Autor Wątek: Pożegnanie  (Przeczytany 583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Pożegnanie
« dnia: Pon, 26 Maj 2014, 15:39:50 »
Po przemyśleniu podjąłem decyzję o rezygnacji z tej zabawy - a więc niniejszym żegnam się z Szanownymi Kolegami i życzę pomyślności w dalszym rozwijaniu wirtualnego świata.

Wszedłem do tej zabawy w v-państwo, traktując to jako pewną odskocznię od realowej codzienności i przez te kilka miesięcy faktycznie tak było... Niestety w ostatnich dniach także i to Forum dosięgła realowa zaraza czyli współczesna polityka. Przedtem coś tam się zdarzało w jednostkowych sytuacjach... ale były to wypadki przy pracy, w zasadzie do strawienia. Natomiast ostatnio przekroczyło to pewną granicę, bo o ile shoutboxowe przekomarzanki nie mają wielkiego znaczenia, to próba ogłaszania żałoby narodowej w v-państwie z powodu śmierci realowego polityka uważam za przesadę. I to bez znaczenia o kogo chodzi (bo akurat nie byłem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem tej osoby - ot życie nauczyło mnie, że czarno-białe wizje historii są po prostu naiwnością), ale o sam fakt przenikania polityki realowej do wirtualnego tworu.

Odbiera mi to całą przyjemność z rozrywki w wirtualnym świecie (a dla rozrywki tutaj się bawiłem w v- państwo), który traktowałem właśnie jako odskocznię od realowej codzienności w tym właśnie tych jałowych i bezsensownych sporów politycznych i tego bełkotu wypływającego z mediów. Myślałem, że chociaż forum wirtualnego świata będzie od tego bełkotu wolne... Niestety po paru miesiącach to się zmieniło, a determinacja z jaką usiłowano wprowadzić żałobę (z powodu realowego i politycznego) jest dla mnie informacją, że to dopiero początek.

Nie wiem jakie są powody - może na zasadzie "wbijania kija w mrowisko" (wszak wiadomo, że na "bohatera" żałoby wybrał sobie postać kontrowersyjną - można było się spodziewać reakcji) Andrzej usiłował na siłę podnieść aktywność, ale takie zabiegi uważam za błędne. Aktywność na siłę jest bez sensu... nie prowadzi do niczego konstruktywnego - szczególnie bezsensowne to jest w sytuacji gdy aktywność jest niezła, wskazuje na to ilość postów, niedawno cieszono się  6 tys., a tera jest ponad 7,5 tys.

Rezygnacja z udziału w RB oznacza dla mnie praktycznie rezygnację z zabawy w świat wirtualny, bo gdzie indziej bywałem w zasadzie tylko w związku z działalnością w RB (pośrednio lub bezpośrednio).

W każdym razie żegnam się z Szanownym Towarzystwem, miło było się razem zabawić przez te parę miesięcy i jak to mówią... co złego to nie ja.

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
Krzysztof

PS. Można mnie skreślić z listy obywateli, składam rezygnację z obywatelstwa i wszelkich stanowisk - można zresztą zdeaktywować również moje konto.
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Re: Pożegnanie
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 15:46:14 »
No cóż, ja nic nie poradzę, wiadomo.

Ale żałujemy że odchodzisz, zdecydowanie. Będziesz w RB zapamiętany. Wiem że powiem nie czule i w ogóle trochę bezsensownie, ale wiadomo.

Cześć, wiadomo, powodzenia itd. Ale mi smutno że nas opuszczasz.  :(
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 16:05:52 »
:geek:  :geek:  :geek:  :geek:  :geek:
Straciliśmy najaktywniejszego obywatela.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Feliks Spirkin

• MSZ
  • Obywatel
  • Murarz
  • : 62
    • NPE: BI14020800101
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 16:16:45 »
Szkoda, ale taki jest mikroświat. We większości państw toczą się dyskusje nt. spraw realnych i zazwyczaj nikt nie bierze tego do siebie (choć czasami z tym jest różnie). Dlatego moim zdaniem nie powinniśmy strzelać fochów, tylko wziąć się do roboty.

czarno-białe wizje historii są po prostu naiwnością
Owszem, ale nie w tym przypadku. Równie dobrze można mówić, że procesy norymberskie były błędem...może Himmler i reszta nie mieli innego wyjścia, jak tylko wywołać wojnę, w której zginęły miliony ludzi?

/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
- Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 16:21:24 »
Cytat: "Feliks Spirkin"
Szkoda, ale taki jest mikroświat. We większości państw toczą się dyskusje nt. spraw realnych i zazwyczaj nikt nie bierze tego do siebie (choć czasami z tym jest różnie). Dlatego moim zdaniem nie powinniśmy strzelać fochów, tylko wziąć się do roboty.

czarno-białe wizje historii są po prostu naiwnością
Owszem, ale nie w tym przypadku. Równie dobrze można mówić, że procesy norymberskie były błędem...może Himmler i reszta nie mieli innego wyjścia, jak tylko wywołać wojnę, w której zginęły miliony ludzi?
Feliks, jak chcesz dyskutować o historii realnej, to udaj się tu - http://historycy.org
Znajdziesz tam mnie, Andrzeja i Krzysztofa również.
Ewentualnie może takim miejscem do dyskusji być mój FB (na prośbę wysyłam przez priv).

Mnie też mieszanie reala do v-świata się nie podoba, ale... z decyzjami Prezydenta dyskutować nie będę. Podjął takie a nie inne - i już.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 16:28:06 »
Informacja ta mna wstrzasnela, zalamala i niezmiernie zasmucila, straciliśmy najlepszego i nakaltywniejszego obywatela, który byl nie bójmy sie tego slowa wielkim skarbem i najwiyzszym dobrem Republiki. Mam w tym momencie wielki zal ze idiotyczna, podjęta pod wplywem emocji, checi wywolania flejma, nie wnikam czego decyzja Prezydenta pociagnela za Sobą Talie olbrzymie konsekwencje dla Nas wszystkich. Ciągle mam nadzieje ze Krztsztof jeszcze zmieni swoje zdanie, ale zdaje sobie sprawę ze to loze byc zludna nadzieja.  Apeluje wiec z tego miejsca do wszystkich Bialenczykow o przyjęcie zaloby, opuszczenie flag do polowy masztów i minutę ciszy za ta olbrzymia i tragiczna strate.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 18:27:28 »
Informacja tragiczna, jednakże moim zdaniem decyzja podjęta pochopnie. Od wirtualnego świata jeszcze nikt kto się mocno zangażował, do końca się nie uwolnił na dłuższy czas. Dlatego liczę, że powrócisz.
Tematy polityczne zostały zakończone. Być może rzeczywiście przesadziłem z ogłoszeniem żałoby narodowej, jednakże nie widzę tutaj żadnego powodu do buntu. Komunistyczny Wandystan po ogłoszeniu żałoby po proamerykańskim, antykomunistycznym Janie Pawle II jakoś nie spotkał się z takim oburzeniem społecznym, jak demokratyczna, narracyjnie lewicowa Bialenia po ogłoszeniu żałoby na cześć lewicowego generała.

Jak już mówiłem, liczę, że do nas powrócisz. Jesteś nierozłączną częścią Bialenii. Długi czas razem z nami budowałeś Bialenię i jestem zdania, że nie możesz ot tak opuścić swojego dzieła.

W każdym społeczeństwie bywają chwile łatwe i trudne. W chwilach oczywistych wyborów, sukcesu nie trudno trwać przy swoim narodzie. Trudniej, gdy społeczeństwo jest podzielone i nic nie jest czarno-białe. Liczę, że przemyślisz decyzję i do nas powrócisz jak najbardziej, albo gdy ochłoniesz.
Więcej dyskusji o świecie realnym postaramy się unikać.

Offline Ir-Min-Ward

• Przechodzień
  • *
  • : 0
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 18:43:53 »
Zachciało się dyskusji o tym towarzyszu co powinien dyndać na gałęzi i takie są skutki. To jak tezy wybitnego lustratora macierewicza, który miał odtajnić wszystkich agentów, a w końcu podał tylko tych co są w stanie spoczynku. Krótko mówiąc bardacha o coś czego z założenia być nie powinno. Pamiętam że kiedy zaczynałem co chwila ktoś przypominał że oddzielamy życie wirtualne od reala. Głos rozsądku jakim był niewątpliwie Razorblade właśnie postanowił że opuszcza forum. Jak myślicie co było powodem ??? Mam (...) że ktoś się pruje do mnie, ale o "zawodników z jego półki" to (...) TRZEBA zabiegać i już. Każdy ma jakieś oczekiwania co do reszty, a im więcej się poświęca tym więcej mu się należy  Przypominacie sobie jeszcze kto zrobił plan na gospodarkę ? Nie widzę problemu żeby spotkać się prywatnie przy kielichu, będzie czas pogadać o czerwonych, brunatnych itp. Żeby była jasność jeżeli nie odratujecie tego co tu zostało postanowione to będzie jedna wielka masakra. Czymś innym jest czasowa przerwa od całkowitego zrzeczenia się obywatelstwa. Obiektywnie zastanówcie się nad pytaniem czy dałem z siebie wystarczająco dużo aby świadomie spierdolić całą zabawę komuś  tak zaangażowanemu w projekt jak Razor ? Czy wymiana poglądów nt. historii jest ważniejsza od zachowania ekipy z RB ? Podejmijcie konkretne działania bo ten okręt utonie bez załogi.
"Cordis simplicis erat, sed magnifici"

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 18:45:29 »
Proszę hamować język.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #9 dnia: Pon, 26 Maj 2014, 18:48:10 »
A pana Ir-Mind-Warda to słabo kojarzę z naszego forum. Może zechciałby się Pan przedstawić (oczywiście nie w tym wątku) i napisać kim Pan jest?

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 28 Maj 2014, 07:08:43 »
Cóż mam powiedzieć... odchodzi właśnie jeden z najbardziej zasłużonych dla RB.