• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyrazy Głębokiego Oburzenia
[Obrazek: 99886723298755822.png]
Gdyby Minister akurat nie miał czasu - cały nasz post w skrócie. W tle widać międzynarodową flagę Ruchu Oburzeniowyrażowczego.

Szanowny Panie Ministrze!

Niniejszym, jako VII Król Voxlandu oraz Założyciel I Wcale Nie Samozwańczy Dyrektor Voxlandzkiego Instytutu Historycznego wyrażamy Wyrazy Głębokiego Oburzenia na ten oto akt nacjonalizacji VIH-u. Ażeby nie zostać źle odebranymi - powodem naszych Wyrazów Głębokiego Oburzenia nie jest sam fakt wu wu nacjonalizacji, bo ta nam nie przeszkadza i sami zamierzaliśmy zaproponować pewną jej formę (dokładniej to zaproponować stworzenie z instytucji naukowych Insulii federacji na wzór nieistniejącego Uniwesytetu Londyńskiego pod kuratelą Centrali), ale fakt jak się ona odbywa - bez choćby minimalnej wcześniejszej informacji na PeWu, kanale Obywatelskim na Dyszkordzie czy jakimś publicznym wątku Ministerstwa. Tym razem z powodów wyżej wymienionych sprawę odpuścimy, ale na przyszłość bardzo serdecznie prosimy o poinformowanie nas chociaż 24 godziny wcześniej. A już zwłaszcza w okresie tygodnia szkolnego, gdzie nasze nerwy naprawdę łatwo doprowadzić do skraju wytrzymałości.

Z życzeniami dobrego dnia
(-)Joahim II
VII Król Voxlandu

Swoją drogą aż się dziwię, że jako pierwszy na działania Centrali zabierające choć minimalnie władztwo prowincjom reaguje Voxland a nie Westland XD
Nie Smile
A mi tam nie przeszkadza działanie ministerstwa
Winewianin <3 
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(26 Wrz 2022, 17:36:12)AleksanderNovak napisał(a): A mi tam nie przeszkadza działanie ministerstwa

[Obrazek: 99886723298755636_t.png]
Mam nadzieję, że upaństwowione insytucje dalej mogą działać, tak jak działały?
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Jak najbardziej, choć obecnie trwa dążenie do zakończenia ich integracji w ramach "superuniwersytetu", jakim ma być MANI, którego stały się filiami, fragmentami z których będzie on tworzony.
August van Hagsen de la Sparasan
To ja już proponuję taki podział tematyczny filii:
Voxlandzki Instytut Historyczny - historia
Akademia Nauk Mikronacyjnych w Ivanowie - mikrozofia, antropologia i lingwistyka
Politechnika Cesarska w Gaudium - szeroko pojęta inżynieria i technika
 [Obrazek: 101005704499826635.png]
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Uzupełniłbym jeszcze podział tematyczny dodając VIH do pomocy w kwestiach historycznych Instytut Historii Amatorskiej. Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń, a nawet gorąco popieram.
August van Hagsen de la Sparasan

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości