Cytat:[1]I zebrali się wszyscy na Górze Diskordią zwaną.
[2]Tam Novak swoje nauki o dobrze i źle głosił, o różnych istotach im nieznanych mówiąc.
[3]I wtedy Joahim i Rosko zaczęli ich podburzać przeciw niemu mówiąc:
[4]"Ten człowiek jest w realiozie i zagrożeniem jest dla nas! Zarazi nas, i na ścieżkę zła jak on zstąpimy!"
[5]Wtedy lud wzburzył się i rzucił się na Novaka.
[6]I nakazał Joahim krzyż zrobić i na środku góry ustawić.
[7]I ukrzyżowano Novaka Aleksandra, ku radości gawiedzi.
Z Novakedii według nieświętego Mateusza
Tak było. Nie zmyślam.
A ja się zastanawiałem czemu nick zmienił...
(-) JKM Mikołaj III,
z Bożej łaski Król Winkulijczyków, Volkiańczyków, Santyjczyków, Burgiów, Szelenów, Górnego i Dolnego Nebtawii, Goruzji, Rostonii, Raghall Szwecilandii, Wielki Książę Siedmiogrodzki, Cherski, Alemański i Batawski Ramandzki, Trzygrodzki, Opiekun Nowej Hirshbergii, Nowoweerlandzki, saraceński, arcyksiążę osaczeski, Wielki Mistrz Zakonu Szymonnitów etc. etc.
MOŻE GDYBY NOVAK ODBLOKOWAŁ MNIE NA DISCORDZIE TO DAŁBYM MU RADY JAKBY WAS ZMASAKROWAĆ
[1] A w nocy, gdy wszyscy świętowali Joahim świętował razem z nim
[2] Gdyż udało im się pozbyć Novaka z Insulii i więcej nie groził secesją
[3] Wtedy do gospody przyszedł również i August (de la Sparasan)
[4] I zapytał się ich - "Dlaczego się radujecie?"
[5] A oni odpowiedzieli mu
[6] "Ukrzyżowaliśmy (Go) i więcej nie będzie nam groził secesją"
Z I Wspominek Świętego Szymona w Insulii
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I
Ja rozumiem, że można się nie zgadzać i sprzeczać, ale zachowujcie przy tym elementarny szacunek do drugiej osoby. Novak nie powinien nazywać innych debilami a siebie Jezusem, a Joahim mu złośliwie zmieniać nick i pisać o nim niemiłe rzeczy. I niech Kolega Leszek nie stawia mi jakiś warunków, że albo zmienimy zarząd Discorda, albo on nie wraca... Ja nawet nie jestem adminem tego serwera.
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
(04 Paż 2022, 23:59:46)Kamiljan de Harlin napisał(a): Ja rozumiem, że można się nie zgadzać i sprzeczać, ale zachowujcie przy tym elementarny szacunek do drugiej osoby. Novak nie powinien nazywać innych debilami a siebie Jezusem, a Joahim mu złośliwie zmieniać nick i pisać o nim niemiłe rzeczy. I niech Kolega Leszek nie stawia mi jakiś warunków, że albo zmienimy zarząd Discorda, albo on nie wraca... Ja nawet nie jestem adminem tego serwera.
Discord to nie jest platforma najlepiej przystosowana do jakichkolwiek merytorycznych dyskusji (szczególnie w dużym gronie przypomina to raczej wzajemne przekrzykiwanie się). Jeśli chcemy dyskutować o polityce, religii czy filozofii to chyba lepiej ograniczyć się do forum, gdzie łatwiej można odnieść się do racji innych dyskutantów (bez dziesięciu innych osób piszących wypowiedzi w jednym momencie). ;p.
Harlin nie zna naszych wieloletnich zwyczajów w Insulii... M
Fakt, ostatnio takich dyskusji było mało ale kiedyś to była prawie codzienność.... Joahim dobrze wie o czym mówię haha.
jA SIEBIE NIE NAZWAŁEM JEZUSEM TYLKO CHODZIŁO O AMORALISTE A NAWET JEŚLI to był to sarkazm
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
(04 Paż 2022, 23:59:46)Kamiljan de Harlin napisał(a): . I niech Kolega Leszek nie stawia mi jakiś warunków, że albo zmienimy zarząd Discorda, albo on nie wraca... Ja nawet nie jestem adminem tego serwera.
Powiem tak, trzeba być dzbanem, żeby obrażać się na mikronacje i zamiast normalnie użyć opcji blokady innego użytkownika to sobie Rosko strzela foszki, to już nawet nie jest pierwszy raz jak tak robi więc trochę beka.
Adam Aleksander II
Perzys iksis nāmorghūlilaros
Macie dział off-topić, jak macie grubsze tematy o swiecie realnym to niech wędrują tam.
Jak rozmawiacie z jedną osoba, to nie mieszajcie całego serwera w swoje dyskusje i idźcie na PV.
Burek dobrze prawi.
A argument, że gównoburze to insulijska tradycja, w ogóle do mnie nie trafia. Co z tego że to tradycja? To dalej jest złe i niepożądane zjawisko, które odpycha od nas ludzi i tworzy nieprzyjemną atmosferę. Jeśli bicie dzieci byłoby tradycją, to mamy ją dalej kultywować, bo hurr durr, święta tradycja? Tradycja gównoburz jest do zaorania i nie będę jej żałował tylko dlatego że ktoś utożsamia ją z Insulią...
Jeno Cesarska Mość Kamiljan I z łaski Jahwe Cesarz Insulii, Cesarz Learvén, Cesarz Nordaty Północnej, Król Ardemii, Król Voxlandu, Król Winkulii Brodryjskiej, Arcyksiążę Hergamu i Alorku, Książę Bantu, Wielki Protektor Lotryganii, Hrabia-Rodzic Doctriny.
Najpierw wieść z zagranicy, teraz gównoburze!! Zetpeńska kultura upada....
Winewianin <3
Westlandczyk
(-) Aleksander Novak
|