Autor Wątek: Projekt uchwały ws. wypowiedzenia Układu Stowarzyszeniowego  (Przeczytany 6617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: Projekt uchwały ws. wypowiedzenia Układu Stowarzyszeniowego
« Odpowiedź #50 dnia: Pon, 24 Paź 2016, 16:19:48 »
1. Ja osobiście nie widzę szczególnej potrzeby nowego układu. Trzeba doprecyzować obecny - i tyle. Ostatecznie, jakoś funkcjonujemy i nic złego się nie dzieje.
Nierespektowanie wyroków, które przez obecny kształt układu są problematyczne, to nie jest coś, co nazwałbym "niczym złym". I przejściowe zasady dotyczące wyroków sądowych nie rozwiążą tej kwestii.

2. Po głębokim namyśle muszę stwierdzić, że stowarzyszenie bardziej opłaca się Bialenii niż Hasselandowi (o Brodrii nie będę mówić). Bo co prawda Hasseland zyskał sprawnie funkcjonujące forum (ale własne wcale nie było takie złe), ale liczył przede wszystkim na nowych obywateli. Bialeńczycy w Hasselandzie zaangażowali się w bardzo ograniczonym zakresie, nowych mieszkańców przybyło niewielu (ale w ogóle nowych, także do Bialenii, dociera b. niewielu). Natomiast Hasselandczycy zaangażowali się w Bialenii i to Bialenia tak naprawdę zyskała kilka aktywnych osób i większy ruch na forum. I ja tu sobie czytam wypowiedzi ob. Swirydiuka, biadolącego, że Bialenia ma kłopoty z powodu stowarzyszenia. Ciekawe, jak by wyglądała ta złota bialeńska wolność w razie zakończenia stowarzyszenia?
Aha, czyli Kamil, Kuceł, Hewret, Andrzej i Ronon (pewnie i tak kogoś pominąłem) palcem nie kiwnęli w KH. Że nie wspomnę o ściągniętych do Hasselandu siłą grupy Grzesiu Zagrobelnym czy Kaspianie Morsisie. Swoją drogą, ten drugi wypisuje to samo, co Fiodor (tylko z deka innym tonem) i nikt "ze strony bialeńskiej" na niego co chwila nie marudzi.

3. Jeśli Bialenia zechce wypowiedzieć układ, to jak rozumiem, o ile wykaże chęć zawarcia nowego, to zaproponuje Hasselandowi i Brodrii rozmowy i przedstawi własne propozycje. Ja, choć jestem obywatelem Bialenii, nie będę przecież współtworzyć propozycji bialeńskiej, bo musiałbym mieć rozdwojenie jaźni. Oczywiście, decyzji jeszcze nie ma, ale podkreślam, że cała odpowiedzialność za przyszłość współpracy Bialenia - Hasseland i Brodria spadnie na stronę bialeńską.
A tu Iwan wystarczająco dużo już powiedział.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #51 dnia: Pon, 24 Paź 2016, 18:51:02 »
Nierespektowanie wyroków, które przez obecny kształt układu są problematyczne, to nie jest coś, co nazwałbym "niczym złym"

Proste rozwiązanie problemu zaproponowałem już jakiś czas temu.

Aha, czyli Kamil, Kuceł, Hewret, Andrzej i Ronon (pewnie i tak kogoś pominąłem) palcem nie kiwnęli w KH.

Palcem - tak. Np Andrzej kiwnął - ale potem mu przeszło. Ronon zrobił dużo, faktycznie, chwała Mu za to. Mogę o każdym coś powiedzieć (przepraszam, jeśli kogoś wystarczająco nie pochwaliłem czy nie podziękowałem!), ale na stałe nikt z Bialeńczyków w Hasselandzie nie zagościł.

Że nie wspomnę o ściągniętych do Hasselandu siłą grupy Grzesiu Zagrobelnym czy Kaspianie Morsisie.

Faktycznie, faktycznie.
Nasza "siła grupy" jest jednak skromna...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #52 dnia: Pon, 24 Paź 2016, 18:57:04 »
Proste rozwiązanie problemu zaproponowałem już jakiś czas temu.
Do czego się odniosłem w następnym zdaniu...

Nasza "siła grupy" jest jednak skromna...
Z mikroświatowego punktu widzenia - bynajmniej.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #53 dnia: Pon, 24 Paź 2016, 19:44:54 »
Mam pytanie - Czy mój sen się spełnia i nareszcie będziemy wolni?
Gdyby ktoś kiedyś był ciekawy jak wygląda przeciwieństwo patriotyzmu to pokazałbym mu twoje postępowanie. Brodria to kraj Twojego v-pochodzenia co wielokrotnie podkreślałeś. Teraz z kolei uczyniłeś sobie z niej wroga nr 1 obok Hasselandu. Gdyby Brodrii dzisiaj powodziło się dobrze i miała wielu aktywnych obywateli to z pewnością pchałbyś się pierwszy w kolejce po zaszczyty i honory podkreślając jaki to długi twój staż w Brodrii nie jest. Teraz jednak Brodria przeżywa trudne chwile i jesteś jednym z tych którzy najbardziej pragną jej unicestwienia. Szkoda słów.
Ależ proszę nie mówić bzdur! Brodria, co prawda była moją v-ojczyzną, ale w kształcie grutinowskim i federacyjnym. Nie uczyniłem sobie z Brodrii wroga. Ja uważam, że zamiast tak jak Hewret rozdzielać Brodrię od Bialenii i Hasselandu ja rozdzieliłbym Hasseland.
I niestety nie chwaliłbym się długim stażem czy leciał po honory czy zaszczyty. Niektóre odznaczenia dawano mi od tak. Nawet o żadne nie prosiłem.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #54 dnia: Pon, 24 Paź 2016, 21:08:44 »
Bo co prawda Hasseland zyskał sprawnie funkcjonujące forum

A chociaż raz Hasseland wsparł budżet bialeńskiego serwera?

Naprawdę świetny argument... Przykre, że realne sprawy finansowe są teraz podawana jako dowody.
Myślę, że wielu Hasselandczyków byłoby gotowych wesprzeć wspólny serwer, jednak żadna propozycja się nie pojawiła, bo całość opłacił chyba Ronon, bez dzielenia kwot z innymi.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #55 dnia: Pon, 24 Paź 2016, 21:12:37 »
Naprawdę świetny argument...

Ale argument na co? Bo ja już nie jarzę.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #56 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:03:37 »
Szanowny Panie Marszałku,
Wysoka Izbo,

rzadko się obecnie wypowiadam na łamach bialeńskiego forum; sytuacja - jak mi się z mojego mikronacyjnego grobu wydaje - jest jednak na tyle swędząca, że nie potrafię dalej stronić od drapania się. O ile dobrze prześledziłem tok debaty, Marszałek Krasnodębski upoważnił wszystkich obywateli bialeńskich (oraz państw stowarzyszonych) do wypowiadania się w Parlamencie, tak więc - jeżeli źle zinterpretowałem zamiary Marszałka (lub w czasie debaty się one zmieniły) - proszę o co najwyżej leciutkiego klapsa w prawy pośladek. Lewy już trochę mnie boli.

Jestem dość starym Bialeńczykiem w tym sensie, że - o ile w ogóle można mówić o jakiejkolwiek starości w naszym kontekście - widziałem sporo transformacji ustrojowych i prób łączenia z innymi mikronacjami. Patrząc na skład obywateli mam wrażenie jednak, że większość czasy tzw. fuzji z Republiką Ludową Siedmiogrodu pamięta, a przynajmniej pamiętać powinna; potem przyszła Brodria, a pod koniec jednej z pierwszych desaszyzacji Bialenii - Hasseland.

Pamiętajmy, że nie istnieje złoty środek dla naszej sytuacji; choć jest to truizm, to warto jednak - jak mi się wydaje - wyjść od niego: zawsze będzie niektórym z nas źle, zawsze będziemy łaknąć więcej. Na tym konflikcie interesów (choć nie tylko!) opiera się większość aktywności w politycznej strefie mikroświata. Naprawdę - szarża konno z szabelką na czołg nie jest remedium; ba, wątpię, by jakiekolwiek było nam w ogóle potrzebne.

O ile Brodria (chyba?) nie ma żadnych planów secesyjnych, ani Bialenia specjalnie nie zamierza jej likwidować (znów - chyba; nie wydaje mi się, by pojawiła się taka sugestia w innych okolicznościach niż żartobliwych), o tyle Hasseland lubi się tym lewarkować. Będąc szczery - obie strony zyskują po równo ze współpracy, choć chciałbym bardzo w tym momencie stwierdzić, że Hasseland żeruje na Bialenii, to nie mogę - bo tak zwyczajnie nie jest.

Nie podobają mi się sugestie, że Hasseland poradziłby sobie lepiej bez Bialenii; że przypływ ludzi do niej jest za mały; że Hasseland mało z tej dość słabej fali zyskuje za mało; a w końcu - że jesteśmy Hasselandowi coś winni i zawdzięczamy mu sukces Republiki.

Pomija się tutaj celowo fakt, że Bialenia ma sporą warstwę bierną - obywateli (bądź byłych obywateli), którzy nie angażują się, ale nadal czytają i interesują się co tutaj wyprawiacie. Do tej warstwy należy chociażby Martin albo ja; okresowo również Feliks i Adas. Jeżeli Hugon stwierdziłby, że nie jest w stanie dalej administrować serwisami lub zwyczajnie mu się już nie chce - to mielibyśmy nadal paru kandydatów do przejęcia pałeczki - w tym mnie. Hasseland takiej wygody - (nie)stety (w zależności dla kogo) - nie ma. Adaś rezygnuje z sądownictwa? Może zawsze wskoczyć Karol. Rozumiecie - mam nadzieję. Uwierzcie mi, umrzecie po 2-3 miesiącach; może trochę dłużej - wiem z autopsji.

Jeżeli mógłbym coś zasugerować, a nie chcę się po kimś powtarzać - posłuchajcie się Macieja. Ma rację chłopaczyna jak nigdy wcześniej.

(–) Kristian Arped

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #57 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:30:51 »
W sumie, to Krystian mądrze prawi.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #58 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:40:14 »
Uwierzcie mi, umrzecie po 2-3 miesiącach; może trochę dłużej - wiem z autopsji.

Takie postawienie sytuacji jest po prostu dla mnie śmieszne. Ale ponieważ, Krystianie, nie jesteś pierwszą osobą która je przytacza, chciałbym na nie odpowiedzieć. W mojej opinii - nie - Hasseland nie upadnie przez pierwsze 2-3 miesiące samodzielności. Nie upadłby też po pierwszych 2-3 latach. Hasseland istnieje już lat 15 co czyni go drugą najstarszą mikronacją i nawet jeśli mielibyśmy trwać w zaplutym kryzysie, gdzie tylko 2-3 osoby by się udzielały - działoby się tak. Dlaczego? Bo mamy bazę - kilka osób tak zżytych z Królestwem, że nie odeszli by z niego za żadne skarby. A jeśliby odeszli, szybko by wrócili. I może jest ona mniejsza niż w Bialenii, to na pewno nie mniej trwalsza. A potencjał, który się w tych osobach jest na tyle duży, że wiele osób zarzuca nam "kontrolę i przejęcie wpływów w Bialenii".

Co do korzyści płynących ze stowarzyszenia, muszę zgodzić się z Jego Królewską Mością - znacznie większe czerpie Republika, gdyż więcej aktywności wnieśli Hasselandczycy do Bialenii, znacznie więcej. Ale tutaj nie chcę się libytować.

Jeszcze raz chcę tylko zaznaczyć, że argument "upadniecie jak od nas odejdziecie" jest błędny, bo nie jest to po prostu w przypadku Królestwa Hasselandu prawdą.

Offline Tadeusz Krasnodębski

• Minister Oświecenia i Aktywności
  • Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
  • : 42
  • Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16081200125
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #59 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:42:17 »
Eddardzie, naprawdę nie przeraża Was wizja państwa z 2-3 obywatelami? Bo aktualna sytuacja jest moim zdaniem zdecydowanie lepsza dla Królestwa, nawet pomimo tego, że, według Was, Bialenia czerpie korzyści na układzie, a Hasseland nie.
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #60 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:53:19 »
Uwierzcie mi, umrzecie po 2-3 miesiącach; może trochę dłużej - wiem z autopsji.

Akurat z tym stwierdzeniem się nie zgodzę. Jak zauważył Eddard, Hasseland istnieje już w mikroświecie (pod różnymi postaciami, ale jednak) 15 lat. Dodatkowo posiada nieliczną (niestety), ale silną bazę zaangażowanych obywateli, znających się dobrze w realu. Uważam zatem, że Hasseland nie upadnie od tak w 2-3 miesiące po odłączeniu się od Bialenii. Będzie istniał dalej, bardziej lub mniej aktywnie, ale jednak.

Eddardzie, naprawdę nie przeraża Was wizja państwa z 2-3 obywatelami? Bo aktualna sytuacja jest moim zdaniem zdecydowanie lepsza dla Królestwa, nawet pomimo tego, że, według Was, Bialenia czerpie korzyści na układzie, a Hasseland nie.

Pozwolę sobie się wtrącić. Obecnie sytuacja demograficzna Hasselandu nie wygląda tak różowo. Właściwie, to należy stwierdzić, że stale aktywne są w nim dwie-trzy osoby, a zatem o jakiej zmianie na gorsze my tu mówimy?
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #61 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:54:03 »

A obecnie ile osób aktywnych jest w Hasselandzie tak bardziej, jako pierwszy wybór? Zdaje się, że mniej więcej 2. Czasem nikt.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #62 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 22:58:33 »

A obecnie ile osób aktywnych jest w Hasselandzie tak bardziej, jako pierwszy wybór? Zdaje się, że mniej więcej 2. Czasem nikt.
Ja tam mogę naliczyć pięć, z czego dwie aktywne ekskluzywnie w Hasselandzie.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #63 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 23:19:54 »
Takie postawienie sytuacji jest po prostu dla mnie śmieszne. Ale ponieważ, Krystianie, nie jesteś pierwszą osobą która je przytacza, chciałbym na nie odpowiedzieć. W mojej opinii - nie - Hasseland nie upadnie przez pierwsze 2-3 miesiące samodzielności. Nie upadłby też po pierwszych 2-3 latach. Hasseland istnieje już lat 15 co czyni go drugą najstarszą mikronacją i nawet jeśli mielibyśmy trwać w zaplutym kryzysie, gdzie tylko 2-3 osoby by się udzielały - działoby się tak. Dlaczego? Bo mamy bazę - kilka osób tak zżytych z Królestwem, że nie odeszli by z niego za żadne skarby. A jeśliby odeszli, szybko by wrócili. I może jest ona mniejsza niż w Bialenii, to na pewno nie mniej trwalsza. A potencjał, który się w tych osobach jest na tyle duży, że wiele osób zarzuca nam "kontrolę i przejęcie wpływów w Bialenii".

Całkowicie zmieniłeś znaczenie moich słów - nie wiem na ile celowo; bawić w szacowanie się nie będę, dość mam paranoików w świecie realnym. Nigdzie nie stwierdziłem, że Hasseland upadnie, tylko że umrze; rozbijamy się więc li tylko o definicje i nomenklaturę.

Owszem, zgadza się - istniejecie 15 lat i nikt nie próbuje tego negować. Z tego okresu większość czasu jednak poświęciliście na wegetacje, czy - jak kto woli - rozkładanie się w zużytych pieluchach. Nikt was zresztą za rączkę prowadzić nie zamierza; nie będziemy argumentować naszych racji za wszelką cenę, bo nie o wygranie kolejnej dyskusji internetowej tutaj chodzi. Chcecie opuścić układ - opuście go; chcecie zostać - zostańcie. Tylko, naprawdę - przestańcie jątrzyć.

A z tym przejęciem władzy to też taki bardziej żarcik i polityczny slogan, niż rzeczywistość. Uwierzcie - gdyby pewne środowiska chciałyby was się pozbyć, zrobiłyby to bez większego problemu. ;)
(–) Kristian Arped

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #64 dnia: Wto, 25 Paź 2016, 23:26:42 »
Według mnie śmierć i upadek mikronacji to jedno. Ale tak czy siak, nie uważam, że samodzielność może doprowadzić do żadnego z nich, wręcz przeciwnie - mogłaby być iskrą do zwiększenia zaangażowania. Ale może da się też zaiskrzyć w jakiś inny sposób? Może wymyślimy jakąś inną formułę, bo obecna prowadzi do rozpadania się państw stowarzyszeniowych i wcale nie służy regionom.

Nie podobają mi się natomiast twoje dziwne, barwne porównania - to jakiś nowy styl? Rozkładanie się w pieluchach, prowadzenie za rączkę - nie możemy prowadzić rozmowy na bardziej dosłownym poziomie, zamiast aluzji i gier? Zauważyłem, że teraz na przykład zacząłeś tworzyć podział WY-MY.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #65 dnia: Śro, 26 Paź 2016, 09:31:38 »
istniejecie 15 lat i nikt nie próbuje tego negować. Z tego okresu większość czasu jednak poświęciliście na wegetacje, czy - jak kto woli - rozkładanie się w zużytych pieluchach.

Nie, to nie tak. Sporą część czasu, z własnej nieprzymuszonej woli, Hasselandczycy funkcjonowali w Sarmacji - ale gdy okazało się to niemożliwe, Hasseland został reaktywowany.
Żadnych pieluszek nie było, bo i nie było takiej potrzeby.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #66 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 22:11:18 »
Autopoprawka:

UCHWAŁA W SPRAWIE WYPOWIEDZENIA UKŁADU STOWARZYSZENIOWEGO Z KRÓLESTWEM HASSELANDU ORAZ Z CARSTWEM BRODRYJSKIM

XX października 2016 r.

Artykuł 1.

Na mocy art. 10, ust. 2 Układu Stowarzyszeniowego z Hasselandem i Brodrią z lipca 2015 roku, Parlament Republiki Bialeńskiej wypowiada niniejszy traktat z dwumiesięcznym okresem wypowiedzenia.

Artykuł 2.

W związku z wypowiedzeniem zobowiązuje się władze Republiki Bialeńskiej do zawarcia nowego układu stowarzyszeniowego z Królestwem Hasselandu oraz z Carstwem Brodryjskim w ciągu trwania, wspomnianego w art. 1 niniejszej uchwały, okresu wypowiedzenia.

Artykuł 3.

Uchwała wchodzi z życie po 24 godzinach od chwili ogłoszenia.

Proponuję, aby legislatywy pozostałych państw stowarzyszonych również zobowiązały swoje ośrodki władzy do zawarcia nowego układu z Republiką Bialeńską w okresie wypowiedzenia (uprzednio oczywiście wypowiadając ten układ).

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #67 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 22:18:51 »
Gdyby ktoś nie zauważył, jaka jest różnicą między projektem głównym i autopoprawką: dopisano w art. 2. Brodrię :)

Rozumiem, że nie wycofujesz pierwszego projektu?
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #68 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 22:20:43 »
Nie wycofam, może szanowna Izba będzie chciała zadecydować w imieniu Narodu?

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #69 dnia: Pią, 28 Paź 2016, 15:19:07 »
Głosujemy 48 godzin.

Karta do głosowania:

1) Projekt uchwały: ZA/PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ
2) Autopoprawka Hewreta Faradobusa dodająca Carstwo Brodryjskie w art. 2.: ZA/PRZECIW/WSTRZYMUJĘ SIĘ

1) Projekt uchwały: ZA
2) Autopoprawka Hewreta Faradobusa dodająca Carstwo Brodryjskie w art. 2.: WSTRZYMUJĘ SIĘ
(-) Tadeusz Krasnodębski

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #70 dnia: Pią, 28 Paź 2016, 15:27:36 »
Dwa razy PRZECIW...

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #71 dnia: Pią, 28 Paź 2016, 18:17:39 »
1. PRZECIW
2. ZA
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #72 dnia: Pią, 28 Paź 2016, 20:32:35 »
2 x ZA
Piotr de Zaym
Król Hasselandu

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #73 dnia: Sob, 29 Paź 2016, 11:21:59 »
1/ Wstrzymuję się.
2/ Wstrzymuje się.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #74 dnia: Sob, 29 Paź 2016, 13:02:34 »
Przypominam o obowiązku głosowania Posłom:
(-) Tadeusz Krasnodębski