03 Maj 2019, 15:22:47
Witam. Tak z ciekawości zobaczyłem sobie jak wyglądają aktualnie stopnie naukowe. I z tego co wychodzi to wygląda to tak(opisuję oczywiście całe szkolnictwo we):
-uczeń szkoły podstawowej
-uczeń szkoły średniej
-matura(jej zdanie jak wiadomo, dopuszcza do studiów)
-tzw.studia I stopnia(Licencjackie)
-Zdobycie Licencjatu
-studia II stopnia(Magisterskie)
-Zdobycie Magistra
-studia III stopnia(Doktoranckie)
-Zdobycie Doktora
-Rozwój naukowy w danej dziedzinie(osiągniecia naukowe itp.)
-Zdobycie Doktora Rehabilitowanego
-Nadanie przez państwo, awansu z Doktora Rehabilitowanego na Profesora.
Co związku z tym? A no byłem ciekawy jakie stopnie naukowe obecnie posiadają dani nauczyciele panowie @Aris Kostas i @Kaspar Waksman oraz na studiach jakiego stopnia są ich uczniowie. I ogólnie jak wygląda system szkolnictwa w Federacji Nordaty?
-uczeń szkoły podstawowej
-uczeń szkoły średniej
-matura(jej zdanie jak wiadomo, dopuszcza do studiów)
-tzw.studia I stopnia(Licencjackie)
-Zdobycie Licencjatu
-studia II stopnia(Magisterskie)
-Zdobycie Magistra
-studia III stopnia(Doktoranckie)
-Zdobycie Doktora
-Rozwój naukowy w danej dziedzinie(osiągniecia naukowe itp.)
-Zdobycie Doktora Rehabilitowanego
-Nadanie przez państwo, awansu z Doktora Rehabilitowanego na Profesora.
Co związku z tym? A no byłem ciekawy jakie stopnie naukowe obecnie posiadają dani nauczyciele panowie @Aris Kostas i @Kaspar Waksman oraz na studiach jakiego stopnia są ich uczniowie. I ogólnie jak wygląda system szkolnictwa w Federacji Nordaty?

)![[Obrazek: 30vg0uc.png]](http://i66.tinypic.com/30vg0uc.png)
)i liceów. Co do uniwersytetów, to może faktycznie jedyna forma szkoły, gdzie można rozwijać siebie. Dodam że w Bialeni, kiedyś były tam różne prace jak licencjackie, magisterskie i doktorskie. Chociaż co do liceów, to wyjątkiem mogłoby być licealne szkoły językowe.![[Obrazek: Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png]](https://forum.muratyka.ct8.pl/uploads/monthly_2021_11/Muratyka1.png.f758c16a92c6d62805829c53a67e5381.png)