Prawda obiektywna jest niemożliwa do poznania a nawet jeśli by była to nie wiemy czy posiadamy prawdę obiektywną.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jest możliwa do poznania. Na przykład jak chcesz poznać Obiektywną Prawdę o kulistości Ziemi to lecisz w kosmos.
Ale tutaj niestety Obiektywnej Prawdy nie odkryjemy, a przynajmniej nie na tym świecie.
Swoją drogą wolałbym żebyś odniósł się do mojej głównej części wypowiedzi a nie tego krótkiego przemyślenia filozoficznego.
To może w takim razie cało ZP się nie wydarzyło? To oczywiście nieprawda, lecz przecież prawda jest subiektywna.
Ja wierzę w istnienie prawdy, prawdy obiektywnej, w przeciwieństwie do zdań ludzi.
Zostałem zdjęty z urzędu prezydenta, choć żyłem i nie zrezygnowałem.
Byłem karany, choć nie udowodniono mi win.
I od tego momentu aż do sierpnia 2020 roku nieustannie walczyłem o prawdę.
I głównie dla niej pozostawałem w niewdzięcznym świecie mikronacji, gdzie człowiekowi odbierają twór za próbę ratowania go. Dla udowodnienia i zakopania tego toporu wojennego.
A teraz mówicie mi, że prawda nie istnieje. W moim mniemaniu to sygnał, że czas, bym wycofał się z dyskusji. Wiem swoje, udowodniłem to, zostałem oficjalnie zrehabilitowany, a prawda jest po mojej stronie. Osiągnąłem co chciałem.
August van Hagsen de la Sparasan
Ty zawsze wiedziałeś swoje i zawsze będziesz wiedział swoje bo na tym polega świat. Każdy ma swoją prawdę. Uniwersalna, obiektywna prawda jest nieosiągalna. Obiektywna prawda w tym świecie działa na zasadzie "moja racja jest racjejsza". "Obiektywna" prawda jest wymyślona przez ludzi.
Poza tym w naszym ówczesnym świecie za złe czyny ponosi się konsekwencje. Dlatego zostałeś wygnany. To była nauczka.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Zatem próba chronienia kraju jest złym czynem? Zaskakujące, że mimo wydania aktu rehabilitacji nadal padają takie oskarżenia...
Utrata państwowości to likwidacja go, a nie ratowanie kraju.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
To twoja subiektywna opinia (swoją drogą trochę sprzeczna z podpisanym również przez ciebie wspomnianym wcześniej aktem). Ja wiem swoje, a oskarżeniami odsyłam do aktu albo do sądu, jak kto woli. Ja wam moje trudy wybaczyłem, ale czczych oskarżeń nie zniosę.
Subiektywna, i co w związku z tym? Okej, czyli uważasz że likwidacja państwowości to jego ratowanie. Spoko.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Ktoś wyjaśni o co teraz się kłócicie? Jak zobaczyłem, że porzuciliście temat naszej dyskusji dla "filozofowania" to mi się odechciało czytać dalej.