym rządzie. Najbliższy czas planuję więc poświęcić Królestwu Hasselandu - mojej ojczyźnie. Tak więc witam ponownie i informuję, że wracam do pełnej aktywności. Skoro społeczeństwo Bialenii nie chciało trzęsienia aktywności, pokażę Hasselandczykom co to znaczy!  ;D

Moimi głównymi celami będzie - organizacja regat, przywrócenie aktywności Vienbien i działalność dworska na stanowisku Lorda Szambelana.  :)
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
  • : 18
    • Odznaczenia
Odp: Powrót do aktywności
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 03 Paź 2016, 23:14:32 »
Ojczyzna - Plan B. Nie chcą mnie w Bialenii to zaszczycę swoją ojczyznę moją działalnością.

Przejmuję władzę na terenie KH. Niebawem przedstawię struktury informatyczne nowych władz państwowych na tym terenie. Całą klasę polityczną skazuję na banicje ze skutkiem natychmiastowym.

/-/ Król Hasselandu Kaspian Morsis

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Moderator
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 09:55:53 »
Bialenia jest dla nas bardzo ważna i zwycięstwo wyborcze Eddarda Noqterna byłoby bardzo dobrą nowiną. Dlatego też nie ma czegoś takiego jak "Bialenia - plan A, Ojczyzna - plan B".
Wygrana Andrzeja Swarzewskiego, który publicznie opowiadał się za dobrą współpracą z Hasselandem, w praktyce może jednak spowodować obsadzenie niektórych urzędów bialeńskich przez przeciwników takiej współpracy i spowodować całkiem niepotrzebne kłopoty.
Mnie osobiście powrót Andrzeja Swarzewskiego na urząd prezydenta Bialenii dość poważnie martwi.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 10:35:36 »
Nic strasznego się nie wydarzy jeżeli KH będzie działać jako suwerenne państwo.
Przejmuję władzę na terenie KH. Niebawem przedstawię struktury informatyczne nowych władz państwowych na tym terenie. Całą klasę polityczną skazuję na banicje ze skutkiem natychmiastowym.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Moderator
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 10:54:58 »
Oczywiście, że się nie wydarzy. Ale jak długo jesteśmy stowarzyszeni z Bialenią, tak długo Bialenia jest dla nas ważna.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 12:11:08 »
Drodzy Przyjaciele!
Obiecuję, że jestem zwolennikiem kontynuowania naszego sojuszu. Zrobię wszystko, żeby nie dochodziło do kłopotów. Za politykę bialeńską odpowiadać będę ja, a nie jacykolwiek przeciwnicy naszej współpracy, dlatego wszelkie obawy są niepotrzebne. Silny Hasseland jest kluczowym elementem bialeńskiego miru.
Pozdrawiam i życzę Hasselandowi wszystkiego najlepszego!

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 14:39:58 »
Ojczyzna - Plan B. Nie chcą mnie w Bialenii to zaszczycę swoją ojczyznę moją działalnością.

Sir,

Wielce cieszę się, że przybył Pan do Hasselandu i dodatkowo jest ostatnio dosyć aktywny. Niepokoi mnie jednak to z jaką łatwością krytykuje Pan i ocenia osoby, które Hasseland budują od wielu lat, są jego filarami.

Naprawdę, może już pomijam fakt ataku na mnie, ale często widzę brak odpowiedniego szacunku względem Jego Królewskiej Mości, któremu nawet jeśli popełniał by karygodne błędy przysługuje szacunek ze względu na pełnioną funkcję, ale też to ile czasu i poświęcenia wyłożył na to państwo.

To porażające...

Offline Kaspian Morsis

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 15:04:27 »

Sir,

Wielce cieszę się, że przybył Pan do Hasselandu i dodatkowo jest ostatnio dosyć aktywny. Niepokoi mnie jednak to z jaką łatwością krytykuje Pan i ocenia osoby, które Hasseland budują od wielu lat, są jego filarami.

Naprawdę, może już pomijam fakt ataku na mnie, ale często widzę brak odpowiedniego szacunku względem Jego Królewskiej Mości, któremu nawet jeśli popełniał by karygodne błędy przysługuje szacunek ze względu na pełnioną funkcję, ale też to ile czasu i poświęcenia wyłożył na to państwo.

To porażające...

Lordzie,
wielce rad jestem, że zauważył Lord, że nie boję się mówić gdy coś mi się nie podoba i jest robione oczywiście źle. Proszę nie brać słów krytyki do siebie bo to głupie zwłaszcza tu, ale jeżeli wczyta się Pan w to co napisałem zauważy pan że to zwyczajnie parafraza Pańskich słów. Zawsze mówię co myślę a polityczną poprawność mam ... Szanuję każdego człowieka! Ale nie będę przyklaskiwał gdy coś mi się nie podoba bo tak wypada. Szanowny Lordzie szacunek zdobywa się swoimi czynami a nie zasiadaniem na stołku.

Nie mam powodu by Pana atakować.   

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 15:16:29 »
Sir,

Nie jest to dokładna parafraza, a wydźwięk pańskiej wypowiedzi jest zdecydowanie negatywny, tak jakby oskarżający mnie o nikłą aktywność w Królestwie. Ale to nie jest prawda! Nigdy na dłużej niż parę tygodni nie opuściłem Królestwa, zawsze staram się być chociaż trochę aktywny. W swojej wypowiedzi chciałem tylko zaznaczyć, że nie mam od teraz zobowiązań wobec RB, takich jak funkcja ministra SZ - co de facto jest MSZ również Hasselandu i Brodrii, wobec czego to w Hasselandzie będę teraz znacząco bardziej aktywny.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Moderator
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 04 Paź 2016, 15:18:41 »
Drodzy Panowie,

Wasza aktywność jest dla Hasselandu po prostu konieczna. Skupmy się na tym, bardzo proszę!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu