• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traktat Wielki Plan Rewitalizacji
Szanowni Państwo!
Prezentuję Wam Wielki Plan Rewitalizacji, który ma zadbać o zrównoważony rozwój naszego państwa.

1. Repatriacja dawnych obywateli
    Musimy zachęcić starych mieszkańców do powrotu. Jakieś kłótnie, spory i inne niedogodności muszą zostać rozwiązane. ZP ma do zaoferowania ogromny potencjał, który jest jednak niewykorzystany, bo brakuje nam ludu.
    `
  2. Aktywizacja obecnych obywateli
    Musimy zaoferować ludziom nowe rozrywki, wyzwania i przygody w ramach ZP i jego prowincji. Przydałoby się ożywienie gospodarki, akcje wojskowe, jakieś podboje kosmiczne, cokolwiek. Byleby była akcja. Jakieś pomysły?
    `
  3. Nowe ustawodawstwo
    Prawo musi być proste, ale nie dziurawe. Zamierzam opublikować szereg projektów ustaw, które poprzedzę konsultacjami społecznymi. Zachęcam do zgłaszania swoich propozycji odnośnie:
    • Konstytucji
    • Wojska federalnego
    • Ustroju gospodarczego
    • Uporządkowania narracji
    • Sztuki, kultury i sportu
    • Życia codziennego i jego fabularyzacji
    • Stowarzyszeń
    • Obywatelstwa niepełnego i pełnego
    • Polityki zagranicznej
    • Wprowadzenia systemu prezydenckiego/parlamentarnego
    `
  4. Pozyskanie nowych obywateli
    Dopiero jak będziemy mieli coś do zaoferowania, to zamieszka u nas ktoś nowy. Proponuję poszukiwania na Discordzie, innych forach (ale nie mikronacji), ewentualnie w mediach społecznościowych, w ostateczności w grach online.
Zapraszam do szerokiego dialogu i otwartej dyskusji. Każdy, nawet cudzoziemiec, jest mile widziany w tym wątku.
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Wszystko super fajnie. Ale nie widzę potrzeby wojsk federalnych. Na 8 milionów mieszkańców w SRW 100 tysięcy pełni służbę w służbach mundurowych a w razie mobilizacji może tak być nawet do 500 tysięcy.

Jak wojsko federalne miało by działać? Narracyjnie będzie to coś obowiązkowego czy jakaś ochotnicza armia?

Obecnie siły federalne sensu nie mają.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
[quote='Deemer Saviour' pid='1230' dateline='1616715993']
Cytat:[*](...) Jakieś pomysły?
No jeszcze nie, ale postaram się coś wymyślić.

Na razie tylko tyle, bo jeszcze mi się trochę spać chce, ale potem coś jeszcze napiszę.
Ej a robimy serwer Minecraft stolicy?
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Wojsko federalne jest niezbędne, aby zapobiegać wojnom domowym i zamieszkom. Złożę projekt ustawy o wojsku ZP w najbliższym czasie. Demokratycznie zadecydujemy, czy jest ono nam potrzebne.

(26 Mar 2021, 10:37:01)Aleksander Novak napisał(a): Ej a robimy serwer Minecraft stolicy?
Jeśli naród jednogłośnie wyrazi taką wolę. Inaczej byłoby to wykluczające.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
To chuj. Demokratycznie sobie zadecydujecie by robić jakieś wojska federalne nikomu niepotrzebne.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Proszę nie przeklinać na stanowisku Prezydenta.
(27 Mar 2021, 01:40:40)Aleksander Novak napisał(a): To chuj. Demokratycznie sobie zadecydujecie by robić jakieś wojska federalne nikomu niepotrzebne.
Mówiłem już że ZP ma pecha do hipokrytów? Najpierw nasz Prezydent uważa, że obecny system jest super, a potem jak lud chce z tego systemu korzystać to dostaje bulu dupy...
Ja niczego nie zakazuje. Sam głosowałem za konstytucją więc niczego zakazać nie mogę. Ale chyba mam prawo do własnego zdania.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Czemu Pan Joahim też przeklina????

(27 Mar 2021, 02:34:38)Aleksander Novak napisał(a): Ale chyba mam prawo do własnego zdania.
Oczywiście.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości