• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mikronacyjna konwencja o zakazie broni masowego rażenia
Uważam że powinniśmy wprowadzić takie prawo jak najszybciej, oraz ratyfikować je w wszystkich państwach mikroświata. 

Cytat:
Konwencja o Zakazie Broni Masowego Rażenia

Art. 1.
Zakazuje się użycia przez strony konwencji jakiejkolwiek broni masowego rażenie tj. jądrowej, biologicznej, chemicznej i radiologicznej. Zakazuje się użycia do jakichkolwiek działań zbrojnych toksycznych środków przemysłowych. 

Art. 2.
Zakazuje się testować, produkować, nabywać, posiadać, gromadzić, używać
lub grozić użyciem lub bronią masowego rażenia.
Art. 3.
1. Jeśli jakakolwiek strona konwencji, lub też jakiekolwiek państwo które nie ratyfikowało niniejszej konwencji łamie jej przepisy, strony konwencji mają nakaz nałożenia sankcji oraz wycofania uznania na takie państwo.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Super inicjatywa, ale nie sądzę, żeby ktokolwiek się pod tym podpisał, a użycie broni masowego rażenia i tak nikomu nie zagraża....
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Nie.

Bądźmy szczerzy: po cholere nam to? Przecież tak naprawdę nie ma żadnych sankcji którymi ktokolwiek musiałby się przejmować. Wycofanie uznania? Co to komu robi?

W skrócie mówiąc, oferuje nam się prawo które tak naprawdę tylko zmniejsza bezpieczeństwo tych, którzy je ratyfikują.
jak zwykle sprzeciw.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Broń jest narracyjna i chodzi o narracje. Zagrożenie jest, bo kto wie, co muratykanie przygotowują. Gdyby podpisali taką konwencję to nic by nam nie zagrażało. Ale oczywiście czego ja się mogłem po was spodziewać.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
W sensie, wiesz, ja samą ideę rozumiem i popieram aczkolwiek nie podoba mi się to że nie będziemy mogli wtedy odpalić atomówek w Zwierzowo. Wytykam tylko największą wadę tego traktatu, czyli tego, że on tak naprawdę nic nie zmieni, bo społeczność mikronarodowa nie ma żadnych skutecznych sankcji przeciwko komukolwiek.

To by mogło przejść na takiej Micrze, gdzie obowiązuje inny system, ale nie na Pollinie, który jest... No, chyba sam widzisz.
Jeśli tego nie uchwalimy to gdy będzie wojna, każdy wyprodukuje 1000 atomówek, 1000000 ton cyjanowodoru, i będzie Mikroświat kaput. Trzeba to uchwalić i tyle.
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Jak to zrobi to odwołujesz się do:
a) racjonalizmu (i zasad systemu co zabraniają takich ruchów)
b) Jedynej Ważnej Zasady "Ja Nie Uznaję".

No i niezmiennie czekam na wyjaśnienie - uchwalimy to, dobra. A potem ktoś, powiedzmy, Muratyka, zacznie robić atomówki. Jakie sankcje niby na nie nałożymy?
Możemy zmienić sankcje na wypowiedzenie wojny. Wtedy nikt się nie odważy bawić w atomówki Smile
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Oczywiście że się odważy. W końcu on będzie mieć atomówki XD

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości