• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ślubowania radnych
Drodzy Insulijczycy, goście zza granicy oraz radni,
Dzisiaj odbędzie sie wasze ślubowanie.
Dlatego prosze wymienione osoby o odpowiedź "ślubuje" na wysłaną przeze mnie teść przysięgi.
~JKW Jerzy I Izaak von Hohenburg 
Najpierw poprosze o to: Augusta de la Sparasana oraz Ole Marcjan-Chojnacką.
Na koniec podaje także w "tak nam dopomóż" co lub kto ma wam dopomóc.

Treść przysięgi:
Ślubuję być wierny i oddany swoje ojczyźnie którą jest Cesarstwo Insulii. Tym samym oddam całego za dobro Cesarstwa. Przyrzekam też że nie wykorzystam należenie do Rady do złych celów a także iż żadne informacje nie zostaną z niej wyniesione.

Tak mi dopomóż (radny podaje)
Ślubuję być wierny i oddany swoje ojczyźnie którą jest Cesarstwo Insulii. Tym samym oddam całego sera szwajcarskiego za dobro Cesarstwa. Przyrzekam też że nie wykorzystam należenie do Rady do złych celów a także iż żadne informacje nie zostaną z niej wyniesione.

Tak mi dopomóż Towarzysz Wanda.
Ślubuję być wierny i oddany swoje ojczyźnie którą jest Cesarstwo Insulii. Tym samym oddam całego siebie za dobro Cesarstwa. Przyrzekam też że nie wykorzystam należenie do Rady do złych celów a także iż żadne informacje nie zostaną z niej wyniesione.

Tak mi dopomóż Harlin
August van Hagsen de la Sparasan
Teraz zaś prosze o złożenie przysięgi Filipa Gryfa.

Treść przysięgi:
Ślubuję działać dla dobra Cesarstwa Insulii oraz że moje rady będą szczere. Przyrzekam także iż żadne informacje nie wyjdą z okręgu Rady.

Tak mi dopomóż (doradca podaje)
Ślubuję działać dla dobra Cesarstwa Insulii oraz że moje rady będą szczere. Przyrzekam także iż żadne informacje nie wyjdą z okręgu Rady.

Tak mi dopomóż Bóg.
(-) Filip I Gryf
Profil w Sarmacji
I na koniec poprosze Joahima von Robentroppa.

Treść przysięgi:
Ślubuję być wierny i oddany swoje ojczyźnie którą jest Cesarstwo Insulii. Tym samym oddam całego za dobro Cesarstwa. Przyrzekam też że nie wykorzystam należenie do Rady do złych celów a także iż żadne informacje nie zostaną z niej wyniesione.
Ślubuje być wierny państwu i Cesarzowi,
Ślubuję być dobrym i sprawiedliwym Kanclerzem,
Ślubuję być przykładem dla reszty społeczeñstwa.
Tak mi dopomóż (kanclerz podaje)
Ślubuje być wierny państwu i Cesarzowi,
Ślubuję być dobrym i sprawiedliwym Kanclerzem,
Ślubuję być przykładem dla reszty społeczeñstwa.
Tak mi dopomóż Marta.
Zakłada na Joahima zieloną szarfe Kanclerza.

Szarfe tą nosić będą kolejni Kanclerze aż do końca Cesarstwa!

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości