Z dniem 03.01.2022 ogłaszam iż Sz.p. Aleksander Novak złożył skarge na WCM Bazylego von Hohenburga.
Powodem skargi jest zmiana ustroju w Secesyjnej Republice Westlandu.
Ogłaszam rozprawe i prosze o pare słów od Aleksandra Novaka.
~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg
JCM Bazyli Izaaku I. Dziękuję za otwarcie rozprawy, nie spodziewałem się tego. Jednocześnie znam już jej wynik.
Zmieniając ustrój zlikwidował Pan secesyjną tradycję państwa co bardzo odbiło się na całym Westlandzkim społeczeństwie a najbardziej na Amatorach którzy w sercu mają antyfeudalne i socjalkapitalistyczne wartości. Westland zawsze był secesyjny, od 2019 roku. Teraz jedyne co udało mi się wyżebrać to w nazwie królestwa słowo "Secesyjne". Jednak Westland już nie jest secesyjny bo secesyzm jest wrogiem monarchofaszyzmu jaki panuje w Cesarstwie. Likwidując Secesyjną Republikę Westland zlikwidował Pan moje dzieło, bowiem ja z Augustem de la Sparasanem, Eustachy Playstationem założyłem 18 grudnia 2019 roku SRW.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Z tego powodu że to ja jestem oskarżonym to powstrzymuje sie od głosu.
Wyrok zostanie podany do godziny 19 dnia 03.01.2022
Wasza Cesarska Mość!
Jako Kanclerz Cesarstwa Insulii niniejszym informuję, iż w dniu dzisiejszym odbyło się głosowanie Rady w sprawie zgody na zdjęcie z Waszej Cesarskiej Mości immunitetu. W głosowaniu wynik wyniósł dwa głosy za zdjęciem immunitetu oraz dwa przeciw zdjęciu. Jako iż, jak mówi praktyka prawna stosowana w tych mniej zaawansowanych krajach używających demokracji, wniosek przechodzi gdy poprze go ponad połowa głosujących, niniejszym Rada nie zdjęła immunitetu z Waszej Cesarskiej Mości. W związku z tym niniejszy proces należy umorzyć.
(-)Joahim von Ribertrop
Kanclerz Cesarstwa Insulii