• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traktat Wielki Plan Rewitalizacji
w FN Zjednoczone Państwo nigdy nie miało by takiej aktywności jaką mamy teraz. Mamy niepodległe państwo a niepodległość to przywilej! I będę jej bronił.

A zjednoczyć całe społeczeństwo w mikronacjach to utopia.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Niepodległość nie jest istotna. Przynajmniej nie dla każdego.
Nikt nie chce jednoczyć wszystkich mikronacji.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Ja jako Prezydent mam obowiązek bronić niepodległości ZP.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Cytat:Jak doszło do tego że bez wiedzy Obywateli, konsultacji z nimi i wreszcie wiedzy o tym Króla uchwalono traktat który od początku był niezgodny z wszystkimi prawami, i nikt się o to nie bił przez długi czas prócz mnie.
Za Prezydenta mieliśmy człowieka który nie umiał poprawnie ocenić sytuacji.
Cytat:Joahim na początku, miał kompletne wywalone na to a był głową państwa, że państwo poddało swoje istnienie komuś innemu.
Owszem, miałem. Bo w przeciwieństwie do ciebie wolałem się skupić na rozwoju Voxlandu niż prowadzić gówno dającą wojnę.
Cytat:Dopiero później przyznał że nie pamięta by składał podpisu w tym szabrowniczym traktacie.
Weź tu teraz nie uprawiaj propagandy pod tezę. Jeszcze tego samego dnia stwierdziłem, że nie podpisałem tego, co jest udokumentowane na forum Winkulii (wprawdzie zepsuły się załączniki, ale post jest).
Cytat:Federacja Nordacka upadła przez jej system i niekompetencje władzy ZP a nie przeze mnie.
Widzę że ciąg przyczynowo-skutkowy jest chyba tobie nieznany. Czemu upadło FN? Bo odeszło ZKRM. A czemu odeszło ZKRM? Ano między innymi przez ciebie i twoje czepianie się. Nikt problemu nie miał, tylko ty.
Cytat:Ostatnią próbą była Konfederacja Pollińska która się rozpadła.
Tak, zaproszenie Westlandu było najgorszym pomysłem w jej dziejach.
Cytat:To zbyt ryzykowne by zapraszać kogo popadnie do państwa.
Okej, czyli Prezydent obraża obywateli. No cudny start.
Cytat:A joahima nie rozumiem jak mógł w niektórych sprawach z nim współpracować.
Ryj jebany hipokryto.
(28 Mar 2021, 02:18:24)Joahim von Ribertrop napisał(a):
Cytat:Jak doszło do tego że bez wiedzy Obywateli, konsultacji z nimi i wreszcie wiedzy o tym Króla uchwalono traktat który od początku był niezgodny z wszystkimi prawami, i nikt się o to nie bił przez długi czas prócz mnie.
Za Prezydenta mieliśmy człowieka który nie umiał poprawnie ocenić sytuacji.
Cytat:Joahim na początku, miał kompletne wywalone na to a był głową państwa, że państwo poddało swoje istnienie komuś innemu.
Owszem, miałem. Bo w przeciwieństwie do ciebie wolałem się skupić na rozwoju Voxlandu niż prowadzić gówno dającą wojnę.
Cytat:Dopiero później przyznał że nie pamięta by składał podpisu w tym szabrowniczym traktacie.
Weź tu teraz nie uprawiaj propagandy pod tezę. Jeszcze tego samego dnia stwierdziłem, że nie podpisałem tego, co jest udokumentowane na forum Winkulii (wprawdzie zepsuły się załączniki, ale post jest).
Cytat:Federacja Nordacka upadła przez jej system i niekompetencje władzy ZP a nie przeze mnie.
Widzę że ciąg przyczynowo-skutkowy jest chyba tobie nieznany. Czemu upadło FN? Bo odeszło ZKRM. A czemu odeszło ZKRM? Ano między innymi przez ciebie i twoje czepianie się. Nikt problemu nie miał, tylko ty.
Cytat:Ostatnią próbą była Konfederacja Pollińska która się rozpadła.
Tak, zaproszenie Westlandu było najgorszym pomysłem w jej dziejach.
Cytat:To zbyt ryzykowne by zapraszać kogo popadnie do państwa.
Okej, czyli Prezydent obraża obywateli. No cudny start.
Cytat:A joahima nie rozumiem jak mógł w niektórych sprawach z nim współpracować.
Ryj jebany hipokryto.

1. On zawsze nie umiał ocenić sytuacji a ty jak debil na niego głosowałeś.
2. No czyli super najlepiej jeszcze gdybyśmy zostali w tym zkrm. Aha.
3.ok
4. aha
5.ok
6.Nie. Ja to mówiłem w stosunku do mikronacji. Że ryzykowane jest zapraszanie każdego mikrooanstwa do federacji.
7.Hamuj sie kurwa. Ja nigdy na Augusta nie głosowałem ty za to kurwa zawsze jak jakiś debil bezmózgi.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Cytat:1. On zawsze nie umiał ocenić sytuacji a ty jak debil na niego głosowałeś.
Weź nie pierdol. Umiał. Ty natomiast jedyne co umiesz to nazywanie myślących inaczej niż ty debilami.
Cytat:2. No czyli super najlepiej jeszcze gdybyśmy zostali w tym zkrm. Aha.
Nikt nie wie, jak wówczas potoczyłaby się historia.
Cytat:6.Nie. Ja to mówiłem w stosunku do mikronacji. Że ryzykowane jest zapraszanie każdego mikrooanstwa do federacji.
Z tym że dyskusja nie jest na temat każdego państwa, tylko Norweglandu.
Cytat:7.Hamuj sie kurwa. Ja nigdy na Augusta nie głosowałem ty za to kurwa zawsze jak jakiś debil bezmózgi
Ale czemu mogłem? Ponieważ TY ściągnąłeś go ponownie.

I jak jeszcze raz obrazisz kogokolwiek z tego powodu, że głosował na Helmuta albo Artura, to zapomnij o następnych wyborach. Tak kurde być nie może żeby Prezydentem był człowiek odrażający innych tylko za to, że na niego nie głosowali.
Może trochę przesadziłem za co przepraszam ale to moja opinia po prostu.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(28 Mar 2021, 14:09:31)Aleksander Novak napisał(a): Może trochę przesadziłem za co przepraszam ale to moja opinia po prostu.
Opiniowanie nie upoważnia do nazywania innych debilami bo myślą inaczej.
Moja propozycja jest prosta: otwarta wojna domowa o wpływy między Voxlandem a Westlandem przy użyciu turowego systemu wojennego opartego na heksagonalnej mapie z możliwością ingerencji sił zewnętrznych z nadzieją na ich ostanie się w Insulii po zakończeniu wojny. Jednostki wojskowe kupowane za pieniądze, które zarabia się za aktywność w państwie. Na dokładkę narracja działań wojskowych i fabularyzacja konfliktu. Można zorganizować to na Discordzie w formie roleplayu i przebieg każdej tury publikować na forum.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Cytat:Jednostki wojskowe kupowane za pieniądze, które zarabia się za aktywność w państwie.

W takim razie proponuję poczekać, aż pojawi się leocki międzynarodowy bank. Do reszty się nie odnoszę, bo mnie nie dotyczy bezpośrednio, to przede wszystkim wasza decyzja, jak będzie wyglądać ZP za miesiąc, pół roku, rok, dekadę...

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości