Ja mam pytanie od siebie do kandydatów. Czy według Was, utrzymywanie Dystryktu Federalnego, będącego pustynią, na czele z taką naszą Brasilią, zbudowaną w centrum buszu, jest dobrym pomysłem? O ile w nieistniejącej Brazylii miało to większy, mniejszy sens, tak tutaj, przez około rok, można śmiało powiedzieć - no nie do końca. Dodatkowo, gdzie widzielibyście stolicę (i dlaczego w Krasnodarsku).
Fazil Emre (urodzony 21.06.2019 zmarł 30.10.2019), Sułtan Siyah,Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu.
Tak, ale tylko pod jednym warunkiem. Zrobimy z Dystryktu Federalnego atrakcję turystyczną. W innym przypadku jest nam do niczego potrzebny ten dystrykt.
Leszek Roskohard napisał(a):No, a takie turnieje mają organizować każdy obywatel, rząd czy jakiś doświadczony działacz sportowy? A jak według pana miałyby wyglądać Igrzyska?
Igrzyska mogłyby wyglądać tak, iż byłyby z różnych dziedzin sportu np. szachy, zawody w gra na pc. Turnieje mógłby organizować wszyscy.
Jak już wspomniałem jestem przeciwny dalszym utrzymywaniem DF, i popieram jego likwidację przy jednoczesnym włączeniu jego terytorium do Egvallandu do juz istniejącej prowincji.
Oczywiście rozwiązanie tej kwestii powinno zostać powierzone ludowi.
Jednak moim subtelnym zdaniem to - nie.
Stolica powinna zostać przeniesiona do Egvallandu, bo jest najaktywniejszą prowincją, przez co miasta rozbudowywują się znacznie szybciej. Jednak ma to też ciemną stronę medalu w postaci pompowania najaktywniejszej prowincji, przez co ta jeszcze bardziej odskoczy od innych, co jest zjawiskiem niepożądanym.
Co do reszty - o tym powinien zadecydować lud.
Heniu Wespucci napisał(a):Ja mam pytanie od siebie do kandydatów. Czy według Was, utrzymywanie Dystryktu Federalnego, będącego pustynią, na czele z taką naszą Brasilią, zbudowaną w centrum buszu, jest dobrym pomysłem? O ile w nieistniejącej Brazylii miało to większy, mniejszy sens, tak tutaj, przez około rok, można śmiało powiedzieć - no nie do końca. Dodatkowo, gdzie widzielibyście stolicę (i dlaczego w Krasnodarsku).
Według mnie nie ma sensu tego utrzymywać.Lepiej by było rozmieścić sejm, pałac prezydencki i inne instytucje po różnych miastach w różnych prowincjach.
Pierwszy etap debaty już za nami! Dziękuję tym którzy niestety muszą zakończyć udział w naszej debacie a jeszcze bardziej tym którzy zostali tutaj jeszcze z nami. Przygotowałem kilka pytań dotyczących waszych wcześniejszych wypowiedzi. Mam nadzieję że chociaż trochę rowinie się dyskusja nad pomysłami innych kandydatów.
Pozwolę sobie zacytować jedną z wypowiedzi
Cytat:Wojna, wojna i jeszcze raz wojna! Silna armia, wojna z Suderlandem, Paderlandem i otwarte wejście w konflikt o Aware - tylko tyle i aż tyle.
Przywróce honor Federacji.
Czy przy obecnej sytuacji jaka panuję w mikrośiwecie, gdzie brakuję nowych obywateli a kraje upadają mamy wkraczać na ścieżkę wojny zamiast szukać sojuszników?
Według mnie to drugie, aczkolwiek nie przesadzając z tym zbytnio i nie wchodząc w sojusz z byle kim, a z mikronacją która się utrzymuję na arenie od przynajmniej miesiąca.