23 Wrz 2022, 11:18:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23 Wrz 2022, 11:27:24 przez August vHS.)
Tu publikowane będą obwieszczenia Ministra Nauki i Kultury.
Minister zamierza w dniu jutrzejszym wyruszyć do Sarmacji na konferencję I Mikronacyjnego Instytutu Astronomicznego. Wszystkich chętnych do wejścia w skład towarzyszącej mu delegacji prosimy o kontakt.
A w cyklu Ministerstwo Poleca...
Potencjalnie ciekawe rozważania znanego bialeńskiego działacza, które skłaniają do myślenia, szczególnie, iż można je odnieść nie tylko do nieco utopijnego "Imperium Novum":
http://www.erimitirio.org/2022/09/skad-p...r.html?m=1
August van Hagsen de la Sparasan
Cesarstwo Insulii to Imperium Novum.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Chyba według jakiejś naszej definicji, bo według definicji Endriego to na pewno nie.
Co nie zmienia faktu, że z tego artykułu wywnioskowałem tyle, że Augustus nigdy nie nadejdzie, bo skąd by nie nadszedł coś by z nim było nie tak XD
To Swarzewski pisał chyba.
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
No tak. A kto inny by to miał?
Ekhem, mnie bardziej zaintrygowały same w sobie rozważania nad autorytetem władcy, który obecnie ma małe szanse zaistnienia (choć może to z mojej strony pewna nadinterpretacja, lepsza jednak nadinterpretacja niż uproszczenie i sprowadzenie wszystkiego do paru ogólników typu "Nie da się tak. Niepotrzebne. Koniec. I kropka." I nie, nie jest to przytyk do wypowiedzi moich przedmówców).
August van Hagsen de la Sparasan
JCM Harlin jest Cesarzem wszystkich Cesarzy, a Insulia Cesarstwem wszystkich Cesarstw
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
Brakuje mi tu Gagika, który by to zobaczył i się spruł, że my przecież nie jesteśmy Cesarstwem bo nie walczymy o Królestwo Boże na ziemi czy jakoś tak.
Co nie zmienia faktu, że stworzenie jakiejś ydeologogii państwowej dotyczącej tego czemu Insulia jest Cesarstwem, kim jest dla nas Cesarz, kim jesteśmy my, dokąd idziemy i gdzie podążamy brzmi jak bardzo dobry pomysł, do zrealizowania - zgodnie z odwieczną logiką - gdzieś tam kiedyś.
24 Wrz 2022, 12:36:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24 Wrz 2022, 14:27:21 przez Kamiljan de Harlin.)
(24 Wrz 2022, 12:29:53)Joahim von Ribertrop napisał(a): Brakuje mi tu Gagika, który by to zobaczył i się spruł, że my przecież nie jesteśmy Cesarstwem bo nie walczymy o Królestwo Boże na ziemi czy jakoś tak.
Co nie zmienia faktu, że stworzenie jakiejś ydeologogii państwowej dotyczącej tego czemu Insulia jest Cesarstwem, kim jest dla nas Cesarz, kim jesteśmy my, dokąd idziemy i gdzie podążamy brzmi jak bardzo dobry pomysł, do zrealizowania - zgodnie z odwieczną logiką - gdzieś tam kiedyś.
Jak to ktoś powiedział, wszystkie trasy prowadzą do Gaudium
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak