Autor W�tek: Juan Carlos I abdykuje  (Przeczytany 1464 razy)

0 u�ytkownik�w i 1 Go�� przegl�da ten w�tek.

Offline Benedicto I

• Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 233
    • Status GG
Odp: Juan Carlos I abdykuje
« Odpowied� #15 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 16:41:05 »
Ale musi Brat przyznać, że osób takich jest coraz mniej...
/-/ Sanctitas Vestra Benedictus I
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc. etc. etc.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
  • Wiadomo�ci: 2227
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowied� #16 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 17:00:49 »
i oby było jak najmniej bo kościół lubi dzielić społeczeństwa jak np. pewien Pan z PiSu: nie jesteś katolikiem więc nie jesteś Polakiem, czyli według rozumowania tego pewnego Pana i niektórych hierarchów kościelnych nie jestem Polakiem bo jestem ateistą (choć chyba niedługo nim zostanę) ze szczególną sympatią do rodzimej słowiańskiej religii :D

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Juan Bautista Aldobrandini

• Szlachcic
  • Zasłużony mieszkaniec
  • Wiadomo�ci: 183
  • Noli timere; tantummodo crede!
    • Status GG
« Odpowied� #17 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 17:53:34 »
A ja myślę, że z ateizmu i upodobań lewicowych się wyrasta, więc tego życzę Waszej Wysokości :)
Juan Bautista kardynał Aldobrandini FSSPA

Hrabia Bergamo
Rektor Królewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Offline Tobiasz von Richtoffen

• Gość
  • *
  • Wiadomo�ci: 23
  • Viva la Revolution
    • Status GG
« Odpowied� #18 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 17:56:56 »
nie jestem Polakiem bo jestem ateistą (choć chyba niedługo nim zostanę) ze szczególną sympatią do rodzimej słowiańskiej religii :D

Czuję się jak bym czytał samego siebie! :D Witaj bracie, niech Perun będzie z nami!
Książę Irkunu
Książę Aryunu
Styrsman Żuław
Jarl Soligt
Sołtys Rotterhirshbergu
Marszałek RLS
Ostatni Duce Santanii

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #19 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 19:45:29 »
A ja myślę, że z ateizmu i upodobań lewicowych się wyrasta, więc tego życzę Waszej Wysokości :)

Raczej wątpię, że wyrosnę, bo z bycia wiernym katolikiem wyrosłem w gimnazjum a to było bardzo dawno temu jakieś 7 lat temu :D

(-) Norbert I de Catalán

• Szlachcic
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #20 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 20:23:08 »

Raczej wątpię, że wyrosnę, bo z bycia wiernym katolikiem wyrosłem w gimnazjum a to było bardzo dawno temu jakieś 7 lat temu :D

Ja straciłem wiarę po I klasie liceum i odzyskałem ją znacznie silniejszą na II roku studiów, więc nic nie jest niemożliwe.

Hrabia Bergamo
Rektor Królewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #21 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 21:14:03 »
Ja nie trawię instytucji kościoła aż mi się coś robi jak księżulki marudzą, że państwo im kase chce zabrać, że na tace za mało ludzie dają, że in vitro państwo refunduje, że związki partnerskie, że tęcza coś tam propaguje i jeszcze te bajeczki o tym co jest moralne a co nie - to mnie w kościele odpycha i powoduje, że do niego nie wrócę, wszystkich hierarchów kościelnych należy odseparować od reszty normalnych ludzi odseparować "by żyło się lepiej".

(-) Norbert I de Catalán

• Szlachcic
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #22 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 21:32:25 »
Cóż drażni Waszą Wysokość Kościół, bo nie wierzy Wasza Wysokość i nie podziela zasad wiary.

Hrabia Bergamo

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowied� #23 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 22:22:55 »
Tu nie chodzi o to czy podzielam zasady wiary czy też nie tylko o to, że ksiądz śmie mi mówić, że na kościół pieniążków nie daje, że in vitro jest złe, że jak państwo coś uchwala to ludzie nie są Polakami, katolikami itd, że tęcza się kojarzy (najlepiej zakazać powstawania tęczy), że związki partnerskie są złe bo są ustawione pod konkretne osoby, i biadolenie o moralności, o której kościół niema prawa w tej chwili mówić bo sam dopuszczał a właściwie dopuszcza się czynów niemoralnych (mordowanie ludzi za wyznawanie innych Bogów, palenie ludzi na stosach za poglądy, prześladowania, a współcześnie molestowanie dzieci), a Watykan chętnie przyjmie i zaopiekuje się takimi prześladowanymi za pedofilię księżulkami od siedmiu boleści - kwestie wiary nie mają tu nic do rzeczy.

Są państwa jak Hiszpania czy Francja, które pokazały kościołowi gdzie jest ich miejsce w szeregu i w Polsce też prędzej czy później księżulkom się oberwie.

(-) Norbert I de Catalán

Carlos José de Olivares

• Go��
« Odpowied� #24 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 22:37:14 »
Ja natomiast uważam, że nie tyle wiara, a tożsamość chrześcijańska jest spoiwem które łączy krąg kultury europejskiej i warto pamiętać, że większość dzieł sztuki z różnych epok było inspirowane religią chrześcijańską. Co do wiary uważam, że jest ona rzeczą prywatną i intymną , a to czy wierzę czy nie wierzę każdy powinien rozważać w własnym sumieniu. Jeśli Bóg istnieje sam rozsądzi nas względem własnej miary.

• Szlachcic
  • Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowied� #25 dnia: Czwartek, 18 Wrz 2014, 23:18:04 »
Tu nie chodzi o to czy podzielam zasady wiary czy też nie tylko o to, że ksiądz śmie mi mówić, że na kościół pieniążków nie daje, że in vitro jest złe, że jak państwo coś uchwala to ludzie nie są Polakami, katolikami itd, że tęcza się kojarzy (najlepiej zakazać powstawania tęczy), że związki partnerskie są złe bo są ustawione pod konkretne osoby, i biadolenie o moralności, o której kościół niema prawa w tej chwili mówić bo sam dopuszczał a właściwie dopuszcza się czynów niemoralnych (mordowanie ludzi za wyznawanie innych Bogów, palenie ludzi na stosach za poglądy, prześladowania, a współcześnie molestowanie dzieci), a Watykan chętnie przyjmie i zaopiekuje się takimi prześladowanymi za pedofilię księżulkami od siedmiu boleści - kwestie wiary nie mają tu nic do rzeczy.

Są państwa jak Hiszpania czy Francja, które pokazały kościołowi gdzie jest ich miejsce w szeregu i w Polsce też prędzej czy później księżulkom się oberwie.

Wasza Wysokość, z łatwością mógłbym sparować wszystkie te argumenty, ale wątek nie o tym. Jeżeli Wasza Wysokość wyrazi zgodę, to załóżmy osobny wątek np. Katolik vs Ateista i tam dyskutujmy, bo jest o czym. Wasza Wysokość ma złe wyobrażenie, myśli nieobiektywnie, sloganami narzucanymi przez media.

Hrabia Bergamo