• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury
Prawda obiektywna jest niemożliwa do poznania a nawet jeśli by była to nie wiemy czy posiadamy prawdę obiektywną.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jest możliwa do poznania. Na przykład jak chcesz poznać Obiektywną Prawdę o kulistości Ziemi to lecisz w kosmos.

Ale tutaj niestety Obiektywnej Prawdy nie odkryjemy, a przynajmniej nie na tym świecie.

Swoją drogą wolałbym żebyś odniósł się do mojej głównej części wypowiedzi a nie tego krótkiego przemyślenia filozoficznego.
To może w takim razie cało ZP się nie wydarzyło? To oczywiście nieprawda, lecz przecież prawda jest subiektywna.

Ja wierzę w istnienie prawdy, prawdy obiektywnej, w przeciwieństwie do zdań ludzi.

Zostałem zdjęty z urzędu prezydenta, choć żyłem i nie zrezygnowałem.
Byłem karany, choć nie udowodniono mi win.
I od tego momentu aż do sierpnia 2020 roku nieustannie walczyłem o prawdę.
I głównie dla niej pozostawałem w niewdzięcznym świecie mikronacji, gdzie człowiekowi odbierają twór za próbę ratowania go. Dla udowodnienia i zakopania tego toporu wojennego.
A teraz mówicie mi, że prawda nie istnieje. W moim mniemaniu to sygnał, że czas, bym wycofał się z dyskusji. Wiem swoje, udowodniłem to, zostałem oficjalnie zrehabilitowany, a prawda jest po mojej stronie. Osiągnąłem co chciałem.
August van Hagsen de la Sparasan
Ty zawsze wiedziałeś swoje i zawsze będziesz wiedział swoje bo na tym polega świat. Każdy ma swoją prawdę. Uniwersalna, obiektywna prawda jest nieosiągalna. Obiektywna prawda w tym świecie działa na zasadzie "moja racja jest racjejsza". "Obiektywna" prawda jest wymyślona przez ludzi.

Poza tym w naszym ówczesnym świecie za złe czyny ponosi się konsekwencje. Dlatego zostałeś wygnany. To była nauczka.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Zatem próba chronienia kraju jest złym czynem? Zaskakujące, że mimo wydania aktu rehabilitacji nadal padają takie oskarżenia...
Utrata państwowości to likwidacja go, a nie ratowanie kraju.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
To twoja subiektywna opinia (swoją drogą trochę sprzeczna z podpisanym również przez ciebie wspomnianym wcześniej aktem). Ja wiem swoje, a oskarżeniami odsyłam do aktu albo do sądu, jak kto woli. Ja wam moje trudy wybaczyłem, ale czczych oskarżeń nie zniosę.
Subiektywna, i co w związku z tym? Okej, czyli uważasz że likwidacja państwowości to jego ratowanie. Spoko.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ktoś wyjaśni o co teraz się kłócicie? Jak zobaczyłem, że porzuciliście temat naszej dyskusji dla "filozofowania" to mi się odechciało czytać dalej.
Dobea, nie chciało mi się czekać więc sobie sam przeczytałem.

Ogólnie to Auguście zapominasz o jednej kwestii: nowa Konstytucja unieważnia starą. Gdyby konstytucja V ZP była legalnie obowiązującą (a nie była, bowiem przegapiliśmy brak mojego podpisu), to przestałbyś być Prezydentem ponieważ na mocy legalnej Konstytucji Prezydentem byłby Novak.

Natomiast skoro już przytoczono ten cały wyrok rechabilitujący to ja dodam, że tam też znajdują się ciekawe słowa moje i Augusta w temacie legalności Novaka, aczkolwiek ciężko mi skojarzyć z jakich dowodów one wynikały. Muszę sprawdzić kanał Sambany na Discordzie.

Link do wyroku: http://voxland.mojeforum.net/viewtopic.php?id=255

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości